Welke vorm zie je, nijntje – een herkenbaar doorkijkboekje

Dit vrolijke vormen boek is een feest om door te bladeren. De stevige doorkijk pagina’s in dit boek nodigen uit tot het ontdekken van vormen. En dat is nu precies wat Welke vorm zie je, nijntje zo leuk maakt. Samen met nijntje ontdekken jonge kinderen verschillende vormen zoals een cirkel, een driehoek, een rechthoek en een vierkant. Ontdek je mee?

Welke vormen zie je nijntje

Welke vorm zie je, nijntje

Cirkel, vierkant, driehoek en rechthoek: dit stevige kartonboek staat vol vormen. Samen met nijntje leer je ze herkennen in Welke vorm zie je, nijntje. Welke vormen zie je terug in de blokken, het raam, de auto en de boot? Door de stansvormen heen is steeds iets van de pagina erachter te zien.

Welke vormen zie je nijntje

Doorkijk boek

Wat Welke vorm zie je, nijntje zo enorm leuk maakt is de doorkijkpagina’s. De vormen in het boek zijn niet alleen te zien door afbeeldingen. Deze zijn ook zichtbaar door stansvormen in het boek. Je kunt de vorm hierdoor niet alleen zien, maar ook voelen. Ook kun je alvast een stukje van de pagina erachter zien. Zo word er op een leuke manier gebruik gemaakt van de afbeeldingen op de andere pagina’s. De doorkijkpagina’s zijn hierdoor echt een toevoeging aan het boek.

Vormen

In dit kleurrijke boekje leren jonge kinderen samen met nijntje verschillende vormen kennen en herkennen. Zo leren ze wat een cirkel, driehoek, rechthoek en vierkant is. En ze leren welke voorwerpen deze vormen ook hebben.

Welke vorm zie je, nijntje leent zich dan ook perfect voor het thema vormen. Laat kinderen na het lezen van het boek zelf op zoek gaan naar vormen. Lukt het hen om een cirkel te vinden? Of een driehoek? En is de deur nu eigenlijk een vierkant of een rechthoek?

Welke vormen zie je nijntje

Spelen met blokken

Blokken hebben allerlei vormen en zijn alleen daarom al heel erg leuk om naast dit boek te gebruiken. Maar met blokken kun je ook nog eens allemaal verschillende vormen bouwen. Pak Welke vorm zie je, nijntje erbij en maak samen met je kind de vormen uit het boek na.

Kiekeboe

Voor de aller kleinste onder ons leent Welke vorm zie je, nijntje zich ook perfect voor kiekeboe spelletjes. Kijk door de doorkijk pagina’s naar je kind en roep “kiekeboe!”. Een heerlijk spel dat kinderen snel aan het lachen zal maken.

Specificaties van Welke vorm zie je, nijntje

Auteur en illustraties: Dick Bruna | Uitgever: Mercis publishing | 18 pagina ’s | 16 september 2022 | 9789056479213 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.