Verslingerd – een heerlijk vervolg op Verkikkerd

Nadat ik Verkikkerd had uitgelezen, kon ik niet wachten om het vervolgdeel Verslingerd op te pakken. Door Verkikkerd ben ik echt van die nerds in Het Fort gaan houden en ik wilde graag hun verdere avonturen lezen. Hoe zou het nu, na de zomervakantie (die wordt in de serie overgeslagen) met ze zijn? En hoe zullen de personages zich in Verslingerd gaan ontwikkelen? Omdat ik Verkikkerd echt geweldig vond, had ik dan ook grote verwachtingen van Verslingerd. Heeft Lisette Jonkman mijn verwachtingen opnieuw waar kunnen maken?

Verslingerd cover

Flaptekst van Verslingerd

Het studentenleven gaat niet over rozen. Dat van Lucy niet, tenminste! Haar relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is Laura’s interesse alleen zakelijk? Ondertussen kampt Lucy zelf met een lichte social-mediaverslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken wordt er van alle kanten aan haar getrokken door vrienden en familie met problemen. Het wordt hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

Verslingerd achterflap

Mijn mening van Verslingerd

Verslingerd was wederom een geweldig boek om te lezen. Ik heb van begin tot eind genoten. Vanaf de eerste bladzijde zat ik helemaal in het verhaal. Ondanks dat er een tijdsprong is gemaakt tussen Verkikkerd en Verslingerd, heb ik niet het idee dat ik veel ‘gemist’ heb van de levens van de bewoners van Het Fort. Met de tijdsprong bedoel ik de zomervakantie die wordt overgeslagen in de serie. Dit is omdat de drie delen van de Verkikkerd serie zich afspelen in een studentenjaar.

Lucy liep in Verslingerd ook tegen een aantal problemen op, waaronder dat ze allemaal vrienden en familie is gaan helpen met hun problemen, waardoor ze nog minder tijd had voor haar eigen problemen en afspraken. Ik vind dat Lisette Jonkman dit heel mooi heeft uitgewerkt in Verslingerd. Er waren dan ook meerdere personages in Verslingerd waar ik mij zorgen om maakte, vooral Chewy, Abby, Merel en Marloes.

Verschillende emoties worden in Verslingerd op je overgebracht

In Verslingerd probeert Lisette Jonkman verschillende emoties op je over te brengen. Ze gebruikt wederom weer veel humor in Verslingerd, ook poepgrapjes heeft ze niet achterwege gelaten. Dat is een van de dingen die Jonkman zo leuk maakt! Naast humor komt er uiteraard ook liefde voor in het boek. Verliefde stelletjes, ruzies, onzekerheden, jaloezie…. het komt allemaal voorbij in Verslingerd. En dan zijn we er nog niet, want er zijn in Verslingerd ook verdrietige dingen voorbij gekomen. Welke kan ik vanwege spoilers niet benoemen, maar wat ik wel kan zeggen is dat Lisette Jonkman ook de verdrietige emoties ontzettend goed op mij heeft weten over te brengen. Dit heeft ze gedaan door de situatie zo mooi, uitgebreid en ook heftig heeft neergezet. Er hebben echt wat tranen gevloeid.

bladzijde hoofdstuk 1

Realistische personages in Verslingerd

De personages in Verslingerd zijn heel realistisch neergezet door Lisette Jonkman. De dingen die ze meemaken zijn herkenbaar en hun gevoelens en emoties daarbij ook. Elk personage is ook anders en uit zijn/haar emoties op hun eigen manier, net als ze dat op hun eigen manier verwerken.

Veel herkenbaarheid in Verslingerd

In Verslingerd komen situaties voor die waarschijnlijk wel herkenbaar zijn voor een aantal van de lezers, waaronder voor mij. Welke voor mij bijvoorbeeld herkenbaar was, was dat Lucy moeite had met prioriteiten te stellen. Ik heb daar ook vaak wel erg veel moeite mee. Ik denk dat ik ook maar lijstjes ga maken op volgorde van belangrijkheid.

Ook komt uitgebreid Lucy haar social-mediaverslaving aan bod en hoe dat mensen in haar omgeving irriteert. Ik heb daar zelf niet zo heel veel last van, maar ik weet wel dat er enorm veel mensen dat wel hebben.

Wat Lisette Jonkman ook erg goed in het verhaal heeft verwerkt, is jaloezie. Want man wat is die Lucy jaloers zeg. Jonkman heeft heel de situatie die om de jaloezie draait ook wederom supergoed neergezet in Verslingerd en het was allemaal heel realistisch. Ik was ook heel benieuwd hoe het zou aflopen tussen Lucy en Kikker en tussen Kikker en Laura. Over hoe het zou eindigen had ik niet echt bepaalde verwachtingen, maar wat er gebeurde zag ik dus niet aankomen.

Maar niet alleen Lucy was jaloers, Paladin ook! Alleen had hij heel wat meer moeite om zijn jaloezie niet te uiten…

bladzijde hoofdstuk 2

Hoe nu verder?

Ik kijk nu al heel erg uit naar het derde en laatste deel: Verknocht en de Onbreekbaar serie! In de Onbreekbaar serie spelen namelijk twee personages de hoofdrol die in de Verkikkerd serie een klein rolletje hadden. Ik denk dat ik nu, na Verslingerd, eerst de Onbreekbaar serie ga lezen en daarna pas Verknocht. Dat is namelijk de volgorde dat de boeken zijn geschreven en zo heb ik dezelfde leeservaring van veel lezers van toen. Maar dit is niet persee nodig, als je eerst de ene hele serie wilt lezen en dan de andere, dan kan dat ook! En je kan ook eerst van beide deel 1, dan van beide deel 2 en ten slotte van beide deel 3 lezen.

Over Lisette Jonkman

Lisette Jonkman is geboren in 1988. In groep 7 begon ze met schrijven. Het verhaal wat ze in groep 7 heeft geschreven ‘Het is groot en het is heel erg eng’, heeft ze toen aan meneer Pullens gegeven. Hij heeft dat verhaal veertien jaar lang bewaard en aan Jonkman teruggegeven op de dag van de boekpresentatie van haar debuutroman Glazuur.

Jonkman volgde na de havo eerst een jaar de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Dit bleek niets voor haar te zijn en ze koos vervolgens een opleiding die beter bij haar paste: Journalistiek. Ze studeerde daarin af in de richting Verhalen en Tijdschriften. In juni 2011 behaalde ze uiteindelijk haar diploma. Lisette Jonkman heeft al vele boeken op haar naam staan en ze heeft al meerdere prijzen gewonnen.

Andere boeken van Lisette Jonkman

Verkikkerd-serie

  1. Verkikkerd* (2013)
  2. Verslingerd (2014)
  3. Verknocht* (2019

Onbreekbaar-serie

  1. Buren with benefits* (2018) / Recensie vind je hier
  2. Onbegrensde liefde* (2018)
  3. Op gevoel* (2018)

Overige boeken

E-books

Specificaties Verslingerd

Auteur: Lisette Jonkman | Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | Omslagontwerp: Bij Barbara | juli 2019 (tweede druk) | Eerste druk 2014 | 398 pagina’s | 9789021016405 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier* voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.