Boeken over tijgers, een verzameling van de mooiste kinderverhalen

In deze blog, korte reviews voor leuke boeken bij thema Ssst de Tijger slaapt! Het prentenboek van 2018! Zelf heb ik thema dierentuin eraan gekoppeld en ging ik bij de bibliotheek naar leuke boeken over tijgers.

hoofd Boeken over Tijgers

In de bibliotheek waren veel leuke boeken over tijgers te vinden. Ook dierentuin boeken en een dieren ABC heb ik in mijn handen gehad. Uiteindelijk koos ik onderstaande verhalen passend bij thema Ssst de Tijger slaapt en allemaal met een ander leerdoel voor kinderen.

Er zit een tijger in de tuin

er zit een tijger in mijn tuin

Nora verveelt zich bij oma en moet van oma in de tuin gaan spelen. Want daar zit een tijger en libelle’s en een ijsbeer en planten die je opeten.. Nora gelooft er niks van.. Maar dan ziet ze toch prachtige libelle’s, bosjes die haar knuffel giraffe willen opeten, en een ijsbeer die van vissen houdt? Maar Nora gelooft het echt niet van de Tijger. Tot ze oog in oog met hem komt te staan. en die tijger is eigenlijk gewoon best aardig!

Een prachtig boek over tijgers over fantasie in en om het huis voor kinderen. Was het stiekem een rode kater of toch een tijger wat denk jij?

Uitgever: de Eenhoorn | Auteur: Yoeri Slegers | 9789462911116  | december 2015  | 32 pagina’s |meer informatie vind je hier

Kietel nooit een tijger

Pietsie is een druk meisje die altijd moet wiebelen en wiegelen, giechelen en gek doen. Overal! In de dierentuin plaagt ze dan ook alle dieren. de apen, de olifanten, de beer, de slang, de schildpad, de pauw. De juffrouw blijft haar waarschuwen en zegt dat ze nooit een tijger mag kietelen. Maar pietsie luisterd niet.. en als ze dan toch de tijger gaat kietelen met een papegaaien veer dan …. wordt het een beestenbende vol oorzaak gevolg gebeurtenissen met heel veel dieren uit de dierentuin. Compleet met 2 grote pagina’s om uit te klappen.

Veel dieren uit de dierentuin en het maakt goed duidelijk wat er kan gebeuren als je niet luistert! Erg grappig prentenboek om uit voor te lezen. Past trouwens perfect bij thema Ssst de Tijger slaapt. Waar ze bij ssst de tijger slaapt stil en zachtjes moeten doen is Pietsie juist precies het tegenovergestelde. Leuk om de verschillen te bekijken met de kinderen.

Uitgever: Querido | 9789045117591| maart 2015 | dit boek over tijgers is niet meer verkrijgbaar

Meneer tijger wordt wild

Meneer tijger woont in een stad waar iedereen hetzelfde doet en is. Ze dragen dezelfde kleren en lopen op 2 poten. Maar meneer tijger wil dat niet meer. Hij wil wild zijn! Dus elke dag doet hij een beetje wilder tot zijn vrienden zeggen dat het zo niet meer kan. Hij vertrekt naar de wildernis en vindt dat helemaal super tot hij zijn vrienden en het dorp gaat missen. Hij besluit terug te gaan en hij heeft het gevoel dat het toch een beetje anders is. Dat hij eindelijk zichzelf kan zijn en zijn vrienden dat ook zijn.

Een mooi boek over tijgers die kinderen stil laat staan om bij zichzelf te blijven. Niet teveel op andere te letten en hetzelfde als anderen willen zijn. Maar genieten wie ze zelf willen zijn. Een meisje hoeft geen jurken of rokken aan maar mag ook in een spijkerbroek lopen met kort haar. En een jongen mag ook best lang haar hebben toch!

Auteur: Peter Brown | Uitgever: Gottmer | 9789025757724  | juni 2014  |48 pagina’s | meer informatie vind je hier

Nog meer leuke Boeken over tijgers

Nou ja sommige boeken over tijgers gaan stiekem niet over een tijger maar over een ander dier

En nog meer boeken over tijgers

Er zijn zoveel toffe boeken over Tijgers. Ook waar we (nog) geen review van hebben. Hieronder nog wat extra inspiratie!

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.