Het eiland van olifant – een nieuw pareltje van Leo Timmers

Soms krijg je een boek in handen waarvan je direct denkt: wat een pareltje. Een boek om eindeloos veel keer te lezen, en dat het dan nog niet verveelt. Dat is het prentenboek Het eiland van olifant van Leo Timmers. Een schrijver met meer mooie boeken op zijn naam, waar velen van ons bij StoerLeesVoer fan van zijn. In dit verhaal belandt een olifant op een piepklein (maar dan ook echt piepklein) eiland in de oceaan. Hoe komt hij uit zijn benarde positie? Een verhaal over hoop en plezier!

hoofd

Een plek waar iedereen welkom is

Het begin van het boek is best wel een beetje onheilspellend. In een donkere oceaan vergaan met je boot, dat is spannend! En uren rondrijven voordat je land vindt. Helaas voor olifant is het wel een heel klein eilandje. En dan dagen wachten voordat je iemand ziet. Arme olifant, je hebt als lezer zo met hem te doen! Maar het verhaal krijgt een verrassende wending.

De eerste redder blijkt een kleine muis, met natuurlijk ook een kleine boot. Veel te klein voor olifant. Ze timmeren er maar een platform van. Dan is er in ieder geval wat meer ruimte. En zo komen er meerdere redders in nood. Maar steeds blijkt het vaartuig te klein en wordt het eiland uitgebreid met bootjes, hekjes en spullen. En met heel veel dieren. Van een slang tot een beer en een krokodil. Het wordt een gezellige boel! Iedereen is welkom op het eiland van olifant. Een uitbundige en gastvrije plek om te wonen.

Het eiland van Olifant – Leo Timmers

Leo Timmers heeft een hele grappige schrijf-en tekenstijl. Je ziet olifant op iedere bladzijde denken, o jee dit is niet handig. Wat nu? En zo knap hoe met een kleine variatie in de ogen van olifant zijn gemoedstoestand wordt getekend. Daarnaast is het verhaal op een leuke rijm, waardoor het makkelijk leesbaar is.

En als je het boek vaker leest, vallen steeds weer andere dingen op. Zoals de grappige bijrol van de meeuwen. Of de zeecontainers met een inhoud die best wel van pas komt bij een feestje. Bijvoorbeeld badeendjes en bolhoedjes. Bij de laatste zeecontainer moesten wij echt even zoeken en nadenken wat daar nou toch inzat. Je blijft nieuwe dingen ontdekken. En op het Eiland van Olifant wil iedereen wel wonen, zo gezellig ziet het eruit! Maar helaas krijgen ze wel wat tegenslag te verduren. Hoe lossen ze dat samen op?

Het eiland van olifant

Het leven vieren en de slingers ophangen

Een verhaal over hoe je van de meest lastige omstandigheden toch iets moois kunt maken. Door de slingers op te hangen en samen te blijven. Dan komt het vanzelf goed. En zelfs als de echte redding nabij is, dan kun je bedenken dat je eigenlijk wel tevreden bent met je situatie. Het eiland van olifant is een echt feel-good prentenboek

Een hele mooie quote op de achterkant van het boek :

Ontegensprekelijk een van zijn beste prentenboeken

NRC Handelsblad

Vinden wij ook! Een aanrader om te lezen met kinderen vanaf 2 jaar. Het boek heeft een tweede druk, en is vertaald in het Duits en Frans. Mooi dat het boek een succes is, en hopelijk door velen gelezen wordt. Klik hier voor onze andere reviews van boeken van Leo Timmers:

Specificaties Het Eiland van Olifant

Auteur en illustrator: Leo Timmers | Uitgeverij Querido | 9789045126777 | eerste druk november 2020 | 48 pagina’s | Meer informatie vraag je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

6 reacties

  1. Oooh wat een heerlijk boek! Ik zag jullie winactie op Instagram en heb meteen de review nog eens gelezen. Heerlijk, een verhaal op rijm waarbij je steeds losse subverhaaljes kan pakken binnen het grote verhaal. Dat zijn de toffe voorleesboeken!

  2. Prachtig boek. Laatst in de boekhandel al eens even doorheen gebladerd. Mooie prenten en een verhaal met een mooie boodschap.

  3. Afhankelijk van hoe lang ik op dit onbewoonde eiland zou moeten doorbrengen, zou ik kiezen voor alleen of met mijn gezin. Voor een korte tijd zou ik graag even helemaal in stilte en rust zijn, maar voor langere tijd heb ik gewoon ook de drukte en de knuffels van mijn gezin nodig! heart

  4. Dit is een mooi boek met een mooie boodschap. Samen kom je er wel en het leven vieren is een feestje. Boeken met dieren zijn altijd een succes bij het voorlezen 🐘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.