Zo zie je mij wel en zo weer niet, een boek van Patricia Hegarty

Ik vind kameleons altijd super grappig. Zo zie je mij wel en zo weer niet gaat over een Kameleon. Maar niet zomaar een Kameleon, een hele ondeugende….

Zo zie je me wel en zo weer niet

Verstoppertje! Zo zie je mij wel en zo weer niet…

Ik ben Kameleon.
Ik doe wat ik wil.
Niemand kan me zien,
want ik zit heel stil.


Kameleon kan van kleur veranderen. En daar maakt ze graag gebruik van! Ze laat andere dieren schrikken, pakt hun spullen af, ruimt niet mee op én plaagt de andere dieren in het bos enorm. Want: zo zien ze hem wel, en zo weer niet!
Kikker ziet dit, en vindt dit helemaal niet grappig. Hij leert Kameleon een lesje, waardoor Kameleon erachter komt dat het eigenlijk helemaal niet zo leuk is om je als een pestkop te gedragen!

Zoek Kameleon én Kikker

Door zijn camouflage is Kameleon elke keer heel goed verstopt. Dat maakt ‘Zo zie je me wel en zo weer niet’ ook meteen tot een zoekboek!
Op elke bladzijde kun je Kameleon zoeken. Hij gaat goed op in zijn omgeving, dus dat is best nog even lastig zoeken. Halverwege het boek komt Kameleon erachter dat hij niet de enige is die soms onzichtbaar is, maar dat ook Kikker op elke bladzijde verstopt zit. Kun je Kikker ook vinden?
De voorkant van het boek is trouwens prachtig! Daar is Kameleon gecamoufleerd in een mooie glitterprint!

Mooie les over plagen en pesten

Zo zie je me wel en zo weer niet is een mooi boek om het onderwerp plagen en pesten bespreekbaar te maken. Kameleon geniet heel erg van zijn eigen grapjes, maar de andere dieren uit het bos niet. Dan leert Kikker hém een lesje.
Hoe zou Kameleon dat vinden? En is het goed dat Kikker hem een lesje leert? Ook een mooie aanleiding om het tussen het verschil tussen plagen en pesten te bespreken. Voor mij is ‘Zo zie je mij wel en zo weer niet’ zeker een boek om regelmatig in de klas aan de kinderen voor te lezen!  

Specificaties Zo zie je me wel en zo weer niet

Zo zie je me wel en zo weer niet

Auteur: Patricia Hegarty | Illustraties: Jonny Lambert │Uitgever: Veltman Uitgevers│ 9789048318971│ september 2020│ 32 pagina’s│ meer informatie vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.