Door schade en schande – een lief én sexy boek

Door schade en schande: Het derde en laatste deel van de Dearest-serie alweer. Deel 1 en 2 heb ik ook gerecenseerd. Die vind je hier (deel 1) en hier (deel 2) Ik vind het jammer dat ik deze serie nu uitgelezen heb. Ik hoop dat er ook Nederlandse vertalingen van haar andere series gaan komen!

De cover van Door schade en schande trok mij, net zoals bij deel 1, eerst niet echt aan. Ik vind ook dat deze cover best veel op de cover van deel 2 lijkt. Dit vind ik erg jammer. Maar de serie was tot hier fantastisch, dus dit derde deel wilde ik sowieso gaan lezen. En ze zeggen altijd: ‘Don’t judge a book by his cover’ Dat is voor mij zeker bij dit boek het geval! Wel vind ik de titel Door schade en schande heel toepasselijk voor dit boek.

Door schade en schande voorkant

Over Door schade en schande

In Door schade en schande volg je Daren en Madeline (Maddie), die in de eerste twee delen ook al even voorkwamen, dus je weet als je die hebt gelezen, al wie ze zijn.

Wanneer Madeline McDermott haar ex op heterdaad betrapt met een ander, besluit ze het daten af te zweren. En daten met topsporters al helemaal! Ze trekt tijdelijk in bij een vriendin tot ze een nieuw appartement heeft gevonden. Voorlopig wil ze zich alleen op haar carrière concentreren. Daren Sloan is niet alleen erg aantrekkelijk, hij is ook een van de beste quarterbacks van het land. Dat maakt hem tot een van de meest begeerde vrijgezellen van het land. Zijn nieuwe buurvrouw Maddie lijkt immuun – van haar krijgt hij vooral boze blikken. Maar is Maddie wel zo ongevoelig voor zijn charmes als het lijkt? In Door schade en schande kom je er ook achter dat niet iedereen zo aardig is als hij/zij lijkt…

Door schade en schande achterkant

Leeservaring Door schade en schande

Ik heb zo ontzettend genoten van Door schade en schande. Ik heb de twee voorgaande delen ook gelezen en ik vond het per deel steeds beter worden. Ook las je in Door schade en schande vanuit de perspectieven van de twee hoofdpersonages Maddie en Daren. Dit was erg prettig, want zo kon je van hun beide de gedachtegang lezen en hierdoor begrijp je het verhaal ook beter. In dit boek hebben Maddie en Daren beiden hun eigen struggles. Ze willen het liefst bij elkaar zijn, maar ze willen eigenlijk ook weer geen relatie, mede vanwege hun drukke leven. Je leest in Door schade en schande hoe ze gaandeweg toch uiteindelijk bij elkaar komen, al bevatte de weg er naar toe wel een paar flinke hobbels.

De vlotte schrijfstijl van Lex Martin was in dit deel net zo fijn als bij de andere twee delen. Misschien dat ik dit deel qua schrijfstijl zelfs wel het fijnste vond lezen. Ook vond ik het leuk dat in Door schade en schande de hoofdpersonages uit voorgaande delen nu als bijpersonages voorkwamen.

bladzijde h1

Over Lex Martin

De auteur van Door schade en schande, Lex Martin is daarnaast ook docent Engels. Ze heeft op meerdere plekken in Amerika gewoond, maar woont nu in Los Angeles. Ze heeft een man, tweelingdochters en een konijn, genaamd Dandelion. Lex Martin houdt van zwartwitfotografie, naar LP’s luisteren en natuurlijk van lezen. Ze is bestsellerauteur van Varsity Dads, Texas Nights* en de Dearest-serie. Haar genres zijn eigentijdse romantische, steamy romans. Ze hoopt dat de lezers daarvan houden. Haar ouders vermijden echter deze soort.

bladzijde h3

Andere boeken van Lex Martin

Dearest-serie (ook los te lezen)

Texas Nights (ook los te lezen)

The Varsity Dads (ook los te lezen)

Romantic Comedies cowritten with Leslie McAdam

Specificaties Door schade en schande

Auteur: Lex Martin | Uitgever: Volt/Lovebooks | Oorspronkelijke titel: Kissing Madeline | Vertaald (vanuit het Engels) door: Betty Klaasse | Omslag: Bij Barbara | Omslagbeeld: 4 PM production | december 2020 | 334 pagina’s | 9789021422985 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.