Storm en Bliksem, en de vlucht van de Cloudsurfers

Begin dit jaar mocht ik kennismaken met de razendpopulaire jeugdboekenauteur Michael Reefs. Ik mocht deelnemen aan de blogtour van zijn hernieuwde debuut van De bieb-bende 1. Inmiddels kent die serie maar liefst 12 delen. Het was een aangename kennismaking en ik snap waarom iedereen zo enthousiast is over zijn boeken. Maar nu is het tijd om kennis te maken met zijn nieuwste werk. Vers van de pers is Storm en Bliksem en de vlucht van de Cloudsurfers. Aan mij de schone taak om een recensie te schrijven én om meer Hoeders van het Licht te vinden. Want er moet een portaal verzegeld worden… Lees snel verder!

voorkant cover kader Storm & Bliksem en de vlucht van de cloudsurfers michael reefs boekenserie

Waar gaat Storm en Bliksem over?

Met hun VR-bril kunnen Storm en Bliksem naar een wereld boven de wolken reizen! Daar is een strijd om een eeuwenoud kristal gaande. De broers doen er alles aan om het kristal veilig te stellen!

Zet je schrap voor een episch avontuur op het land én in de lucht! De tweelingbroers Storm en Bliksem krijgen op hun twaalfde verjaardag een VR-bril van hun vader cadeau. Hiermee kunnen ze niet alleen gamen, maar ook naar een andere wereld reizen: een wereld boven de wolken! Daar is een strijd om een eeuwenoud kristal gaande en een oorlog tussen licht en duisternis staat op het punt om uit te breken. Storm en Bliksem moeten er alles aan doen om het kristal veilig te stellen! Samen met de dappere luchtpiraten, de Cloudsurfers, en een mysterieus meisje met de naam Skye gaan Storm en Bliksem op avontuur. Lukt het ze om het kristal te beschermen en de duisternis weg te houden?

Fantasie explosie

Wow. Maar echt Wow met een hoofdletter. Storm en Bliksem knalt even uit alle bladzijdes. Ik begon “even” om wat van het verhaal te proeven… om vervolgens door natte wolken gegrepen te worden en helemaal in het verhaal gezogen te worden. Wat een fantastische explosie van fantasie en avontuur is dit boek. Reefs heeft best een indrukwekkend fantasy-epos neergezet. Een andere wereld met andere gebruiken en een eigen geschiedenis. Maar toch heeft hij dit zo gedaan dat het voor jonge lezers heel toegankelijk is. En ook voor minder enthousiaste boekverslinders. Een fantasiewereld kan best veel zijn met hersens die aan het werk worden gezet. Maar Reefs heeft dé oplossing bedacht.

Nergens levert hij namelijk in op zijn rijke wereld. Maar hij helpt zijn lezers wel op weg! Hoe? Allereerst is er de visuele hulp. Er zit een duidelijke kaart bij. Dat is concreet en hoeft een lezer niet zelf te bedenken. Daarbij lenen de namen Storm en Bliksem zich prima voor icoontjes en dat is precies wat Reefs ook heeft gedaan. De hoofdstukken vanuit Storm bevatten een storm tekening en de hoofdstukken vanuit Bliksem… bevatten een bliksem icoontje. Simpel maar zo effectief! En totaal niet kinderachtig. Het is tof vormgegeven.

Maar er is meer. De opmaak is luchtig, de hoofdstukken zijn kort, er is een inhoudsopgave en het begint met een korte uitleg en samenvatting van het verhaal en wat te verwachten. En bovenal is het verhaal razendspannend!

Storm en Bliksem wereldkaart michael reefs

Karakters en leefwereld

De hoofdpersonen zijn de tweeling Storm en Bliksem. Ze hebben een goede onderlinge relatie en ook met hun vader. Al is hun vader wel vaak aan het werk. Zeker nadat hun moeder zeven jaar geleden opeens mysterieus verdween. Op hun twaalfde verjaardag krijgen ze van hun vader een heel tof cadeau. De nieuwste VR-bril! Daar heeft hun vader heel hard aan gewerkt. Het is een speciaal model en de broers mogen een game testen.

Ik vind het heel erg fijn dat de broers een goede band hebben. Ik hou niet zo van verhalen waarin continu strijd en gekissebis onderling is. Dat vertroebeld een avontuur zo. Gelukkig niet bij Storm en Bliksem. En dat geeft alle ruimte die er nodig is voor het spannende verhaal. Een verhaal vol avontuur, fantasie en familie.

Naast de jongens is er ook Skye. Een mysterieuze meid met wie de tweeling op een nogal penibel moment in aanraking komen. Ook hier vind ik de onderlinge band heel fijn zoals die is. Er is achterdocht en niet direct vertrouwen. Maar er wordt meer tijd besteed aan hun belevenissen samen dan aan ruzie maken. Echt heel fijn. Voor mij komt het verhaal zo helemaal tot bloei.

Naast dat ik een zwak heb voor de naam Skye (dit is ook de tweede naam van mijn dochter) is er een geweldig ander karakter die ik wil bespreken. Dat is namelijk Selena! Wat een stoere vrouw is dit in het verhaal. En wat een goede naam voor een karakter ;).

De grote Storm en Bliksem blogtour Verzegel het Hemelportaal

Storm en Bliksem wordt met een bijbehorende prijsvraag gelanceerd. Samen met 13 andere bondgenoten zoeken we Hoeders van het Licht die de code kunnen kraken om zo het Hemelportaal te kunnen sluiten! De prijs? Geen monsters in onze wereld. En dan misschien ook wel een heel tof boekenpakket.

Het Hemelrijk is in gevaar, want de gevaarlijke Rafnodi uit het Rijk van de Duisternis zijn op weg naar een geheim portaal om dit te vernietigen. Wil jij toetreden tot de Hoeders van het Licht en dit portaal verzege- len? Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat het plan van de Rafnodi mislukt. In totaal kun je raad vragen bij 14 bondgenoten, waarvan wij als StoerLeesVoer er 1 zijn. Alle deelnemers van de blogtour bezitten waardevolle informatie om de locatie van het portaal te vinden en dit te verzegelen.

De eerste 8 bondgenoten hebben ieder een plaatje met mysterieuze letters. Als je deze letters in de juiste volgorde zet, komt er een woord uit. Dat woord vul je in op website die ik onder deze alinea deel. Als je alle 8 letters juist hebt ingevuld, lees je een eeuwenoud woord in de oranje vakjes. Dit heb je nodig om de locatie van het portaal te achterhalen. Klik op de button “Vind het Hemelportaal” en je komt dichter in de buurt van het portaal (let op: dit kan pas vanaf 8 oktober).

  • Actie loopt tot en met 28 oktober
  • Gegevens van deelnemers worden alleen gebruikt voor deze wedstrijd

Website Hemelportaal: meer informatie over hoe je het Hemelportaal kunt verzegelen.

De 14 deelnemende Hoeders van het Licht:

Blogtour Storm en Bliksem

Ons onderdeel voor het codewoord:

codewoord Storm en Bliksem

Voor welke leeftijd is Storm en Bliksem?

Storm en Bliksem is geschikt voor jonge avonturiers. Het wordt aangeraden vanaf 9 jaar. Het ligt natuurlijk ook aan de lezers. De tweeling heeft als leeftijd 12 jaar in het verhaal. Het boek is spannend maar niet gruwelijk. Het is een fantasievol avontuur waar gamen een onderdeel is. Maar ook bijvoorbeeld je angsten overwinnen komt regelmatig aan bod.

Ik heb als volwassene ook echt genoten. Ik maak natuurlijk andere associaties dan een jong kind zou doen. Zo dwaalde ik even af naar het vliegende schip in Stardust* van Gaiman. Maar ook de door mij zeer geliefde Stormhund van de Grishawereld kwam weer even voorbij. Ik had zelfs even een milde flashback naar Firefly* een tv-serie van lang gelee die een mix was van het oude wilde westen en een futuristische wereld.

Als je nou houdt van boeken waarbij gamen een onderdeel is dan kan ik de volgende boeken aanraden:

Check deze toffe boektrailer die gemaakt is voor Storm en Bliksem

Ik heb echt onwijs genoten van de fantasierijke explosie van Reefs. Een wereld zo rijk, maar ook zo toegankelijk. Hij zorgt voor leesplezier en nodigt daarbij allerlei soorten lezers uit. Of je nou veel leest of als het nou wat meer moeite kost. Reefs zorgt voor een aangenaam leesklimaat zonder het kinderachtig of sloom te maken. Één klein minpuntje… het eindigt wel heeeeeeel erg spannend. Wanneer komt deel 2??

Storm en Bliksem boek michael reefs

Specificaties Storm en Bliksem

Auteur Michael Reefs | Uitgever: Billy Bones | September 2023 | 200 pagina’s | 9789030509509 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.