Het Sneeuwvlokje: een knisperkoud mooi prentenboek

Het Sneeuwvlokje is een mooi prentenboek, dat kan ik alvast verklappen. Niets is mooier en vluchtiger dan een sneeuwvlokje. Het is er als het vriest en de weersomstandigheden perfect zijn om te vallen en te dwarrelen om ergens neer te komen. Je verdwijnt weer als het warmer wordt. En dan is het nog maar de vraag of mensen op sneeuw zitten te wachten. Want tegenover veel sneeuwpret staat ook gladheid op de weg en glibberen op de stoep.

het sneeuwvlokje

Het Sneeuwvlokje

Het is dus maar de vraag of je als Sneeuwvlokje wel je bestemming vindt als je op reis bent en maar zo kort de tijd hebt. Dat geldt ook voor dit Sneeuwvlokje. Een beetje uit paniek valt ze uit haar wolk terwijl ze niet weet wat er met haar gaat gebeuren en door welke koude wind ze wordt meegevoerd. Ze vraagt om hulp, maar de wolk zegt dat het goed komt. Ondertussen loopt Noëlle met Opapa vlak voor kerst door haar stad. In de stad staan de meest prachtige etalages en mooie kerstbomen. Met name één kerstboom trekt haar aandacht. Deze heeft zoveel kleurtjes en er fonkelt wel zo’n mooie ster aan de top dat Noëlle ook zo’n boom wil hebben. Opapa zegt dat dat misschien volgend jaar wel kan, maar belooft wel om de dennetak die ze op grond vinden mooi te versieren met Noëlle.

Sneeuwstorm

Het begint wel steeds harder te sneeuwen en terwijl opa en Noëlle de dennetak op hun mooist versieren, komt het Sneeuwvlokje in een sneeuwstorm terecht. Haar angst maakt al snel plaats voor opluchting: ze is niet alleen, er zijn er meer als zij. Ze dwarrelt langs diezelfde mooie kerstboom en bedenkt dat zij ook graag zo mooi zou willen fonkelen in zo’n boom. Voorlopig, echter, rolt en buitelt ze nog wel even door. Noëlle heeft haar kersttak inmiddels af en zet deze buiten neer. Zo kan iedereen zien wat voor moois ze heeft gemaakt. Alleen er ontbrak wel iets vind ze terwijl ze naar boven ging om te gaan slapen. Het Sneeuwvlokje vindt haar bestemming terwijl Noëlle slaapt. Welke bestemming dat is mag je zelf gaan lezen in Het Sneeuwvlokje van Benji Davies. De wolk kijkt in ieder geval tevreden toe.

Het Sneeuwvlokje is bedacht, geschreven en geïllustreerd door Benji Davies die je misschien wel kent van De Kleine Walvis. Dat was ook al zo’n mooi prentenboek. Niet voor niets is het in 2017 uitgeroepen tot prentboek van het jaar. Ook dit prentenboek is fraai geillustreerd in winterse kleuren en precies de juiste hoeveelheid warme tinten. Dit prentenboek is met een harde kaft uitgevoerd. Het is eveneens groot genoeg zodat de illustraties door ieder kind in de kring goed te zien is.

Mooie boodschap voor Kerst

Het Sneeuwvlokje is een mooi prentenboek en gaat over je bestemming vinden hoewel dat soms spannend is. Je kunt er maar beter in meegaan en rollen, buitelen en dwarrelen wanneer dat nodig is. Een boodschap die er niet te dik bovenop ligt, want het is ook gewoon een heel sfeervol kerstverhaal met gezelligheid. Een verhaal dat je graag voorleest aan je kinderen of ze nou in groep één en twee zitten of al wat ouder zijn. Ideaal voor tijdens de kerstvakantie.

het sneeuwvlokje

Het Sneeuwvlokje van Benji Davies weet het sfeervolle en betekenisvolle van kerstmis in een knisperkoud mooi prentboek te vangen.

Specificaties Het Sneeuwvlokje

het sneeuwvlokje

Schrijver: Benji Davies|Illustrator: Benji Davies| Vertaling: Edward van de Vendel | Uitgever: Luitigh- Suithoff | Jaar van Uitgave: 2020 |9789024591824| Kijk hier voor meer informatie

footer5
Tanja
Delen is enorm lief

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.