Dit is mijn tuin! – een kennismaking met de vogels in je tuin

Heb je dat ook weleens? Dat je een vogel in de tuin ziet zitten, en dat je je afvraagt hoe deze vogel ook alweer heet? Daarvoor is het boekje ‘Dit is mijn tuin!’ perfect. Want in dit vrolijke prentenboekje worden de bekendste vogels van Nederland aan je voorgesteld.

Dit is mijn tuin

Ga weg hier, dit is mijn tuin!

Robin Roodborst ontdekt de vogels in de tuin. Maar Robin vindt dat maar niks! ‘Want dit is toch zeker mijn tuin?!’ In het kleine prentenboekje ‘Dit is mijn tuin’ leren kinderen niet alleen de bazige roodborst kennen, maar nog tien andere bekende tuinvogels. Denk bijvoorbeeld aan de merel, huismus, grote bonte specht of pimpelmees.

Een boekje van KNVV uitgeverij

Ik moet eerlijk zijn, dit is het eerste boek dat ik in handen heb van KNNV uitgeverij. Ik moest ook even opzoeken wat dit dan voor uitgeverij was. KNNV staat voor Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, en is de vereniging voor veldbiologie. De KNNV is een landelijke vereniging voor en van natuurliefhebbers. En dat blijkt wel uit de boeken die ze uitgeven! Deze boeken ademen liefde voor de natuur. En het prentenboek ‘Dit is mijn tuin’ is een fantastisch boek voor jonge kinderen, om deze kennis te laten maken met de natuur in hun directe omgeving! En in deze opzet is dit leuke prentenboek zeker geslaagd.

pimpelmees

Met extra QR-codes

In Dit is mijn tuin komen er steeds meer ‘indringers’ in de tuin van Robin Roodborst. Maar gelukkig lukt het hem om zijn tuin voor zichzelf te houden. Naast het verhaal, staat er ook op elke pagina een stukje beknopte informatie over die betreffende vogel. Zo lees je een leuk weetje én kun je zien welk voedsel deze vogel graag eet. Ook tref je hier een QR-code aan. Deze brengt je naar de site van de vogelbescherming. Daar zie je nog veel meer informatie. Deze informatie is wel vooral gericht op volwassenen, maar ook voor kinderen is hier nog leuke info te vinden. Zo zie je foto’s en tekeningen van deze soort én kun je de geluiden beluisteren die deze vogel maakt! En dat is wel echt een toffe toevoeging.

Met ‘Dit is mijn tuin’ sta je in ieder geval nooit meer met je mond vol tanden als je kinderen aan je vragen welke vogel daar nu precies op die tak zit. Én je kan met behulp van het boek ook nog eens toffe vogelgeluiden laten horen!

Specificaties ‘Dit is mijn tuin!’

Auteur: Vera de Backker en Rob Buiter | Illustraties: Vera de Backker | Uitgeverij: KNNV uitgeverij | 9789050117715 | 27 november 2020 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.