De kleren van Sinterklaas – een echte Paul Biegel klassieker

Waar de kleren van Sinterklaas zijn daar is Sinterklaas toch ook? Anouk vindt een koffer met de kleren van Sinterklaas en vertelt aan de klas dat Sinterklaas bij haar logeert. Maar is dat ook echt zo? Niemand gelooft haar. Een echt Paul Biegel klassieker, zoals alleen Paul Biegel het kon schrijven.

de kleren van Sinterklaas

Paul Biegel

Helaas is Paul Biegel in 2006 al overleden, maar zijn boeken worden nog steeds uitgegeven. Hij heeft met zijn boeken meerdere awards en griffels gewonnen. Zo is De kleine kapitein één van zijn bekendste werken. Zijn eerste boek verscheen in 1962 en zijn laatste boek in 2004. Twee jaar voordat hij overleed op 81 jarige leeftijd. Gelukkig leeft hij voort in zijn boeken, zoals de kleren van Sinterklaas.

De kleren van Sinterklaas

Anouk ontdekt bij haar thuis een grote koffer met daarin de kleren van Sinterklaas en is ervan overtuigd dat hij bij haar komt logeren. De koffer staat immers in de logeerkamer en waar zijn kleren zijn daar is hij! Anouk vertelt het aan iedereen die het wil horen, maar wordt niet geloofd. Ook haar moeder doet een beetje geheimzinnig. Wat is er toch aan de hand?

Alle gevoelens van Anouk

Paul Biegel zuigt je het verhaal in. Tegelijkertijd ervaar je ook alle gevoelens van Anouk zonder dat deze beschreven worden. Hoe is het om als klein meisje de kleren van Sinterklaas te vinden? En dan is er ook dat stukje met de leerlingen uit haar klas. Niemand gelooft haar. Daarnaast doen de tekeningen van Sanne te Loo ook een heleboel. Er is namelijk ook getekend wat Anouk droomt en vertelt, maar dan net in een andere kleur. Leuk gedaan!

Al vier keer voorgelezen

Mijn jongste vindt het boek helemaal geweldig. Ze is net vijf en helemaal in to Sinterklaas. Mijn moeder heeft hem al drie keer voorgelezen en toen zij weg was moet ik hem ook voorlezen. Ze zat er helemaal in. Dat geeft voor mij aan “De kleren van Sinterklaas” een goed prentenboek is. Ook voor alle volwassenen. Het brengt je weer even terug naar de tijd toen jij ook nog zo jong was.

hoofd de kleren van Sinterklaas

Specificaties De kleren van Sinterklaas

Auteur: Paul Biegel | Illustraties: Sanne te Loo | Uitgeverij: Gottmer | oktober 2022 | 32 pagina’s | 9789025775582 | Voor meer informatie ga naar je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.