Ridders kussen niet, een fantasierijk verhaal over verliefd zijn

RIdders kussen niet is heel herkenbaar als mama van een zoon en dochter. De zoon houdt toch echt minder van kusjes en knuffels dan de dochter. Ook in dit verhaal is het het meisje dat graag een kusje wil geven aan de jongen. Maar ja, daar houdt die jongen niet van. Dus worden er steeds ‘smoesjes’ verzonnen waarom de jongen niet van kussen houdt. Zal dat nog veranderen?

Het verhaal in beeld

Rosalie en Jef staan in eerste instantie een beetje tegenover elkaar. Ze spelen wel samen, een soort van. Ook in de illustraties van ridders kussen niet komt dit naar voren. Je ziet de twee kinderen steeds tegenover elkaar staan. Erg mooi geïllustreerd met mooie kleuren. Er is veel te zien, maar toch oogt het rustig door het kleurgebruik. De tekst past ook goed in de illustraties en extra leuk dat er soms stukjes dikgedrukt en andere kleur zijn.

Ridders kussen niet is voor peuters en kleuters

RIdders kussen niet Jan de Kinder meisje als superheld

Ridders kussen niet is een prentenboek voor jonge kinderen. De tekst is niet te lang, maar voor onze kinderen wel pas geschikt vanaf 3 a 4 jaar. Het is wel leuk om ook gewoon door te bladeren en de illustraties te bekijken samen. Maak er dan je eigen verhaal van. Extra pluspunt vind ik dat in het verhaal het meisje uiteindelijk de held wordt. Meestal is dat een jongen in boeken, dus dit past helemaal bij de trend van tegenwoordig om meer meisjes een heldenrol te geven.

Wat vinden wij van Ridders kussen niet

Samen met onze jongste las ik dit boek. Ze vond de plaatjes erg mooi en duidelijk. Ze kon ook goed het verhaal halen uit de illustraties. Het verhaal duurde eigenlijk net iets te lang voor haar qua spanningsboog. Een leuk verhaal om te laten zien en samen te lezen.

RIdders kussen niet Jan de Kinder meisje als superheld

Specificaties Ridders kussen niet

RIdders kussen niet Jan de Kinder meisje als superheld

Auteur: Jan de Kinder | Uitgeverij: De Eenhoorn| 9789462914551 | februari 2020 | 48 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Gefeliciteerd Dionne van der Kooij

footer5
Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

13 reacties

  1. Ik zou dit graag willen winnen voor me nichtje , die een kinderopvang runt en nu bevalt van haar 3 e kindje

  2. Dit is heel herkenbaar, bij onze tweeling (jongen/meisje) is dit precies zo als In het verhaal. Het lijkt me geweldig om dit boek dan ook samen met hun te lezen. Weet zeker dat ze er veel herkenning en plezier in kunnen vinden.

  3. Leuk dat dit onderwerp bespeekbaar wordt gemaakt met stoere figuren. Dat zal mijn zoon aanspreken.

  4. Echt een boek voor mijn nichtje Amaly die boeken met prinsessen heel leuk vindt en daar komen ook vaak ridders in voor. Leuk om haar voor te lezen en de leuke prenten te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.