Tingelingeling ik leer fietsen – Günther Jakobs

De eerste keren dat dochterlief ging fietsen zonder zijwieltjes kan ik mij nog wel herinneren. Wiebelig fietsen en wij er achteraan rennen om beurten. Het moment dat ze dan trots riep ik kan het!! en vervolgens niet meer te stoppen was, zo trots was ze. En wij net zo natuurlijk. Veel kinderen leren veel sneller fietsen dan vroeger door het gebruik van de loopfietsen waardoor ze al gewend zijn om evenwicht te houden. Dat ze moeten stoppen voor het einde van de stoep en dit met hun voeten op de grond doen in plaats van achteruit trappen is zo’n kleine aanpassing dat kinderen makkelijk weg fietsen. In Tingelingeling ik leer fietsen gaat dit er iets anders aan toe..

Tingelingeling

tingelingeling ik leer fietsen

Sjaak Zwaan en Eppie Eend willen wat leuks gaan doen samen. Eppie loopt al naar de auto, maar Sjaak wilde met de fiets op stap. Het is immers lekker weer. Dus stapt Eppie in de fietskar. Maar dat bedoelt Sjaak ook niet. Sjaak wil namelijk dat Eppie zelf gaat fietsen. Maar Eppie kan helemaal nog niet fietsen en hij heeft helemaal geen fiets.

En dat is precies de verrassing van Sjaak! Tingelingeling er staat een prachtige rode fiets klaar! Maar Eppie kan helemaal nog niet fietsen en hij gelooft echt niet dat hij dat kan. Maar Sjaak vindt dat onzin. Natuurlijk kan Eppie wel fietsen. Gewoon doen! Maar helaas valt Eppie en moet hij heel hard huilen.

Heel veel geduld en doorzetten

Sjaak heeft een idee, morgen gaan we weer oefenen op een andere manier. Eppie droomt er zelfs van! Buiten staat Sjaak al klaar. Met een blauwe loopfiets! Waar zijn de trappers nu gebleven? Maar heej dat gaat heel makkelijk! Afzetten en rollen maar. Eppie blijft in evenwicht en gaat steeds harder. Het gaat zo goed dat Sjaak het nu wel weer met de echte fiets wil proberen. Maar daar wil Eppie helemaal niks van weten.. tingelingeling ik leer fietsen of durf ik niet?

Zal Eppie uiteindelijk zelf gaan fietsen op zijn rode fiets? Tingelingeling ik leer fietsen sluit prachtig aan bij de belevingswereld van kleuters (en hun ouders) die ook leren fietsen en dat met vallen en opstaan leren. Sommige vallen en durven niet meer net zoals Eppie en anderen staan op en gaan door met oefenen. En sommige ouders hebben niet zoveel geduld en worden boos en anderen hebben misschien wel iets teveel geduld 😉

Een ding is een feit, als het dan eindelijk lukt dan is het super leuk! Op naar leuke fietstochtjes.

Tingelingeling ik leer fietsen is een aanrader om in huis te hebben als het tijd is voor jouw kind om te leren fietsen. Natuurlijk wel zo leuk als er dan ook een loopfiets in huis is net zoals Eppie heeft.

Het boek is smal en rechtopstaand. De pagina’s zijn glanzend met frisse kleuren.

Specificaties Tingelingeling ik leer fietsen

Tingelingeling ik leer fietsen

Auteur: Gunther Jakobs | Uitgever: de Vier Windstreken | 9789051167351 | juni 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.