Het zit in je vingers, een boek over emoties voelen

Als pedagogisch professional ben ik allround inzetbaar. Ik heb een jaar baby juf mogen zijn en daar heb ik de toegevoegde waarde van gebaren leren kennen. Door middel van fijne motoriek en bewegingen kunnen kinderen zich beter uitdrukken als ze nog geen taal beheersen. Als er dan aan die motorische handelingen ook nog emoties gekoppeld worden, is wat mij betreft het cirkeltje rond. Alle emoties zijn zo belangrijk, ik blijf dit uitspreken, en hoe jonger kinderen hiermee leren omgaan hoe beter! Het zit in je vingers en in je lichaam. Maak die connectie!

Het zit in je vingers

Het zit in je vingers

Met het boek ‘Het zit in je vingers’ oefen je de fijne motoriek en leer je emoties herkennen en dit te koppelen aan elkaar. Een fijne emotie gaat vaak samen met zachte bewegingen. Waar een boze emotie vaak gepaard gaat met krachtige en scherpe bewegingen. Je vingers zijn druk in de weer. Ze wrijven, tokkelen of tikken. Je vingers hebben veel te vertellen. Luister maar eens en voel de bewegingen. Hoe voelen de verschillende emoties?

Wat vinden wij ervan?

Ik had ‘Het zit in je vingers’ in eerste instantie voor mij oudste dochter in gedachten. Klinkt misschien raar een babyboek voor een zesjarige. Maar mijn oudste dochter heeft motorische angst en in het kort betekend dit dat haar hersens en evenwichtsorgaan nog geen vriendjes zijn. De verbindingen moeten allemaal geactiveerd worden en dan pas krijgt ze meer vertrouwen in dat ze iets kan. Simpele motorische bewegingen koppelen aan emoties is dus iets wat echt perfect is voor haar. Bij woest hebben we echt even moeten oefenen dat ze kracht in haar vingers mocht zetten en toen dat eenmaal lukte zag ik ook echt de emotie op haar gezicht en lichaam.

Het zit in je vingers

Tegelijk is daar mijn jongste dochter van 1,5 waar wel al die verbindingen automatisch gaan. Ze snapte meteen het boek ‘Het zit in je vingers’ en deed alle bewegingen mee. Waar het bij de oudste mooi is om de groei te zien en haar besef van dat ze nieuwe dingen leert, zo mooi is het om het automatische te zien van mijn jongste dochter. Twee uiterste werelden die beide heel goed reageren op de simpelheid van ‘Het zit in je vingers’.

Het boek is prachtig vormgegeven. Kleurrijk, simpel en is perfect doeltreffend voor wat het hoort te doen. Emoties aan bewegingen koppelen. Simpele natuurlijke bewegingen. Het boek kan tegen een stootje en elke pagina heeft een eigen uitstraling. Ik vind dit boek echt een must voor elke ouder, klas of kinderdagverblijf. Het zit in je vingers is een perfecte stimulans om emoties en bewegingen aan elkaar te koppelen en te ervaren voor jong en ouder!

  • Enthousiast geworden? Bestel je exemplaar hier!

Specificaties Het zit in je vingers

Het zit in je vingers

Auteur: Claire Zucchelli-Romer | Uitgever: Oogappel | Hardcover | 9789002270888 | Augustus 2020 | Meer informatie vind je hier

Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.