Dodelijke cocktail, een thriller over vriendschap van Nadine Barroso

“De zomervakantie van vijf vriendinnen in Italië eindigt in een nachtmerrie. Slechts vier van hen keren terug”. Met zo’n steengoede covertekst en een tof coverdesign heb je mij al enthousiast! Ik ben klaar voor een thriller vol geheimen, intriges, vriendschap en twists. Tevens is het mijn kennismaking met auteur Nadine Barroso. Lees vooral verder als je benieuwd bent naar hoe deze Dodelijke cocktail mij gesmaakt heeft, zonder spoilers.

Dodelijke cocktail nadine barrosso thriller voorkant cover kader

Synopsis Dodelijke cocktail

Vijf vrijgezelle vriendinnen beleven een zinderende zomervakantie in Italië. Maar wat zo mooi begon, eindigde in een nachtmerrie: slechts vier van hen keerden terug naar huis.

Wanneer Charlie jaren later een oude ansichtkaart ontvangt, wordt ze in een keer teruggeworpen in de tijd. Al twintig jaar lang dragen zij en haar oude vriendengroep een duister geheim met zich mee. Maar wie probeert hun zorgvuldig opgebouwde levens te ontwrichten en hen ervan te overtuigen terug te gaan naar de plek waar het allemaal begon? Lees het in de thriller Dodelijke cocktail.

Geheimen kunnen een vriendschap maken of breken

Muziek uit het boek: The Underdog Project – Summer Jam

Vriendschap en liefde

Vriendschap en liefde zijn wel de hoofdthema’s van de thriller Dodelijke cocktail. De basis is een diverse vriendinnengroep van 5 meiden. Althans je leest in het verleden en dan zijn het jonge meiden. En in het heden, 20 jaar later zijn het vrouwen. Die basis van het verleden is waar het om draait. Tijdens een vakantie naar Italië maken ze diverse dingen mee met als kers op de Dodelijke cocktail een duister geheim. Maar met wie of wat blijft lang onduidelijk.

Liefde in Dodelijke cocktail komt voor tussen de vriendinnen als vriendschap. Maar ook als in liefde voor een partner, liefde in seks (of het ontbreken daarvan) en liefde voor een gezin. Zowel het aanwezig zijn van liefde, als het ontbreken daarvan in diverse gradaties worden aangehaald. Het is de spil in alles in dit verhaal.

De vriendschap in Dodelijke cocktail heb ik als zeer benauwend ervaart. En niet iets wat ik herken. Ik heb ook deel mogen nemen aan diverse vriendinnengroepen en herken wel dat er bij ouder worden er een selectie overblijft. Maar ik herken niet de jaloezie, misgunnen en desinteresse. Vriendinnen ben je niet omdat het “moet” in mijn ogen, maar omdat je bij elkaar past en aanvult. Maar misschien praat ik vanuit luxe. Vriendschap komt in diverse vormen.

Ook zijn er veel linkjes naar Sex and the City. Het voelde voor mij een beetje ouderwets daardoor. Desondanks dat die serie alweer een reboot heeft gekregen. Maar dat ligt aan mij persoonlijk.

Muziek uit het boek: Kylie Minogue – Can’t Get You Out Of My Head

Thriller

De afgelopen periode ben ik echt met mijn neus in de boter gevallen qua boeken. Het ene pareltje na het andere heb ik gelezen. Daarbij is Dodelijke cocktail mijn kennismaking met auteur Nadine Barroso. Ik ken de recensies op onze site van haar boeken. Maar nog nooit heb ik zelf iets van haar hand gelezen. Ik ga meteen heel eerlijk zijn, Dodelijke cocktail is voor mij niet per se een pareltje. Dus in het begin moest ik even mijn verwachtingen wat bijstellen. Dit is namelijk, voor mij, een prima vakantie thriller waarbij ik niet te diep moet willen duiken in hetgeen wat gebeurd.

Dodelijke cocktail is zeker spannend en Barroso kan lekker schrijven. De hoofdstukken zijn kort en ik vlieg door het verhaal. In het begin had ik wat last van karakterfomo, meteen 5 karakters leren kennen daarvan schiet ik soms in de stress. Zeker met een thriller die opgebouwd is uit intriges en geheimen. Er viel me direct al iets op en dat bleek later ook bevestigd te worden door de grote plottwist. Overigens kwam het vrij snel goed met de karakters leren kennen en ze uit elkaar houden. Dat heeft Barroso goed gedaan.

Ik had gehoopt om ook echt even mee naar Italië genomen te worden. Maar het had wat mij betreft in elk land kunnen plaatsvinden, het voelde niet specifiek als Italië. Met de meiden en hun vriendengroep had ik ook geen echte band. Wat ik wel tof vind is de vrijheid die de meiden ervaren en nemen in hun keuzes. Zeker mbt seksuele keuzes. Dodelijke cocktail bevat sowieso wel wat vleugjes van seksualiteit wat de thriller wat meer smaak gaf.

boek nadine barroso thriller
Muziek uit het boek: Sensation 2000 Anthem

Wat vind ik van Dodelijke cocktail?

Dodelijke cocktail heb ik ervaren als een lekkere vakantiethriller. Barroso schrijft snel en vlot. Ik weet zeker dat heel veel mensen zullen smullen van dit verhaal. Het ligt aan mij persoonlijk dat ik niet echt lekker in het verhaal kwam. Dit doordat ik geen echte band voelde met de karakters en geen herkenning voelde qua soort vriendschap onderling. De twists gaven mij geen voldoening en het ‘vragen en antwoord spel’ duurde soms wat te lang. Ik hou ervan als er snel antwoorden komen op vragen waardoor het verhaal weer verder kan evolueren. Maar ook dat is mijn smaak en ligt niet aan Barroso.

Ook snapte ik de rol van de norse Italiaanse politieagent niet helemaal en zo zijn er meer kleine dingen. Toen ik dat overigens losliet en me gewoon liet meevoeren in het verhaal kwam ik er wel wat beter in. Dodelijke cocktail smaakte zeker prima en het is niet het laatste wat ik van Barrosso gelezen heb.

Hou je van een vlotte thriller, vol intriges, geheimen en innige vriendschap? Kan je wat seksuele scène’s en seksuele vrijheid wel waarderen? Hou je van Sex and the City referenties en van een diverse groep van vrouwen in je thriller? Kan je daarbij genieten van diverse plottwists en een groot vraagstuk wat pas op het einde een antwoord krijgt? Dan is Dodelijke cocktail zeker een thriller voor jou!

Leestips passend bij Dodelijke cocktail

Specificaties Dodelijke cocktail

Auteur: Nadine Barroso | Uitgever: Crime Compagnie | Augustus 2023 | 273 pagina’s | 9789461097453 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.