Waarom een okapi witte sokken draagt

De kaft van ‘Waarom een okapi witte sokken draagt’ is gewoon betoverend! Dit boek trekt meteen je aandacht. Een zwarte kaft, met daarom bontgekleurde dieren, gespiegeld alsof je in een kleurige caleidoscoop kijkt. De ondertitel van dit boek is dan ook ‘een dierenwereld vol kleuren’.  

kaft okapi

Weet jij waarom een okapi witte sokken draagt?

De dierenwereld bestaat uiteen kleurrijke caleidoscoop. Maar wat zeggen die kleuren over de dieren? Sommige dieren vallen met hun bonte kleuren enorm op, terwijl andere dieren juist helemaal opgaan in de omgeving.
Er zijn dieren met vlekken en strepen en zelfs dieren die van kleur veranderen! In dit boek leer je heel veel over de kleurrijke dierenwereld. En zo heb ik dus ook geleerd waar de witte ‘sokken’ van een okapi voor dienen. (Zo kunnen de jongen hun moeder gemakkelijk volgen wanneer ze op stap zijn in het bos)

Een dierenwereld vol kleuren

Ik hou van dierenboeken. Ik blijf het leuk vinden om nieuwe dingen te leren over dieren. Dit boek heeft echt een leuke, originele invalshoek. Het onderwerp kleur staat in ‘Waarom een okapi witte sokken draagt’ centraal. In het eerste deel van het boek wordt er elke keer een kleur uitgelicht, waarbij dieren worden beschreven die die kleur hebben. Ook krijg je uitleg waarom ze juist die kleur hebben, want dat is vaak niet voor niets. Het tweede deel van het boek gaat juist in op andere aspecten van het uiterlijk van dieren, zoals vlekken, namaakogen en oplichtende dieren. Daarbij worden heel veel toffe, minder bekende dieren besproken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de larven van de schimmelmug, de decoratiekrab en de streepjespyjama inktvis.

Een boek bomvol kleurige dierenweetjes

Het boek ‘Waarom een okapi witte sokken draagt’ ziet er niet alleen super aantrekkelijk uit, maar is ook heel leuk om te lezen. De informatie is kort maar krachtig. Bij elk dier staat alleen één treffend weetje beschreven. Dat is van de andere kant misschien ook juist wel het minpunt van het boek: het is daardoor heel erg breed, maar gaat niet echt de diepte in. Sommige dieren staan wel met een tekening en hun naam genoemd, maar daar staat dan geen stukje over geschreven. Dat vind ik dan wel weer jammer, daar had ik ook graag meer over willen weten! Maar gelukkig is er in dit boek zat te lezen en ontdekken. Er staan namelijk wel meer dan 300 dieren in! Dat maakt ‘Waarom een okapi witte sokken draagt’ een perfect boek voor kinderen én volwassen die graag meer willen weten over de kleurige dierenwereld.

Specificaties Waarom een okapi witte sokken draagt

Auteur: Cath Ard | Illustraties: Greer Stothers | Uitgever: Davidsfonds Infodok│ 9789002274022│juli 2021│64 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

voorkant
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.