Zwem mee met schildpad in de diepe zee! Ontdek de wereldzeeën in een kleurrijk boek

Een rondreis door de indrukwekkende oceanen in de wereld. Dat is wat dit bijzondere en kleurrijke boek je biedt. Want oceanen zijn enorm boeiend en bruisend van leven. Maar liefst 70% van het aardoppervlak bestaat uit water. En al bijna 4 miljard jaar wordt onze aarde met water bedekt. Onvoorstelbaar belangrijk voor ons bestaan. Want water regelt ons klimaat en weer. En het allerbelangrijkste: het maakt het leven op aarde mogelijk. Over de wereldzeeën valt van alles te ontdekken! Zwem mee met schildpad in de diepe zee is een informatief en kleurrijk boek. Om van alles te leren over de oceanen, en wat we kunnen doen om ze te redden. Lees mee voor meer informatie over dit boek van de Britse ecoloog en journalist Catherine Barr.

hoofd

De grote vijf

Het boek start met een mooi welkom van de zeeschildpadden. Zij leven al meer dan honderd miljoen jaar in de oceanen. Bruisend van leven, ontstaan uit piepkleine cellen. Maar een groot deel van de oceanen zijn nog altijd een mysterie. Zo nu en dan worden nieuwe planten of dieren ontdekt. Maar in tegenstelling tot het landoppervlak is maar een heel klein deel van de oceaanbodem in kaart gebracht. Dat grootse en mysterieuze wordt in dit boek heel mooi in beeld gebracht.

Zwem mee met schildpad

Er zijn vijf grote oceanen, die zich pas honderden miljoenen jaren nadat de aarde ontstond, vulden met water. Tegenwoordig zijn alle oceanen met elkaar verbonden, maar elk met hun eigen stromingen en flora en fauna. Alle oceanen hebben een apart hoofdstuk met informatie en prachtige illustraties. Even op een rijtje welke oceanen er ook alweer zijn: 

  • De grote oceaan
  • De Atlantische oceaan
  • De Arctische oceaan
  • De Indische oceaan
  • De Zuidelijke oceaan
inhoud

Zwem mee met schildpad

In de diepe zee valt van alles te ontdekken. Een wereld van onderwatervulkanen en valleien bijvoorbeeld. Van de snelste en diepst duikende dieren. Er leven meer dan een miljoen verschillende soorten in de oceaan. En er worden elk jaar zo’n 2000 nieuwe soorten ontdekt. Wat een wonderlijke en geheimzinnige wereld. Wist je dat de langst overlevende soort de lamprei is? Deze verscheen rond 360 miljoen jaar geleden op aarde, en komt vooral voor in de Atlantische Oceaan. Eén van de kampioenen van de oceaan!

Zwem mee met schildpad

Wat een prachtig en kleurrijk boek! We zwemmen mee met de schildpad door de oceanen om alles te ontdekken. Het boek is geschreven door Catherine Barr en geïllustreerd door Brendan Kearney. En dat is met veel liefde en respect voor de oceaan gedaan. Catherine Barr is al jarenlang actief als ecoloog en heeft gewerkt voor Greenpeace met als doel de bescherming van bedreigde diersoorten. Haar doel is nu om boeken te schijven die kinderen inspireren om goed voor de aarde te zorgen.

Want dat is ook een belangrijk aspect: door kinderen meer te leren over het belang van de oceaan kunnen we ze hopelijk in actie laten komen. Bijvoorbeeld om de plastic soep te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan. Kinderen zijn immers de toekomst! In april hebben we aandacht besteed aan de Dag van de Aarde. Een jaarlijkse terugkerende dag om bewust stil te staan bij hoe het met de aarde gaat. Zo leren kinderen steeds meer over onze bijzondere aarde en oceanen.

Tips uit Zwem mee met schildpad 

Om de indrukwekkende onderwaterwereld te beschermen is actie nodig! Er worden een aantal tips gegeven waar je samen met kinderen mee aan de slag kunt gaan. Zoals:

toekomst

Deel je kennis en moedig je vrienden aan zich ook in te zetten voor de oceanen. Hoe meer je ervaart en ontdekt, hoe verbaasder je zult zijn – en hoe meer je erover vertelt, hoe meer je helpt bij het redden van onze oceanen!

Zwem mee met schildpad in de diepe zee!

De oceanen hebben onze hulp nodig! Dat wordt in dit boek op een mooie en begrijpelijke manier uitgelegd. Voor kinderen vanaf 6 jaar een heel mooi boek om in de kast te hebben. Ook een hele goede tip voor een spreekbeurt bijvoorbeeld. Een boek met ontzettend veel boeiende informatie over bijvoorbeeld getijden, oceaanstromingen en koraalriffen. En nog veel meer! En natuurlijk over de schildpadden die al zo lang overleven in onze oceanen.

Specificaties Zwem mee met schildpad in de diepe zee!

Auteur: Catherine Barr | Illustrator: Brendan Kearney | Vertaling: Kirsten Verhagen/Vitataal | Uitgeverij: Laurence King | 9789492938527 | april 2021 | 64 pagina’s | Meer informatie vraag je lokale boekhandel, of kijk hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.