Kleine Vos en de stille wereld, een boek van Thysa Zevenbergen en Ru de Groen

Ik ben fan van de bijzondere illustraties van Thysa Zevenbergen. Het is zo kenmerkend en origineel, en het verbeelden hoe ze het maakt is al een feestje. Wat ik namelijk lees daarover: “Gezeten aan een simpel kampeertafeltje ergens in Europa, snijdt ze met de hand haar illustraties”. Dat is toch tof om te weten voordat je haar prenten induikt in Kleine Vos en de stille wereld?! Ik ben nog niet bekend met deze Kleine Vos. Maar het is een geliefd avontuur en alweer een derde deel!

Kleine vos en de stille wereld

Kleine Vos en de stille wereld

Als Kleine Vos op een dag naar buiten kijkt, weet ze niet wat ze ziet. Het heeft gesneeuwd en de hele wereld om haar heen kleurt wit. Eerst vinden zij en haar vriendje Gijs het heerlijk om in de sneeuw te rollebollen, maar als de vlokken blijven vallen raken de twee ingesneeuwd in hun vossenhol. Gelukkig is het binnen gezellig en hebben ze genoeg te eten, maar intussen maken ze zich grote zorgen om hun vriendjes. Hoe zou het gaan met hert, giraf en olifant? En wat doet die grote engerd bij de bosrand? Kleine Vos en de stille wereld is een derde avontuur in deze serie.

Hier zie je Thysa aan het werk

Thysa Zevenbergen snijdt, met een unieke techniek, haar beelden uit papier en weet daarmee een wonderlijke sfeer te scheppen, waarin Kleine Vos zich dolgelukkig voelt. In kleine gedichtjes vertelt Ru de Groen daarbij in Kleine Vos en de stille wereld, de uiterst actuele en spannende geschiedenis van twee kleine vosjes. Die samen dapper weten te overwinteren in hun kleine hol.

‘Overal die mooie kleuren
Is er soms een schilder in ons bos?
Ruik je ook die herfstgeuren
Heerlijk mossig, Kleine Vos.’


Uit Kleine Vos en de stille wereld

Prikkelvriendelijk

Kleine Vos en de stille wereld is een prikkelvriendelijk boek. Dat valt me meteen al op. De rustige kleuren, de prachtige vriendelijke prenten. Het verhaal bevat zeker spannende elementen en is niet saai. Maar de spannende elementen zitten in zo’n warm en veilig bad, dat het geen moment te indrukwekkend is. Het is een aangename beleving van verschillende emoties en gevoelens.

Daarbij is het een boek wat dicht bij de natuur en seizoenen ligt. We gaan de seizoenen door maar het speelt zich voornamelijk in de winter af. Tegelijk speelt het met thema’s als geduld, tijd, verwachtingen, vriendschap, verandering, familie, moed, kracht en hoop! Dat alles in een hartverwarmend verhaal met mooi woorden op rijm. Kleine Vos en de stille wereld is prachtig.

Boekenkastpareltje

Kleine Vos en de stille wereld is niet alleen bij mij geliefd als volwassene, ook mijn beide dochters vinden het een fijn boek. Ik lees lekker voor en ze kruipen dicht tegen me aan. Ze luisteren naar het verhaal wat heerlijk voorleest. En tegelijk verdwalen we in de prachtige prenten. Deze gaat op de plank van boekenkastpareltjes!

Specificaties Kleine Vos en de stille wereld

Auteur: Ru de Groen | Illustraties: Thysa Zevenbergen | Vormgeving: Steef Liefting | Uitgever: Volt | November 2021 | 9789021435770 | 48 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.