Dino’s en hoe ze te verstoppen, vol grootse verstopplekken

Dat dino’s ook voor meisjes zijn bewijst Dino’s en hoe ze te verstoppen. Het is namelijk Sam haar grote wens om zelf een dino te hebben. Maar hoe neemt ze die mee naar papa, want die vindt dino’s niets voor meisjes… Een boek vol met grootse verstopplekken.

kader hoofd Dino's en hoe ze te verstoppen, vol grootse verstopplekken

Dino’s en hoe ze te verstoppen

Sam heeft een wel heel speciaal huisdier: een dino! De twee doen alles samen en zijn onafscheidelijk. Elke week gaat Sam naar papa. Maar er is een probleem: papa vindt dat dino’s niets voor meisjes zijn. Sam verzint een plan om Dino stiekem mee te nemen. Ze gaat hem namelijk verstoppen, maar of dat nou zo’n goed idee is? Een verhaal over verwachtingen doorbreken en aanvaard worden. Voor jong en oud, vanaf 6 jaar.

Dino's en hoe ze te verstoppen

Dino’s zijn ook voor meisjes

Eindelijk een dino boek met een meisje in de hoofdrol. En dat vind ik dan ook meteen het stoere aan dit vrolijke prentenboek. Het gaat over een meisje, Sam die graag een dino wil. En dat snapt mijn zesjarige dochter wel. Zij is namelijk ook gek op dino’s en zou er ook best eentje willen hebben.

Ik vind het mooi dat Dino’s en hoe ze te verstoppen bevestigd dat dino’s ook voor meisjes zijn. Want hoewel dat hier in huis altijd zo geweest is hoor ik toch regelmatig verbazing. En daar snap ik niets van… Dino’s zijn namelijk super stoer, net zoals meiden!

Maar… natuurlijk is dit boek ook hartstikke leuk voor jongens!

Dino's en hoe ze te verstoppen

Kunstwerkjes

Auteur en illustrator Gheleyne Bastiaen heeft met Dino’s en hoe ze te verstoppen allemaal kleine kunstwerkjes weten neer te zetten. Haar artistieke tekenstijl zorgt voor unieke illustraties. De voor Gheleyne kenmerkende illustraties vullen de pagina’s van dit boek. En maken het verhaal tot een waar feest om te lezen.

De website van Gheleyne is ook echt de moeite waard om te bekijken. Hier zie je nog meer van haar typerende kleurrijke illustraties.

Dino's en hoe ze te verstoppen

Waarom is Dino’s en hoe ze te verstoppen leuk?

Nou dat ga ik je vertellen. Dino’s en hoe ze te verstoppen is grappig. En dat spreekt mijn dochter dan ook direct aan. Het is natuurlijk zeer lollig om zo’n enorme dino te verstoppen. Maar zo’n ‘groot’ geheim ook echt geheim houden is gedoemd om te mislukken. Misschien is het daarom beter om te laten zien waarom dino wel een geschikt huisdier is voor een meisje. En dat is precies wat Sam gaat doen. Dit maakt het boek voor mij helemaal compleet. Want kunnen zijn wie je bent is toch het belangrijkst!

Dino's en hoe ze te verstoppen

Specificaties Dino’s en hoe ze te verstoppen

Auteur/illustrator: Gheleyne Bastiaen | Zetwerk: Julie Vangeel | Uitgever: Pelckmans | 19 april 2023 | 40 pagina’s | 9789463373388 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.