Koenijn telt af naar kerst – een dozenkalender voor advent

De aanloop naar kerst is altijd een hele sfeervolle periode. Voor kinderen is het soms ook lastig: het is lang wachten en ze kunnen deze tijd niet zo goed inschatten. Veel kinderen hebben thuis een adventskalender, bijvoorbeeld met chocola. Ook Koenijn telt af naar kerst en hij kan niet wachten tot het zo ver is. Maar zijn moeder maakt een hele andere kalender!

koenijn telt af naar kerst

De aanloop naar kerst: Koenijn telt af naar kerst

Koenijn kan niet wachten tot het kerstfeest. Maar wanneer is dat precies? Mama heeft een goed trucje om af te tellen. Een dozenkalender! Maar eerst moeten ze genoeg dozen verzamelen en versieren. En dan kan het aftellen naar Kerst voor Koenijn beginnen!
Wanneer de dozen zijn gevuld, wordt er elke dag een pakje geopend, en dan gaat Koenijn iets leuks doen met mama, als voorbereiding op het kerstfeest.

Koenijn telt af naar kerst

De sfeervolle periode voor kerst

Ik vind de periode voor kerst altijd ontzettend sfeervol. Zeker met jonge kinderen kun je helemaal naar deze periode toeleven. En in elk gezin zijn er zo de eigen tradities en rituelen. Denk bijvoorbeeld aan het samen versieren van de kerstboom, het schrijven van kerstkaarten, een kerststukje maken of samen een kerstshow in het tuincentrum bezoeken.
In Koenijn telt af naar kerst maken de kinderen kennis met heel veel mooie tradities: het aansteken van kaarsjes, het kopen van een kerstboom, samen kerstkransjes bakken, kerstkaarten bezorgen en een lampionnenoptocht. Voor kinderen gaat deze periode zo extra leven en krijgt het ook meer betekenis.

Schattige tekeningen

De illustraties in ‘Koenijn telt af naar kerst’ zijn superschattig. Koenijn is een lief, aandoenlijk beestje, waarvan geen enkel kind hem niet schattig kan vinden. Het boek is sfeervol en je krijgt tijdens het lezen al meteen zin in de kerstperiode. Lekker knus en gezellig. Er zijn al 6 andere delen* van Koenijn verschenen, bijvoorbeeld over de seizoenen.
Ik ga dit boek zeker voorlezen de komende weken in mijn kleuterklas. Ik weet zeker dat de kinderen dit heel leuk zullen vinden én het daarna zelf veel van de boekenplank zullen halen. En hoe leuk is het om zelf ook aan de slag te gaan met het maken van een eigen adventskalender? Dit boek geeft in ieder geval inspiratie genoeg!

kerstboom

Specificaties ‘Koenijn telt af naar kerst’

Auteur en illustraties: Martine van Nieuwenhuyzen | Uitgeverij: Clavis | 9789044852974 | 31 oktober 2023 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Andere Kerst prentenboeken

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.