Vos en Haas uil wil op reis AVI M3

uil wil op reis. waar gaat hij heen? dat weet hij niet. hoe lang blijft hij weg? dat weet hij ook niet.
hij ziet wel. van haas krijgt hij een boek. van vos een zak chips. en dan gaat hij op pad! vos en haas uil wil op reis.

Vos en Haas uil wil op reis

Uil wil op reis en vos en haas willen graag weten waarheen. Niet naar de zee, want die is te groot en te diep. Wat als er een golf komt zo hoog als zijn boom? Nee niet de zee.

Van haas krijgt uil een boek voor als hij niets te doen heeft op reis. Een reis om de wereld in 80 dagen. Wow dat is 8 keer 10. veel te lang. Van vos krijgt hij een zak chips voor als hij honger krijgt.

Uil wil op reis, maar we weten nog steeds niet waar hij heen gaat. In het bos rust hij even uit bij ever. Want de tas is heel zwaar. Ever vraagt wie er op de boom van uil past. Uil schrikt. Zou zijn boom ook mee kunnen op reis? Nee zijn boom staat vast. Ever wil wel op zijn huis passen in ruil voor zijn boot, maar dat vindt uil geen goed idee.

Nee de boot is lek. Maar samen in de boot roeien en net alsof doen of ze op reis zijn, dat wil uil wel. Uil is niet bang als ze net alsof doen dat er hoge golven zijn in de zee. Wat een fijne reis heeft uil samen met ever.

Ze krijgen er trek van en eten samen de chips op die uil van vos had gekregen. En dan pakt hij het grote zware boek over de reis van 80 dagen. tien keer acht is heel lang. Uil mist zijn boom. Om toch tot een ruil te komen leest uil een dag voor uit het boek. soms helpt ever hem want het boek is dik en de reis is lang. als het nacht is en ever slaapt wil uil op reis. terug naar zijn boom en zijn bed.

vos en haas uil wil op reis

AVI M3

Vos en Haas uil wil op reis is een boek voor kinderen die net zelf kunnen lezen op AVI M3 niveau. Zonder hoofdletters en met korte woorden van 1 lettergreep (behalve het woord wereld). Toch heb je daar geen last van tijdens het lezen. Sommige woorden zijn groter afgedrukt dan andere woorden. Het nut hiervan ontgaat mij, maar lezertjes hebben hier blijkbaar geen last van.

Een leuk boek dat past binnen het thema van de kinderboekenweek 2019. Ook voor kinderboekenweek 2020 is er een leuk verhaal van deze vrienden

Specificaties Vos en Haas uil wil op reis

Auteur: Sylvia Vanden Heede | Illustrator: Thé Tjong Khing | Uitgever: Lannoo | 9789401462075 | augustus 2019 | 40 pagina’s | AVI M3 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Vos en haas uil wil op reis
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.