Zo moe en toch klaarwakker – Susanne Strasser

Vandaag starten de Nationale Voorleesdagen 2020. Op zeer veel basisscholen in Nederland worden er voorleesontbijten georganiseerd waarbij er bekende en minder bekende Nederlanders voor zullen lezen uit Moppereend. Het prentenboek van het jaar 2020. De afgelopen weken kwamen er al meerdere titels uit de Prentenboek Top Tien online, zie onderaan de blog. In deze blog Zo moe en toch klaarwakker.

Zo moe en toch klaarwakker

zo moe en toch klaarwakker

Alleen de titel al is een herkenbare voor veel ouders denk ik. Kinderen die doodmoe zijn, maar blijven stuiteren en niet willen slapen. Ach en laten we eerlijk zijn, dat geldt ook voor ons volwassenen. Hoe vaak zitten wij niet nog een extra aflevering van een spannende serie op Netflix te kijken? Of toch nog even een romantische film kijken terwijl je eigenlijk op tijd naar bed had willen gaan. Of lig je net lekker op bed, bedenk je je dat je nog iets had moeten doen en hup je gaat je bed weer uit.

In zo moe en toch klaarwakker, een kartonboek met afgeronde hoeken, liggen 6 dieren bij elkaar in bed. De egel, de vos, de ezel, de pelikaan, de krokodil en de zeeleeuw. Allemaal zo moe, maar de zeeleeuw is klaarwakker. Hij moet nog even plassen.

Een voor een glijden, waggelen, stappen, kruipen, glippen en krabbelen de dieren uit bed. Deur open … deur dicht. Plassen, tanden poetsen, dorst, jeuk aan oren, knuffelkonijn vergeten en bang zijn alleen. Allemaal stuk voor stuk best goede redenen vind ik. Vooral dat plassen is vaak de reden bij mij dat ik nog even uit bed moet. Moet je ook geen liter thee drinken voor het slapen gaan.

Kus voor het slapen gaan

zo moe en toch klaarwakker

Stiekem komen ze allemaal nog een kus voor het slapen gaan halen bij een kind in bed. Met getuitte lippen staan ze netjes in de rij te wachten. Ze vallen pardoes allemaal bij het kind in bed in slaap, alleen nu is het kind klaarwakker. En dan vindt ze een geniale manier om van alle dieren in haar bed af te komen. Ze rennen terug naar hun eigen bed. Deur open… oogjes dicht!

Geniaal boek

Dit boek is echt geniaal bedacht. Zeker voor ouders waarvan de kinderen steeds maar weer hun ouders in bed kruipen en waar ouders dat niet zo leuk vinden. Zelf vinden wij het nooit een probleem als dochterlief gezellig bij ons kruipt, maar ik ken genoeg ouders die er echt niet aan moeten denken om een kind naast zich in bed te hebben. Ook niet als het kind ziek is trouwens. Maar goed, daar gaat dit verhaal niet over.

Je kan met behulp van dit boek je kind duidelijk maken dat wat voor reden het ook verzint om uit bed te komen omdat het zo moe en toch klaarwakker is, het altijd weer terug in zijn eigen bed moet liggen om lekker te gaan slapen. Daarbij mag de deur best op een kiertje blijven staan.

Specificaties Zo moe en toch klaarwakker

zo moe en toch klaarwakker

Auteur: Susanne Strasser | Uitgever: Hoogland & van Klaveren | 9789089672537 | januari 2017 | 24 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 8 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.