Gek, gaaf, geweldig! Over bijzondere diersoorten

Gek, gaaf, geweldig! Dat is dit boek zeker! Daar kwam ik al meteen achter toen ik dit boek in handen kreeg. Een dikke pil, met superveel leuke weetjes én illustraties. Daar zijn we dus meteen in gaan neuzen….

gek gaaf geweldig

Gek, gaaf, geweldig! Ontdek de wereld

De ondertitel van dit boek is ‘ontdek de wereld’. En dat is wat je in ‘Gek, gaaf, geweldig!’ zeker gaat doen!
Je gaat op ontdekkingsreis en leert heel veel over allerlei soorten dieren. Bekende en minder bekende dieren. Zo leer je welk insect tranen drinkt, waarom een stinkdier strepen heeft en of er echt zombiekwallen bestaan.
Ook leer je over het gekke tentakel op de neus van een stermol, kom je er eindelijk achter of een vampiervleermuis echt je bloed zuigt en hoe het kan dat een basilisk over het water kan lopen.
Dat en nog véél en veel meer!

Dieren in 4 verschillende categorieën

Het boek heeft een logische indeling. Er is voor gekozen om de dieren onder te verdelen in 4 groepen, gebaseerd op hun leefgebied. Zo heb je de categorieën: water, lucht, bos en woestijn & grasland.
Bij de dieren die een plekje hebben gekregen in ‘Gek, gaaf, geweldig!’ zitten een aantal bekende dieren, maar vooral ook heel veel dieren waar je niet zo snel wat over zult lezen.
Wat te denken van gieren, hoatzins, ossenpikkers, luiaards, varanen, mieren en solenodons? Van die laatste diersoort had ik voor dit boek echt nog nooit gehoord….
Ik ben gek op boeken met weetjes over dieren, en in dit boek heb ik echt héél veel nieuwe informatie gelezen. De weetjes zijn allemaal enorm bijzonder en vooral erg grappig.
Voor liefhebbers van dierenboeken is dit boek dus zeker een aanrader, omdat je echt veel leuke nieuwe dingen ontdekt!

Het intrigerende verhaal van Tim Flannery

‘Gek, gaaf, geweldig!’ is geschreven door Tim Flannery. Hij is een ontdekkingsreiziger en dierenexpert. In de inleiding neemt hij de lezer mee in hoe dit zo allemaal is gekomen. Als kind heeft hij ooit een bijzondere ontdekking gedaan, en dat was het begin van zijn bijzondere verhaal. Toen hij ouder werd is hij steeds verder gegaan op zijn ontdekkingsreizen. Hij heeft vele nieuwe, levende diersoorten ontdekt en in diverse musea gewerkt. Als je dit verhaal leest, dan raak je meteen enthousiast over de natuur en al haar bijzondere diersoorten. Want de natuur is echt gek, gaaf en vooral geweldig!

gek gaaf geweldig

Specificaties Gek, gaaf, geweldig!

Auteur: Tim Flannery | Illustraties: Sam Caldwell │Uitgever: Lemniscaat│ 9789047712244│ oktober 2020│ 256 pagina’s │meer informatie vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.