Sinterklaasbloghop 2021 – een set boeken over het heelal

Wat een feest! Met StoerLeesVoer doen wij de tweede keer mee aan een Sinterklaasbloghop. Bij ons kun je meedoen en een set boeken over het heelal winnen. Lees snel verder hoe een bloghop werkt en wie er nog meer meedoen!

sinterklaasbloghop 2021

Wat is een Sinterklaasbloghop?

Een bloghop, zoals deze Sinterklaasbloghop is als het ware een lange treinrails van blogs die in een cirkel lopen. Bij elk station vind je een blog waar je even uitstapt, je ontdekt een blog, kunt er kans maken op een mooie prijs tussen de €15 en €30 euro en stapt daarna weer in de trein om verder te hoppen. Je kan de trainrails vooruit of achteruit volgen, maar na een paar jaar ervaring met MamaScrapelle weet ik dat de meeste mensen vooruit hoppen. Hij start 13 november om 9.00. Vanaf dan gaan alle stations open en kun je bij alle 28 deelnemende blogs een prijs winnen!

Wie heeft de Sinterklaasbloghop georganiseerd?

De Sinterklaasbloghop is georganiseerd door Esmee en Amanda. Zij zorgen voor een mooie trainrails langs verschillende Nederlandstalige blogs. Dat betekent dat je ook zomaar in België even uit kunt stappen. De variatie is reuze, van mamablogs, boekenblogs, lifestyleblogs, reisblogs en vast nog meer soorten blogs. Zelf vind ik het ook altijd leuk om even rond te neuzen bij andere blogs die ze schrijven.

Even voorstellen wie is StoerLeesVoer!

De kans is groot dat je tijdens deze Sinterklaasbloghop via een van de 27 andere deelnemers nu bij StoerLeesVoer uitkomt. Je komt dan nu waarschijnlijk langsgehopt via het vorige station. Marieke van Mariekeblogt.nl. Op haar blog kun je naast de persoonlijke artikelen, onder andere ook lifestyle artikelen lezen zoals reviews en shoplogs. Maar je vindt er ook diy artikelen met recepten of traktaties. ZIj geeft een broodtrommel met naam weg!

Laat ik wat meer vertellen over onze site. Ja onze, want ik, Ellen, beheer deze boekenblog samen met Selena. En we hebben een heel enthousiast team van recensenten waardoor er dagelijks 2 a 3 boekreviews online komen voor iedereen die van boeken houdt.

Wij zetten de boeken in handige leeftijdscategorieën, eventuele AVI leesniveau’s en je kunt ook filteren per uitgever. Tevens maken wij steeds vaker handige verzamelblogs . Kortom ben je op zoek naar een boek? Dan is deze boekenblog de plek to be! Voor jong en oud, want ook het aanbod van de volwassenen boeken groeien in snel tempo.

Wat kun je winnen bij StoerLeesVoer?

De dagen worden donkerder en we zijn gebonden aan huis. Met een kleedje op de bank, kopje thee erbij en een goed boek. Perfect voor de winterdagen, en eigenlijk is elk seizoen geschikt om te lezen. Bij StoerLeesVoer hebben wij een missie. Wij willen dat iedereen weer gaat lezen. Want als papa/ mama / opa/ oma leest, dan raken kinderen ook gestimuleerd om te lezen. En dat lezen is zo onwijs belangrijk voor de woordenschat en de taalontwikkeling bij kinderen. Het plezier in lezen krijgen is geen enkel probleem met de boeken die wij reviewen. Er is zoveel moois, en voor ieder wel een passend boek om in te verdwalen.

Voor deze Sinterklaasbloghop hebben wij gekozen voor twee boeken over de ruimte. De sterrenhemel ontdekken is iets magisch voor jong en oud. Maar ook het boek 100 weetjes over de ruimte is magisch voor jong en oud. En magisch hoort bij de feestdagen. De spannende periode rond Sinterklaas en Kerst. Het familiegevoel, de gezelligheid, de spelletjes, het lekkere eten, de winterse bos- en strandwandelingen. De donkere dagen, de sterren in de lucht, de lichtjes in de bomen en ga zo maar door.

Ontdek de sterrenhemel

boeken over de ruimte

Ontdek de sterrenhemel is een boek om de nachtelijke hemel te leren kennen en ontdekken. In dit boek vind je gedetailleerde informatie, weetjes en nauwkeurige tekeningen van de zon, de maan, de planeten, de sterren en de melkwegstelsels. Hoe kun je de planeten vinden? Hoe gebruikt je de sterrenhemel? En de antwoorden op nog veel meer vragen vind je in dit handige boek. Je kunt er zelfs in schrijven en foto’s inplakken! Zo wordt dit boek een bron van informatie die je zelf hebt verzameld tijdens je observaties van de ruimte.

boeken over de ruimte

Te vinden bij de lokale boekhandel, maar je kunt hem ook online vinden bij Bol, of winnen tijdens deze sinterklaasbloghop natuurlijk!

Ontdek de sterrenhemel van Sue Becklake. Uitgegeven door uitgeverij Deltas. 9789044749946

100 waanzinnige weetjes over de ruimte

Sinterklaasbloghop

Selena is gefascineerd door de ruimte, en jij of je kinderen misschien ook wel. In dit boek dat je kunt winnen met de Sinterklaasbloghop staan maar liefst 100 waanzinnige weetjes. Antwoorden op vragen als: Hoe reizen we naar Mars? Hoe is de maan ontstaan? Hoe kwam Saturnus aan zijn ringen? Een boek vol kennis voor nieuwsgierige mensen, jong en oud!

Te koop bij de lokale boekhandel, maar je kunt hem ook online bij Bol kopen of winnen tijdens deze sinterklaasbloghop.

Sinterklaasbloghop

100 waanzinnige weetjes over de ruimte geschreven door Alex Frith en uitgegeven door Uitgeverij Deltas. 9789044759532

Sinterklaasbloghop

Wat moet je doen om deze boeken te winnen?

Wil jij ook heel graag deze twee boeken winnen via de Sinterklaasbloghop?

Gefeliciteerd Majonne!

 • Laat hieronder in een reactie achter waarom jij graag zou willen winnen.
 • Volg StoerLeesVoer op Social Media. Je kunt ons vinden op InstagramFacebookTwitter , TikTok YouTube, en Pinterest. Geef dit aan door een like op de winactie achter te laten. Delen van de win-actie is een extra winkans. Vergeet ons dan niet te taggen.

En nu verder hoppen met de Sinterklaasbloghop

Heb je meegedaan?! Doen hè, boeken zijn voor iedereen en je hebt vast wel iemand die er blij van wordt 🙂
Nu is het tijd om door te hoppen in deze Sinterklaasbloghop. Ik mag je doorsturen naar de blog van Kirsten MamaMagisch. Moeder van 2 meiden. Op Mamagisch krijg jij de eerlijke verhalen en ervaringen en een stukje herkenbaar ouderschap. Zij geeft het bordspel King of the Valley weg.

Veel plezier met hoppen en ik hoop dat je nog regelmatig gezellig langskomt bij StoerLeesVoer!

Sinterklaas op StoerLeesVoer

Lekker nog even op ons station rondkijken? We hebben heel veel boeken en in het thema van Sinterklaas hebben we vele boeken voor jong en ouder!

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

91 reacties

 1. Dit is echt een fantastisch cadeau voor mijn oudste zoon! Hij heeft al heel wat boeken over het heelal gelezen.

 2. Ik wil graag winnen omdat Lucas zijn spreekbeurt over de ruimte gaat doen en dit dan van pas gaat komen 😀

 3. Mijn dochter is altijd supernieuwsgierig en afgelopen zomer raakte ze niet uitgepraat over de prachtige sterrenhemel in Frankrijk. De sterrenkijker in ons vakantiehuisje hebben we ook uitgeprobeerd.

 4. Wauw, dit gaat mn dochter Ylana super interessant vinden. Ze id dol op weetjes en vind lezen heerlijk

 5. Ow, wat gaaf!! Ik zit vaak met mijn gezin op Vlieland en zeker in deze periode zie je in het donker daar erg veel sterren en mijn zoontjes stellen hier dus vaak de nodige vragen over! Ik weet dan ook zeker dat ze onwijs veel plezier zullen beleven aan deze boeken en ik waag ontzettend graag een kans (waarschijnlijk leer ik hier zelf ook nog veel van)

 6. O wat een gave boeken zeg mijn zoon vind dit geweldige hij heeft laatst bij de kringloop een gaaf boek gevonden over de ruimte daar kijkt hij elke dag in is wel een erg oud boek en meer op de volwassen gerich maar de plaatsje zijn al gaaf. Als ik dit zou winnen dan gaat hij het nog meer gaan begrijpen. Hij is erg leer gierig hier in dus duimen maar. En papa vind dit ook erg leuk dan kunnen ze samen hier in gaan kijken

 7. Mijn tweelingjongens zijn heel erg geïnteresseerd in wat er buiten de aarde allemaal is, zij willen ook hun kamer in ruimtethema gaan doen. Deze boeken zouden zij fantastisch vinden.

 8. Ik wil de boeken heel graag voor mijn dochter winnen. We waren recent nog bij het Discovery museum in Kerkrade en daar is een heel leuk deel over het heelal, de sterren en onze aarde. Sindsdien is ze erg geïnteresseerd dus deze boeken zullen met veel belangstelling gelezen worden.

 9. Onze oudste dochter zou dit fantastisch vinden. Zij vindt alles van de natuur, dieren, zon, sterren, maan, planten etc helemaal geweldig.

 10. Doe graag mee voor mijn twee slimme buurmeisjes aan deze leuke winactie. Die gaan met het lezen van deze twee mooie boeken waarschijnlijk nog veel slimmer worden.

 11. Mijn oudste dochter houdt heel veel van lezen. Van de zomer zijn wij naar space expo geweest, nu wil ze echt alles weten over de ruimte. De vallende sterrenregen van de zomer heeft ze gemist en daar baalt ze enorm van. Ik gun mijn dochter Lieve dit boek

 12. Na een dagje genieten in Continium te Kerkrade zijn deze boeken zeker een enorme aanvulling voor mijn kleindochter Fenne

 13. Mijn neefje is een STER in vragen stellen over het heel, dit kan zijn honger naar info zeker stillen.

 14. Leuk om elk jaar weer mee te doen met de Sinterklaasbloghop.
  Graag doe ik ook mee met die van jou, maar ik heb geen Social Media , volg alleen bloglovin.
  Als ik ondanks dat toch mee mag doen, dan doe ik mee voor mijn stoere kleinzoon die erg geïnteresseerd is in de ruimte en de astronauten die er geweest zijn.
  Deze boeken is echt iets voor hem en maak ik hem erg blij mee.
  Ben benieuwd en hop nu weer door naar MamaMagisch.

 15. Leuk voor mijn oudste zoon! Voor hem is de ruimte maar fascinerend, hij heeft er zoveel vragen over! 😊🍀

 16. Wat een ontzettend gave boeken! Mn zoontje zou het zo geweldig vinden! Ik doe heel graag mee voor hem! <3

 17. Super mooie boeken voor onze wijsneusjes die heel benieuwd zijn naar de sterren en het heelal.
  Ze willen zelfs een telescoop om de hemel beter te kunnen bekijken 🙂
  Deze boeken kunnen daar mooi bij helpen.

 18. Mijn zoon is een fan van informatie boeken. Hij is net een spons, zuigt alle info op. Deze boeken passen dus perfect bij hen

 19. Jefta is met zijn 5 jaar al zeer geïnteresseerd in het heelal, de zon, maan en sterren en alles wat er nog meer is……. Wat zal hij dit boek gaaf vinden. Zijn papa heeft dezelfde interesse, zo kunnen ze samen lezen !!

 20. Alles over de ruimte, planeten, sterrenstelsel en astronaut worden, is geweldig om over te lezen. Dit stoere leesvoer is van harte welkom!

 21. oeh heel tof, zoonlief is erg geinteresseerd in alles wat met de ruimte te maken heeft (we zijn op zoek naar een telescoop voor hem voor kerst) dus deze boeken zouden perfect zijn!

 22. Wat een mooie actie! Ik doe heel graag mee voor onze ze dochter die graag alles wil weten en zeer geïnteresseerd is in de ruimte en sterren!

 23. Leuke winactie, ik doe graag mee voor mijn neefje! Tijdens de Kerstvakantie komt hij een aantal dagen bij me logeren en met deze toffe boeken kunnen we dan wel een paar uurtjes gezellig samen zoet zijn.

 24. Volgens mij ben ik via de vorige blog hop ook op je blog geweest, maar dit is een goede reden om weer eens rond te gaan neuzen. Mijn zoontje en ik zijn dol op lezen!
  En mijn zoontje vindt het heelal ook interessant. Dus ik maak graag kans op de boeken.
  Helaas heb ik geen social media.

 25. Wat een gaaf boek! Mijn zoon vind dat echt te gek. Kijkt steeds youtube filmpjes over het het sterrenstel, mars en ruimtevaart. Ik denk dat hij met dit boek wel even zoet is

 26. Wat een ‘hemelse’ boeken voor mijn lieve kleinzoon die erg geïnteresseerd is in de Ruimte! Fijn om hem extra te kunnen verwennen, ik doe graag mee!

 27. Wat leuk deze boeken. Ik maak graag kans voor onze kinderen. Denk dat ze dit alle 3 leuk vinden en leerzaam.

 28. Ik doe graag mee voor Noor en Mees! Onze 2 lieve wijsneusjes die het heerlijk vinden om nieuwe dingen te leren 😀

 29. Superleuk!
  Het linkse boek hebben we al, maar het rechtse nog niet 👍
  Met 2 jongens in huis die gek zijn van alles wat met de ruimte te maken heeft, en 1 echt boekenwormpje, zou dit supercool zijn!

 30. Ik doe erg graag mee voor mijn zoontje Nicky 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal @anneliesedewaal

 31. Boeken zijn altijd leuk! Ik doe mee voor mijn zoon. Hij vindt de ruimte best interessant. En anders neem ik ze mee naar school voor mijn klas.

 32. Jaaa super leuk ik doe graag mee voor de kinderen uit mijn klas. Dit vinden een heleboel kinderen uit onze groep erg leuk.

 33. Omdat ze het op school veel over het heelal hebben (kosmisch onderwijs Montessori), vindt mijn dochter dit super interessant.

 34. Ik doe niet mee met de winactie omdat de kleine man er nog wat te klein voor is. Maar ik zal mij zeker “abboneren” op jullie site👌

 35. Ik heb 2bijzonder nieuwsgierige neefjes die je het hemd van de ….vragen. Waarom zien we nu sterren en morgen niet . En wat is dat voor een rond ding en zo veel meer vragen. Wat zou het leuk zijn als ik ze uit het boek kon vertellen en voorlezen war het allemaal is. Zo leren we er samen ook nog van.

 36. Wat een gave winactie! Ik loot graag mee om mijn neefje te verrassen, hij is helemaal gek van het heelal.

  Ik volg je via Instagram (Truusje26, bericht geliked) en Twitter (@Glambertgirl77).

 37. Dat is toevallig, ik kom net bij Mariekeblogt vandaan waar ik aangaf dat mijn zoon het ruimtethema heel tof zou vinden op zijn broodtrommel. Deze boeken zou hij dus ook echt mega te gek vinden

 38. Oh wat leuk! Onze kleine astronaut zou dit fantastisch vinden. Het boek met de weetjes gaat sowieso op z’n verlanglijstje 🙂

 39. Wat een leuke bloghop en wat geef je een leuk cadeau weg. Jarno van 8 vraagt bij alles door, en vooral de ruimte en het heelal vindt hij fascinerend. Ik heb natuurlijk geen antwoord op zijn vragen, maar zijn honger naar info is wellicht wel een beetje te stillen door dit interessante boek.

 40. Ik doe graag mee voor deze mooie boeken! Mijn jongens houden van alles wat over ruimte gaat; er staat dan ook heel wat omtrent dit thema op hun verlanglijstjes!

 41. Graag doe ik mee voor onze oudsten. Beide nieuwsgierig en interesse voor de ruimte en alles wat daar mee te maken heeft. Kunnen ze elk een boek ontvangen en die natuurlijk uitwisselen.

 42. Mijn zoontje is erg geïnteresseerd in het heelal. Nu hij zelf goed kan lezen zou zo een boek wel erg leuk zijn om hem te kunnen geven.

 43. Hallo
  Ik doe graag mee voor de dochter. Ze krijgt een sterrenkijker dus deze boekjes zouden hier perfect bij gaan. Duimen maar.

 44. Ohh dit lijkt mij erg leuk voor mijn 3 kinderen en stiekem kan ik zelf ook niet wachten! Het onderwerp Ruimte is en blijft fascinerend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.