Prentenboeken over dino’s, een spannende selectie

Toen ik een klein meisje was waren dino’s al geweldige dieren om over te lezen en over te verzamelen. Ik weet nog wel dat mijn broertje enorm veel kaartjes had met informatie over alle soorten die er bestaan (zouden) hebben. Ook nu nog zijn dino’s voor kinderen onweerstaanbaar. Daarom leuke prentenboeken over dino’s! 

hoofd Prentenboeken over dino's

Joris puzzelt een dino

Joris puzzelt een dino

In dit boek volgen we het jongetje Joris die in alles nummer 1 is. Elke wedstrijd waar hij aan mee doet wint hij. Hij is een superkampioen. Met school gaan ze naar het museum en Joris wil ook een dinokampioen worden. Hij weet alleen niet hoe hij van botten uit de grond een complete dino kan maken.

prentenboeken over dino's

Hij hoopt dat te leren door een nachtje te logeren in het museum. Met een schrift, potlood en meetlat verstopt hij zich op de wc.

’s Nachts gaat hij op pad. Hij heeft totaal niet door dat er dingen bewegen en ritselen. Hij is namelijk veel te druk met meten en rekenen. Als hij eindelijk weet hoe het zit komt de museumkat die een muis achterna gaat eraan. Die gooit alle dino’s om en zo ontstaat er een bottenberg.

Gelukkig is Joris ondertussen een dinokampioen. Hij werkt de hele nacht door. Zouden de dino’s op tijd klaar zijn en er goed uit zien?

prentenboek over dino’s voor kleuters

Een mooi prentenboek over dino’s voor kleuters die graag wat meer willen leren en soms misschien hier ietwat ‘apart’ mee om gaan 😉 Ik hoop van harte dat je niet zo’n ondernemend kind als Joris hebt die zich opsluit in het museum.

Specificaties Joris puzzelt een dino

Auteur:  Harmen van Straaten | Uitgeverij: Leopold | 9789025872373 | 32 pagina’s | april 2017 | meer informatie lees je hier of bij je lokale boekhandel

Ik hou van dino’s

Ik hou van dino's

DIt prentenboeken over dino’s is van stevige kartonbladeren gemaakt. Met grote letters en soms met moeilijke woorden! Je peuter zal het geweldig vinden om samen dit boek door te lezen en heb jij geen zin meer om voor te lezen dan kan hij zelf ook prima vermaken met de prachtige illustraties die in dit boek staan.

prentenboeken over dino's

Op een leuke manier leren ze allemaal wetenswaardigheden over de verschillende dino’s.

Specificaties ik hou van dino’s

Auteur:  Roger Priddy | Uitgeverij: van Goor | 9789000355853 | 16 pagina’s | juni 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Gigantosaurus

Verschrikkelijk lang geleden toen de vulkanen het nog deden speelden er 4 kleine dino’s spoorzoekertje. Hun ouders waarschuwden hun voor de Gigantosaurus altijd honger en trek grote klauwen en een bijtgrage bek. Dit is het begin van een kei leuk prentenboek over dino’s de Gigantosaurus! 

De gigantosaurus

In het echt heeft deze dinosaurus niet geleefd, maar er was wel een dinosaurus die erg op hem leek. De Giganotosaurus. Maar Jonny Duddle heeft er een mooi spannend verhaal van gemaakt!

Jonny Duddle is de schrijver van het geweldige prentenboek piraten in de straat. Op dezelfde stoere wijze heeft hij dit prentenboek gemaakt wat prima past in het thema van de kinderboekenweek “griezelen“.

Op avontuur in dit prentenboek over dino’s

Botje, Daantje, Beentje en Dina spelen samen terwijl Daantje op de uitkijk gaat staan. Opeens hoort hij STAMP STAMP STAMP! “Ren voor je leven de Gigantosaurus verstop je gauw!” Maar nee het was een grapje het was de Triceracops.

Ze speelden verder en Daantje ging weer op de uitkijk staan. Nu hoorde hij BOEM BOEM BOEM! “Ren voor je leven de Gigantosaurus verstop je gauw!” maar het was de Diplodocus, een lieve vegetarische dinosaurus maar.

prentenboeken over dino's

Ze speelden weer verder en Daantje ging weer op de uitkijk staan. Nu hoorde hij KLABAM KLABAM KLABAM! “Ren voor je leven de Gigantosaurus verstop je gauw!” maar nee het was de Stegosaurus maar.

Van al die grapjes geloofden zijn vrienden hem niet meer zo goed toen hij een vierde keer weer riep dat de Gigantosaurus er aankwam. Toen het hem echt bleek te zijn waren ze in shock. Daantje was verdwenen en ze hadden nog wel geleerd zich goed te verstoppen door hem.

Een super leuk prentenboek over dino’s

Gelukkig was hij niet opgegeten! Daantje had zich ook goed verstopt!

De gigantosaurus

Specificaties Gigantosaurus

Auteur: Jonny Duddle | Uitgeverij: de Fontein | 9789026143007 | 36 pagina’s | februari 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Ik ben bij de dinonaurussen geweest is een van de vele boeken in de prentenboek top tien van de Nationale Voorleesdagen 2018. Een super leuk prentenboek die een  goede aanvulling is bij de andere prentenboeken over dino’s.

Ik ben bij de dinosaurussen geweest

ik ben bij de dinosaurussen geweest

We volgen een jongen die bij de dinosaurussen is geweest. De meeste kende hij al, maar sommige niet. Dit is het begin van een boek vol fantasie en avontuur. Met prachtige illustraties en soms ook wel wat enge illustraties waar dan wel de tekst bij staat dat je niet bang hoeft te zijn.

Na een paar pagina’s wordt het duidelijk dat het jongetje lekker op zijn kamer aan het spelen is met al zijn dino knuffels. Zo vind zijn ene zus dino’s stom en de andere vind ze schattig.

Net als veel andere kinderen zat dit jongetje veel te veel in zijn verhaal in dit geval een prentenboek over dino’s en hoorde hij zijn moeder niet toen ze vroeg of hij aan tafel kwam. (Herkenbaar hé papa’s en mama’s! )

prentenboeken over dino's

Aan tafel vertelde iedereen hele saaie verhalen. Bij de dinosaurussen is het veel spannender natuurlijk! Maar daar snapte zijn ouders en zussen dan weer niks van. Want Dino’s leefden niet in de tijd van de mensen en in de tijd van de dino’s leefden er geen mensen. Gelukkig begreep iedereen op het einde dat verhalen over dino’s vol fantasie en avontuur zijn.

Wat vinden wij van dit prentenboek over dino’s

Een prachtig geïllustreerd prentenboek over dino’s .Voor de jongens die van dinosaurussen houden een herkenbaar boek over fantasiespel. En voor ouders heel herkenbaar dat kinderen als ze helemaal in hun fantasie wereld zitten ze niks anders meer horen of zien. Dit boek voldoet inderdaad aan de eisen van de prentenboek top tien van de nationale voorleesdagen.

Specificaties ik ben bij de dinosaurussen geweest

Auteur:  Floor de Goede & Edward van de Vendel | Uitgeverij: Querido | 9789045119588 | 40 pagina’s | september 2016 | meer informatie vind je hier of bij je loakle boekhandel

Dino Detective feitjes en weetjes over Dino’s

Dino detective

Nanda is kleuterjuf en mama van een zoon van 7 en een dochter van 3. Met de hulp van haar kinderen ging zij aan de slag met dit boek. Zij schreef al eerder een review over Vos en Haas O Ma en O Pa.

Ik heb thuis meer dino boeken voor mijn zoon. Dit boek is toch weer uniek in zijn soort en anders van opzet.

Dino Detective speurboek

De tekeningen in het boek zijn mooi getekend en kleurrijk. Bij het boek krijg je een klein vergrootglas, waardoor mijn dochter van 3 het ook leuk vond om naar dino’s te speuren.

prentenboek over dino’s met ontdekkingen

Het prentenboek over dino’s neemt je mee van de ontdekking van de dino’s, wanneer de dino’s hebben geleefd, het verdwijnen van de dino’s en natuurlijk worden alle soorten dino’s uitgebreid in beeld gebracht. Herbivoren, carnivoren en omnivoren; er wordt duidelijk uitgelegd wat het verschil is tussen de soorten met leuke weetjes en feiten, bijv. was de spinosaurus de eerste dinosaurus die leerde zwemmen? Onder de steen kunnen de kinderen dan het antwoord ontdekken.

dinosaurus

De bladzijde meten is weten is favoriet bij de kinderen. Op de bladzijde staat een bus waarmee de kinderen de dino’s kunnen vergelijken. Sommige dino’s zijn  dan toch kleiner dan je denkt.

Leuk om aan het eind spelletjes te doen waarmee je test wat de kinderen hebben geleerd, gelezen. En als toetje het dinospel. Soort ganzenbord, maar dan met dino’s. Ik kan vast nog wel ergens kleine dino’s vinden, is het nog echter.

prentenboek over dino's

Specificaties Dino Detective

Auteur: Maggi Li | Uitgeverij: Kosmos uitgevers | 9789044829204 | 32 pagina’s | maart 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Prentenboeken over dino’s

Uiteraard kent onze boekenblog vele andere toffe prentenboeken over dino’s en andere boeken! Neem eens een kijkje bij onderstaande themablog.

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.