De show gaat door! Een heerlijk Thea Stilton avontuur

Wat is er nog leuker voor kinderen dan heerlijk luisteren naar een Thea Stilton avontuur? Juist! Zelf een geweldig Thea Stilton boek lezen. En laat De show gaat door! op AVI E4 niveau zal hier zeker perfect voor zijn!

De show gaat door!

De show gaat door! samenvatting

Er komt een circus naar het eiland. Alle muizinnen zijn hier helemaal enthousiast over. Ze willen graag de show gaan bekijken. En ze mogen zelf ook meedoen. Dat is heel erg tof! Maar is het wel echt zo leuk bij het circus? Er is iemand erg verdrietig en die wil niet dat de voorstelling door zal gaan. Maar wie is deze muis en waarom doet hij of zij dit? Je leest het in De show gaat door!

Thea Stilton

Voor wie is dit Thea Stilton avontuur op AVI E4 niveau?

De show gaat door! is geschreven voor kinderen vanaf 6 jaar die lezen op AVI E4 niveau. De zinnen in dit boek zijn kort en overzichtelijk. Voor mijn dochter die AVI E5 heeft behaald is dit boek daarom ook goed te lezen. Met veel plezier heeft ze elke avond een stuk aan mij voorgelezen. Soms ging ze even de fout in, maar dat kwam dan vooral omdat ze te snel wilde.

Dit heerlijke Thea Stilton avontuur is voor jongens en meisjes die dol zijn op het zelf lezen van leuke avonturen.

Lekker winter
Hoofdstuk Lekker winter uit De show gaat door!

Thema’s in De show gaat door!

Vriendschap is denk ik het belangrijkste thema in De show gaat door! Of eigenlijk in alle boeken over de Thea Sisters. De muizinnen zijn een hechte groep vriendinnen. En ook in dit boek gaan zij weer nieuwe vriendschappen aan. Het verhaal speelt zich af in het circus, dus ook dit is een centraal thema. En alles wat daarbij hoort, denk aan het geven van een show gevuld met spannende acts. En die acts kunnen de Thea Sisters natuurlijk niet zomaar. Daar moet eerst goed voor getraind worden.

In het circus gebeuren vreemde en gevaarlijke dingen. Maar wie is hier verantwoordelijk voor. De Thea Sisters gaan op onderzoek uit om de dader te vinden. Dus ook deze zoektocht is een thema binnen De show gaat door!

De show gaat door!
Illustratie uit De show gaat door!

Thea Stilton op AVI niveau

De show gaat door! is een boek op AVI E4 niveau. Voor wie minder bekend is met de AVI niveaus, het cijfer staat voor de groep. De E staat voor eind, maar je hebt ook een M van midden. In dit geval is het AVI niveau dus eind groep 4. Binnen de Thea Stilton (en de Geronimo Stilton) reeks zijn er verschillende AVI boeken op diverse niveaus. Hieronder een overzicht van de boeken die ik kon vinden in de Thea Stilton AVI serie:

Zo zie je dat er echt genoeg keus is uit spannende verhalen van de Thea Sisters!

bladzijde 24
Bladzijde 24 uit De show gaat door!

Puzzels en een quiz

Wanneer je De show gaat door! hebt uitgelezen kom je bij verschillende leuke puzzels en zelfs een quiz. Als je het boek goed genoeg hebt gelezen dan kun je alle vragen beantwoorden. Wij hadden ze in ieder geval allemaal goed. Ik vind dit echt een leuke toevoeging aan het boek, omdat je hiermee toch een beetje kan checken of je echt goed hebt gelezen. Ook de puzzels zijn leuk en divers en geven een beetje het gevoel alsof je een puzzelboek voor je hebt liggen. Wij zijn zeker enthousiast over deze bonus pagina’s!

De show gaat door!
Puzzel uit De show gaat door!

Wat vinden wij van De show gaat door!?

Wat een heerlijk nieuw verhaal is De show gaat door! Het heeft alle elementen voor een mooi avontuur en mijn dochter van zeven heeft hier van genoten. En dit keer heeft ze mij voorgelezen in plaats van andersom. Bijna het hele boek heeft ze zelf gelezen. En dat maakt dit boek nog veel leuker, want ik ben zo enorm trots.

En dan even over de kleurrijke vrolijke illustraties. Wij houden hiervan en dit is zeker een grote reden waarom we zo gecharmeerd zijn van de Thea Stilton boeken. De illustraties worden hier in huis dan ook altijd zorgvuldig bekeken.

De show gaat door is een beetje spannend en juist daarom vond mijn dochter het zo leuk. Ook het showelementen spreekt haar erg aan. De show gaat door! heeft korte zinnen die eenvoudig te lezen zijn. En dankzij de bijgeleverde handige boekenlegger gaat het lezen nog makkelijker. Ogen dwalen niet meer over de pagina, maar blijven bij de juiste zin. Wij zijn daarom helemaal fan van deze praktische boekenlegger en gaan die zeker vaker gebruiken.

Ook de diverse puzzels en de quiz aan het einde van het boek vonden wij supertof. Ook dit geeft net wat extra’s aan het boek en dat is gewoon superleuk.

De show gaat door!
Illustratie uit De show gaat door!

Leestips passend bij De show gaat door!

Bij StoerLeesVoer hebben we inmiddels verschillende boeken van Thea Stilton gelezen. Nieuwsgierig wat wij hiervan vonden? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties De show gaat door!

Auteur: Thea Stilton | Uitgever: Pelckmans | 1 april 2024 | 128 pagina’s | 9789463106733 | Meer informatie over De show gaat door! bij je lokale boekhandel, bekijk de website van uitgever Pelckmans of online bij bol.com.

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.