Rodrigo de Ruige en Hummel zijn hulpje

Een boek over een redderavontuur. Dat leek met perfect voor onze oudste. Want ja, een jongen die wel van ridders en stoere verhalen houdt. Maar dan wel met een goed einde. Vol goede moed begonnen wij aan het boek Rodrigo de Ruige en Hummel zijn hulpje. Eerst las hij zelf nog, maar al snel gaven we dat op. Dat ging toch allemaal niet zo voorspoedig als gedacht.

Waar gaat het boek over?

Het boek Rodrigo de Ruige en Hummel zijn hulpje, gaat eigenlijk voornamelijk over Hummel die graag de schildknaap wil worden van een stoere ridder. Zo eentje waar iedereen bang voor is. Dat moet dan dus wel Rodrigo de Ruige zijn. Maar niets blijkt minder waar. Want eigenlijk is Rodrigo een bangerik die zich het liefst schuil houdt in zijn kasteel. Om van Hummel af te komen daagt hij hem uit voor een dapperheidsproef. Had hij dat nou maar niet gedaan.

Wat vind ik als moeder van Rodrigo de Ruige en Hummel zijn hulpje

Rodrigo de Ruige en Hummel zijn hulpje is geschreven voor kinderen van 6 jaar en ouder. Het lettertype is wat groter en er staan ook plaatjes in. Hoewel ik had gehoopt dat onze oudste het zelf zou kunnen lezen is dat niet het geval. Daarvoor is het toch nog net een beetje te lastig. Met wat lastigere woorden. Misschien ook wat langdradig in het begin. Daarbij vond ik het begin echt niet tof over afgehakte hoofden, een roofridder die zo angstaanjagend was dat niemand er kwam. Een duister woud waar Hummel doorheen ging. Nee, dat past niet direct bij de opvoeding die wij onze kinderen willen geven.

Wat vond onze oudste van Rodrigo de Ruige en Hummel zijn hulpje

Hij vond Rodrigo de Ruige en Hummel zijn hulpje geweldig. Elke dag moest ik verder lezen. Hij wilde zo graag weten hoe het verder zou gaan. De plaatjes vond hij ook erg leuk. Vooral dat voorin ook de hoofdpersonen waren getekend met naam erbij. Zo wist hij precies wie wie was en welk gezicht daarbij hoorde. Dat maakt het makkelijker plaatsen. Toch is het ook voor hem wat langdradig.

Waarom toch doorlezen?

Ik gaf al aan dat Rodrigo de Ruige en Hummel zijn hulpje in eerste instantie niet direct bij onze opvoeding paste in mijn ogen. Maar waarom lazen we dan toch door? Omdat ik vond dat je een boek de kans moet geven, daarbij vond onze oudste het dus wel heel leuk. Dat speelt ook wel mee. En daarna bleek dus dat het allemaal heel anders zat dan wat het leek. Een mooie les om te leren voor hem. Niet alles wat je ziet is precies ook dat wat je ziet. Volg je hem nog? Niets is zoals het lijkt. En dat vind ik ook een mooie les. 

Rodrigo de Ruige en Hummel zijn hulpje

Wanneer gaan we weer lezen?

Ik vroeg net, terwijl ik dit typ, nog aan hem wat hij er van vond. Een leuk boek en wil graag verder lezen. We lieten hem even liggen, hij was wat bang geworden waar hij vooral in de avond last van had. Of het door het boek kwam weet ik niet, het wordt in ieder geval niet minder nu we het niet meer lezen. Dus ik denk niet dat het boek er iets mee te maken heeft. Wel wil hij graag verder lezen in Rodrigo de Ruige en Hummel zijn hulpje om te kijken hoe het verloop van het verhaal is. Dus dat staat voor vanavond op de planning.

Specificaties Rodrigo de Ruige en Hummel zijn hulpje

Auteur: Michael Ende en Wieland Freund | Uitgever: de Fontein Jeugd | 9789026150678 | maart 2020 | 208 pagina’s | meer informatie vind je hier

Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.