Vos en Haas redden het bos, een heerlijk avontuur

Wat een heerlijk voorlees avontuur is Vos en Haas redden het bos. Het is geschreven op AVI E5 niveau en dus prima zelf te lezen voor kinderen. En hoewel ik zelf lezen enorm toejuich, is dit boek stiekem ook gewoon heel erg leuk om voor te lezen. Zeker als ik zie hoe mijn dochter moet lachen om de gekke gebeurtenissen in dit boek…

Vos en Haas redden het bos

Vos en Haas redden het bos samenvatting

Is dat nu een zee in het bos van Vos en Haas? Vos is blij, want nu kan hij pootjebaden. Maar als Haas goed kijkt ziet ze dat het geen zee is, maar een meer. Daar wil uil wel meer van weten. De dieren snappen er niets van. Eerst was er alleen bos, maar nu ligt er zoveel water dat het een meer is. En het water stijgt nog steeds… dat kan toch niet goed gaan!

  • Een hilarisch avontuur van Sylvia Vanden Heede met de herkenbare tekeningen van Thé Tjong-Khing
  • Om voor te lezen, samen te lezen of zelf te lezen: een heerlijke combinatie van tekst en beeld voor lezers die al wat ervaring hebben (AVI E5)
  • En er is nu ook een animatie film van dit spannende avontuur.
Tekst van Sylvia Vanden Heede & illustraties van Thé Tjong-Khing
Tekst van Sylvia Vanden Heede & illustraties van Thé Tjong-Khing

Voor wie is Vos en Haas redden het bos

Vos en Haas redden het bos is geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar. Als voorleesboek is dit boek ook al leuk voor jongere kinderen. Het is een eenvoudig verhaal, maar wel ontzettend grappig. Mijn dochter van zeven vond het een geweldig boek. Zij heeft AVI E5 inmiddels behaald en het lukte haar dan ook prima om dit boek zelf te lezen. Maar stiekem vond ze het nog fijner om lekker te worden voorgelezen. Daarom hebben we afgewisseld waarbij zij kleine stukjes las en ik de rest. En daar leent dit boek zich perfect voor. Tijdens het lezen bedacht ik me ook steeds dat dit een enorm grappig boek is om voor te lezen in de klas. Doordat het niet eng is, maar juist om te lachen zullen veel leerlingen genieten van dit boek. Vandaar dat ik dit boek zeker zal aanraden voor op school.

Vos en Haas redden het bos
Illustratie uit Vos en Haas redden het bos

Animatiefilm van Vos en Haas

En dan is er iets speciaals met dit boek. Vos en Haas redden het bos is namelijk verfilmd tot een vrolijke en beetje spannende animatiefilm. Ik heb hem zelf niet gezien, maar de trailer ziet er bijzonder leuk uit. Wat wel direct opvalt is dat de film niet helemaal hetzelfde is. Maar juist daarom is het denk ik erg leuk om eerst het boek te lezen en daarna de film te gaan bekijken. Wij willen hem in ieder geval graag zien.

Vos en Haas op AVI niveau

Zoals ik eerder al schreef is Vos en Haas redden het bos een AVI boek. En dit boek is zeker niet het enige AVI boek in de Vos en Haas reeks. Nieuwsgierig naar welke boeken er nog meer zijn? Deze kon ik vinden:

  • Het dikke boek van Vos en Haas (AVI START-M4)
  • Het tweede dikke boek van Vos en Haas (AVI START-E3)
  • Het derde dikke boek van Vos en Haas (AVI E3-E5)
  • Vos en Haas – Het raadsel van Rob (AVI M3-E3)
  • Ik leer lezen met Vos & Haas – Ik lees als Uil – De boom van uil (AVI START-M3)
  • Ik leer lezen met Vos & Haas – Ik lees als Vos – Een boom in een boom (AVI M3-E3)
  • Vos en Haas op het eiland (AVI M4)

Volgens mij zijn er nog meer, maar deze zag ik staan op de site van de uitgever.

Vos en Haas redden het bos
Pagina’s uit Vos en Haas redden het bos

Wat vinden wij van Vos en Haas redden het bos

‘Meer dikke boeken van Vos en Haas,’ wordt hier na het lezen enthousiast geroepen. Mijn dochter blijft maar zeggen dat ze Vos en Haas redden het bos zo’n leuk boek vindt. We hadden al eens met veel plezier een prentenboek gelezen. Maar dit leesboek vond ze nog veel leuker. En dat komt denk ik doordat het een geweldig avontuur is. Een beetje spannend, want hoe zal het aflopen? Maar vooral hilarisch, want de dieren in het bos verzinnen soms de gekste dingen.

Ik snap helemaal dat ze dit een leuk boek vindt. Tijdens het voorlezen nodigt het namelijk uit tot het gebruiken van verschillende stemmetjes. Ik ben hier normaal niet zo heel erg van, maar nu gebeurde dat gewoon vanzelf. En daardoor was het eigenlijk nog leuker om te lezen, maar volgens mijn dochter ook nog leuker te luisteren.

Wat ik ook erg tof vond is dat ik dit boek samen met mijn dochter kon lezen. Waar ik eerder nog het hele verhaal voorlas neemt zij het nu ook stukjes over. En eerlijk is eerlijk samen lezen is toch echt het allerleukst!

Leestips passend bij Vos en Haas redden het bos

Thé Tjong-Khing is één van mijn favoriete illustratoren. En als ik kijk hoeveel door hem geïllustreerde boeken we hebben gelezen bij StoerLeesVoer ben ik niet de enige. Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties van Vos en Haas redden het bos

Tekst: Sylvia Vanden Heede | Illustraties: Thé Tjong-Khing | Uitgever: Lannoo | 9 april 2024 | 160 pagina’s | 9789401404044 | Meer informatie over Vos en Haas redden het bos bij je lokale boekhandel, bekijk de website van uitgeverij Lannoo of online bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.