Het rampzalige sociale leven van Lottie – een heerlijk boek

Wat heb ik genoten van het rampzalige sociale leven van Lottie. Ik hou wel van dagboekverhalen heb ik gemerkt. Tenminste wel als ze grappig zijn en er een heerlijke dosis sarcasme aan te pas komt. Het is het tweede deel in een populaire boekenreeks met belevenissen van een tiener. Met alle ingrediënten van een tiener als een chocolade verslaving, verliefdheid en ongesteld worden.

Het rampzalige sociale leven van Lottie

Lottie heeft de eerste paar maanden in de brugklas overleefd en kan de hele wereld aan. Ze laat zich niet meer op de kop zitten door SUFFE BIJNAMEN als Komkommertje en KitKat Chunky. Nee, Lottie heeft belangrijkere zaken aan haar hoofd. Met een rol als ZINGENDE KRAB in de schoolmusical hoopt ze indruk te maken op haar CRUSH Daniel. En dan heeft ze ook nog eens twee BFF”s die behoorlijk van elkaar verschillen… gaat dat goed? Of zijn twee beste vriendinnen te veel voor één persoon?

Maak kennis met Barbara

Het zal je maar gebeuren je gaat naar een school met een van je beste vriendinnen en hoort opeens dat je andere beste vriendin ook naar dezelfde school komt. Dan denk je dat je de hele wereld aankan toch?! Alleen zijn die twee beste vriendinnen allebei net een beetje anders en valt je vriendinnen groep opeens uit elkaar. Je aartsrivalen uit de klas worden opeens dikke vriendinnen met de een. Tot overmaat van ramp krijg je ook nog een pukkel en noem je haar maar Barbara. Ik kan me niet herinneren dat ik mijn pukkels ooit namen heb gegeven. Ik vond het erg grappig.

Naast de vriendschap perikelen gebeurt er nog veel meer met de hormonen van de puber Lottie. Het rampzalige sociale leven van Lottie heeft namelijk ook te kampen met verliefdheid. De arme knul begroet haar steeds, maar er komen allemaal rare woorden en klanken uit haar mond zetten. Ik heb echt in een deuk gelegen terwijl ik dit boek las.

Zo wordt er thuis een dag zonder social media ingesteld. Gewoon gezellig spelletjes samen spelen.. Wat denk je gaat dat goed?

Valentijnsdag

Ik vond valentijnsdag altijd een ramp op de middelbare. Rozen die je stiekem kon sturen naar de persoon op wie je verliefd was. Kinderen die rondliepen met 10 rozen, waarvan sommige echte aanbidders hadden en anderen geplaagd werden door hun klasgenoten. Nou ook voor Lottie is het een rampzalige sociale leven als ze via via achter het adres komt van de jongen waarop ze verliefd is, maar dat blijkt dat er twee Daniels in dezelfde straat wonen. Je raadt het al de kaart komt bij de verkeerde persoon terecht en opeens heeft ze een vriendje die ze nog niet eens kent. Een ramp dus!

Een heerlijk verhaal

Ik als 41 jarige vrouw vond het een heerlijk ontspannend boek om te lezen, en tegelijkertijd word ik als moeder op de feiten gedrukt hoe mijn nu nog 9 jarige, over een paar jaar het middelbare schoolleven ingaat. Pff ik hou mijn hart vast. Want de tijden van nu, zijn zoveel anders als de tijden van vroeger. Social media maakt de boel niet makkelijker en dat blijkt maar weer in het rampzalige sociale leven van Lottie.

Voor mij als moeder dan ook weer reden om te praten met mijn dochter over de gevaren van social media. Wat zet je wel online en wat niet. Hoe ga je om met je vriendinnen op whatsapp en welke foto’s deel je. Want als je een foto deelt, kun je er donder op zeggen dat het binnen no time door meer mensen wordt bekeken dan jij denkt. Maar ook hebben we weer even een gesprekje gehad over ongesteld worden. In dit boek hebben de meisjes een ongesteldheidskit in hun tas met een reserve onderbroekje en wat maandverband. Want het zal je zo maar gebeuren dat je op een heel vervelend moment opeens ongesteld wordt. Arme Lottie!

rampzalige sociale leven van Lottie

Ohw en nog een tip, ik eet het niet, maar je zou zo maar zin krijgen in KitKat Chunky’s… dus haal ze vast in huis! En mocht je Monster Munch chips kennen? Ook daar wordt veel over gesproken en niet zonder reden. Want het is de lievelings chips van Katie Kirby, de schrijver en illustrator van dit boek.

Inclusief een leuke quiz achterin die je weer kunt gebruiken voor je boekbespreking. Hint van een juf 😉

Specificaties het rampzalige sociale leven van Lottie

Auteur: Katie Kirby | Vertaling: Sofia Engelsman | Uitgeverij Gottmer | Omslag Ben Hughes | 9789025776268 |  juli 2022  | 336 pagina’s | te koop bij de lokale boekhandel of online via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

rampzalige sociale leven van Lottie
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.