Rikki viert feest – een pompoenfeest in konijnenbos

Als je de voorkant van Rikki viert feest ziet dan denk je dat het een boek voor Halloween is. Uitgeholde pompoenen en bladeren in herfsttinten zorgen voor dat vooroordeel. Maar waar je met Halloween praat over een griezelfeest met trick or treat en snoepjes gaat het hier echt om een pompoenfeest in het konijnenbos!

Pompoenen

Mijn eerste kennismaking met Rikki is Rikki en de tuin van opa. Hierin gaat hij samen met opa werken in zijn tuin. Grappig dat dit boek gelijk begint in de tuin van opa. Daar hebben Rikki en opa de hele zomer hard in gewerkt. En nu is het oogsttijd en Rikki viert feest met de pompoenen. Elk jaar, op het einde van de zomer, vieren de konijntjes een groot feest op de konijnenberg. En daarin staat de pompoen centraal.
De pompoenen worden helemaal uitgehold en de deksels fungeren als hoofddeksels voor de konijnen. Oma maakt pompoenpap met wortelschijfjes. Daar had ik het even moeilijk mee toen ik dat las. Waarom heet het niet gewoon soep dat klikt veel lekkerder haha. Maar kinderen zullen hier geen moeite mee hebben.

Rikki viert feest met iedereen

Het leuke van Rikki viert feest vind ik dat iedereen helpt om uiteindelijk samen het feest te kunnen versieren. Rikki en het nieuwe konijntje Myo helpen met versieren van de pompoenmannetjes, er worden kraampjes ingericht en een heuse paal met kleine cadeautjes ingericht. Er worden takken verzameld voor een groot kampvuur en oma maakt natuurlijk de pompoenpap. De konijnen versieren zich met spullen uit de natuur en de deksels van de pompoenen.

Myo leert Rikki zelfs een nieuw dansje en al snel dansen alle inwoners van de konijnenberg mee.

Rikki viert feest is een warm verhaal waarin kinderen leren over samenwerken, nieuwe vrienden maken en natuurlijk samen feestvieren!

Illustraties en interactief voorlezen

Guido van Genechten heeft prachtige illustraties in Rikki viert feest gemaakt. De kleuren die zijn gebruikt zijn uiteraard veel oranje door de pompoenen, maar hij weet heldere tinten te combineren die rustig overkomen. Hierdoor blijven de prenten rustig terwijl er toch veel te zien is. Kinderen raken niet uitgekeken op de tekeningen waarop onwijs veel gebeurd. Als leerkracht vind ik dat heerlijk want zo kun je een boek enorm goed interactief voorlezen.

Welke kleuren zie je? Wat gebeurt er op deze pagina allemaal? Tellen, plaatsbepalingen, en natuurlijk ook knutselinspiratie. Kunnen de kinderen ook zo’n mooie blaadjesslinger maken? Lusten ze ook een beetje pompoenpap met wortelschijfjes? Kunnen ze samen ook een leuk danspasje verzinnen?

En die pompoenmannetjes vind ik echt zo schattig! Dat geeft mij weer inspiratie om dit jaar op een andere manier pompoenen uit te hollen voor het Halloweenfeest.

Rikki viert feest is een aanrader om voor te lezen met kleuters en past perfect op een thematafel voor de herfst!

Specificaties Rikki viert feest

Auteur: Guido van Genechten | Uitgeverij Clavis | 9789044837391 | augustus 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofdfoto
Footer4
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.