Doe en denk als Harry Potter, een boekje voor meer magie in je leven

‘Doe en denk als Harry Potter’ is een leuk boekje om meer magie aan je leven toe te voegen! Geschreven door Carla Schiappa, waarbij ze op basis van de boeken en films over Harry Potter allerlei levenslessen laat zien. Het gaat over het goede en kwade, over filosofie, vriendschap, moed en dromen. Leuk om te lezen, voor volwassen maar ook voor en met kinderen. Mooie teksten, maar ook grappig.

Doe en denk als Harry Potter

De wijsheid van

In ‘Doe en denk als Harry Potter’ staan allerlei wijsheden. Het eerste hoofdstuk gaat over veerkracht, dat is natuurlijk bijna een inkoppertje als het gaat over Harry Potter. Als vondeling, maar ook alle avonturen op Zweinstein vragen om veerkracht. De link die de schrijfster legt is wat je kan doen als je nare dingen meemaakt. Zoals ze opschrijven. En bijvoorbeeld ook wat je lijf aangeeft als er iets speelt, dat het belangrijk is om te luisteren naar de signalen van je lichaam.

Doe en denk als Harry Potter

Een ander hoofdstuk gaat over het maken van eigen keuzes. Een quote van Perkamentus trapt dit hoofdstuk af: ‘Onze keuzes, Harry, laten veel beter zien wie we werkelijk zijn dan onze vaardigheden’. De schrijfster maakt de vergelijking met een auto, waarbij jij zelf de chauffeur bent. Laat jezelf niet de hele tijd heen en weer slingeren, en vraag je af: wat wil ik echt? Hou het stuur in eigen handen.

Doe en denk als Harry Potter

Haal eruit wat je opvalt

‘Doe en denk als Harry Potter’ is een leuk boekje om door heen te kijken, dan kom je vanzelf onderwerpen tegen die je aanspreken of die spelen in je leven. Het is niet perse een leesboek, maar een boek met mooie quotes, fragmenten uit de boeken/films en mooie adviezen van Harry Potter zelf of van de schrijfster. Een leuk boek voor kinderen met levensvragen, of voor kinderen die erg nieuwsgierig zijn. En natuurlijk voor alle Harry Potter fans!

Specificaties Doe en denk als Harry Potter

Auteur: Carla Schiappa | Uitgever: Kosmos Uitgevers | Juni 2022 | 9789021599045 | 192 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Doe en denk als Harry Potter
Footer5
Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.