Sjakie en Jopie, een gezellig voorleesavontuur van Kiki Jaski

Wat is er fijner voor jonge kinderen dan een buurvriendje te hebben? Lekker vaak bij elkaar langs gaan en samen avonturen beleven. Zo ook Sjakie en Jopie, een nieuw voorleesavontuur van Kiki Jaski. Jopie woont op nummer 1 en Sjakie op nummer 9. Ze zijn de beste vriendjes en met veel fantasie verkennen ze hun wereld. Zestien herkenbare verhaaltjes voor jonge kleuters!

hoofd

Prut met peertjes

Op de Van Tienenweg wonen Sjakie en Jopie met hun gezinnen. Sjakie op nummer 1 en Jopie op nummer 9. En 1 + 9 is natuurlijk 10, dus vandaar de Van Tienenweg. In de huizen daartussen wonen nog heel veel meer mensen. Een superslim gezin, een wat verwarde buurvrouw en een boze (verdrietige) buurman. Een gevarieerd gezelschap van buren dus, waartussen Sjakie en Jopie heel fijn wonen.

En ze maken natuurlijk van alles mee. Wat zijn zoal de favoriete bezigheden van jonge kinderen? Denk bijvoorbeeld aan trampoline springen, bloemetjes plukken uit de voortuin en prutjes maken. Van die prutjes met yoghurt, aarde, koffie en ketchup. Lekker voor bij de peertjes zo denken Sjakie en Jopie! In dit voorleesboek vinden we 16 voorleesverhaaltjes over dit leuke duo, met al hun grappige bezigheden.

Een eigentijdse Jip en Janneke

We denken natuurlijk gelijk aan dat andere leuke duo, Jip en Janneke. Die ook allerlei leuke en kleine avonturen beleven, zo kenmerkend voor de belevingswereld van jonge kinderen. Want daarin gebeurt zo vaak iets grappigs. Van die leuke uitspraken en de ondeugende fratsen die je niet wilt vergeten.

Dus wat leuk dat schrijfster Kiki Jaski deze fratsen heeft weten te vatten in dit voorleesboek over Sjakie en Jopie. Gebaseerd op haar eigen zoon en het buurmeisje, die het zo goed met elkaar konden vinden. Een maatje dat dicht bij je woont is goud waard. Dus Sjakie en Jopie zijn eigenlijk een moderne en frisse versie van Jip en Janneke.

Het zijn verhaaltjes met humor en herkenbare gezinstaferelen. Over kinderen die graag in hun blote billen lopen en gerust ook schaamteloos zo naar buiten zouden lopen. Gelukkig bedenkt Sjakie dat hij liever geen mieren tussen zijn billen wil! En zo zijn er nog veel meer grappige verhaaltjes, bijvoorbeeld Tof Vuil en IJs voor de hele Straat. Leuke titels!

Sjakie en Jopie

Lees, kijk en zing mee met Sjakie en Jopie

Het zijn vlot geschreven verhaaltjes, die makkelijk en leuk voor te lezen zijn. Met op iedere bladzijde een leuke illustratie van Madeleine van der Raad. Voor kinderen vanaf 4 jaar is dit voorleesavontuur geschikt. Met ook een erg leuk extraatje: over Sjakie en Jopie zijn ook liedjes gemaakt!

Want het toeval wil dat hun papa’s ook dezelfde interesses hebben. De vader van Jopie (JW Roy) en de vader van Sjakie (Jan Groenteman) zijn muzikanten. Via een QR-code kunnen we de volledige liedjes opzoeken. Ook de zang is een gezamenlijke aangelegenheid, met onder andere zus Coosje die in de verhaaltjes ook regelmatig voor komt. Wat een leuke uitkomst van een goed burencontact!

liedjes

Verhaaltjes en liedjes waar je blij van wordt, dus een aanrader wat ons betreft!

Specificaties Sjakie en Jopie op voorleesavontuur

Auteur: Kiki Jaski | Illustraties: Madeleine van der Raad | Vormgeving: Studio Bos | Uitgeverij Leopold | 9789025881214 | oktober 2021 | 80 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.