Verhaaltjes voor het slapengaan, een My Little Pony verhalenboek

Ik ben opgegroeid in de kleurrijke jaren 80. Ja kleurrijk kies ik bewust. Want voor generaties daarna kan het misschien wat stoffig ogen die jaren 80, kleurrijk was het wel degelijk (echt hoor)! Want in die jaren kwamen namelijk onder andere een nieuwe speelgoedlijn van Hasbro My Pretty Pony genaamd. Later kwam er een toevoeging in die speelgoedlijn van kleinere pony’s… ook wel My Little Pony genoemd. Misschien ken je het wel! Anno 2023 is er veel veranderd en zijn ze weer helemaal terug. En hoe! Izzy en Sunny zijn zeer geliefd door mijn dochters. Verhaaltjes voor het slapengaan, een My Little Pony verhalenboek is dan ook zeer welkom hier in huis.

voorkant kader Verhaaltjes voor het slapengaan, een My Little Pony verhalenboek

Verhaaltjes voor het slapengaan, een My Little Pony verhalenboek

Een heerlijk voorleesboek met drie verhalen over de stoere pony’s uit Hoefslag aan Zee. De verhalen zijn gebaseerd op de My Little Pony-serie op Netflix. De illustraties zijn speciaal voor dit boek gemaakt en spatten fris en kleurrijk van de pagina’s. Heel veel leesplezier voor iedereen die van de allerleukste pony’s ter wereld houdt en heel geschikt om de dag mee af te sluiten! Ga mee op avontuur met Sunny, Izzy, Pipp en hun vrienden. Voor iedereen die verliefd is op de lieve en stoere pony’s uit Hoefdorp aan Zee, zijn deze drie verhalen een ware traktatie voor het slapengaan.

Een stukje pony geschiedenis

Zoals ik al in mijn intro aangeef stammen de pony’s uit de jaren 80. Eerst onder de naam My Pretty Pony’s in 1981 door Hasbro uitgebracht. Daarna de kleinere variant: My Little Pony’s in 1983. In 1986 volgde een film en animatieserie. Ik heb deze met veel plezier gekeken! Elke pony had eigen kleuren, kenmerken en krachten. In 1992 volgde een nieuwe serie en daar kwamen opeens mensen bij, die waren er voorheen niet.

In 2010 kwam er weer een nieuwe serie. Die laatste serie vond ik echt vreselijk. De pony’s waren opeens kleine uhm (sorry voor mijn woordkeuze maar het is wel zeer passend) bitchy wezens die alleen aan het kibbelen en kissebissen waren. Voor mijn smaak te Amerikaans. Continu in strijd met elkaar. En begrijp me niet verkeerd, ik hou van competitie. Maar de manier waarop vond ik tergend en niet leuk. Verhaaltjes voor het slapengaan bevat gelukkig Izzy en Sunny, pony’s die uit de Netflix film komen van 2021.

My Little Pony: Vriendschap is betoverend is namelijk in 2021 opgepakt door Netflix. En gelukkig maar want dit vinden wij zo’n toffe film! Dit zijn de pony’s in hun volle kleurpracht. Ze zijn weer eigen, leuk en uniek. De film komt met liedjes en op repeat staan deze op. Boos, boos, boos boossss hoor ik regelmatig en dan zing ik gezellig mee. Echt een aanrader. Mijn dochters kunnen zich prima identificeren met Izzy en Sunny. Izzy is een creatieve beetje wereldvreemde en lieve pony. Sunny is een leider, vrolijk en behoorlijk eigen en eigenwijs. Ze hebben fijne vrienden en die komen allemaal voor in Verhaaltjes voor het slapengaan!

Lekker slapen

Lezen en voorlezen is iets wat veel gebeurd hier in huis. Lezen voor het slapengaan doen we zeker ook zo vaak mogelijk. Dankzij Verhaaltjes voor het slapengaan willen mijn meiden nog sneller naar bed. Ze hebben zin in deze vrolijke verhalen. Ze bevatten allemaal humor en veel kleur. Het is wel meer voor wat oudere kinderen gezien sommige woorden. Alhoewel mijn jongste dochter van 4 zich niet aan de lastige woorden lijkt te storen. Opgewonden, constructie, onvoorspelbaar, creatieve blokkade, balie en knutselbeurs zijn woorden die kennelijk voor haar passen bij Verhaaltjes voor het slapengaan. Misschien helpen de vrolijke illustraties ook wel.

Het boek Verhaaltjes voor het slapengaan bevat 3 verhalen. Voor mijn smaak zijn ze net iets te lang. Voor mijn dochters smaak zijn ze net iets te kort. Ook leren we dat het Alihoorn is en geen Arihoorn. Onze fout, we hebben dit kennelijk verkeerd verstaan in de film.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat Verhaaltjes voor het slapengaan voor mij wel weer een hoog Amerikaans gehalte heeft. Het is best weer een beetje bitchy en gemeen soms onderling. Ik mis de speelsheid en vrolijkheid van de film. Maar dat zeg ik als volwassene. Mijn dochters smullen van dit boek en hebben nergens last van. Sja… wie ben ik dan als mopperende volwassene om iets te vinden. We richten ons gewoon lekker op het lezen en samen verhalen ervaren. En wat mijn dochters betreft… 1000 duimen omhoog voor dit boek!

Verhaaltjes voor het slapengaan, een My Little Pony verhalenboek
My Little Pony: Een Nieuwe Generatie Liedje ~ Boze meute

Specificaties Verhaaltjes voor het slapengaan

Tekst en illustraties: My Little Pony Hasbro | Uitgever: Big Balloon / Gottmer | Vertaald door Mariella Manfré | Mei 2023 | 9789047862222 | 96 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.