Mijn eerste encyclopedie – een Britannica encyclopedie voor de allerjongsten

De Britannica-encylopedie is een wereldwijd begrip. De laatste jaren zijn er meerdere delen verschenen speciaal voor kinderen. Maar voor baby’s en peuters kun je toch geen encyclopedie maken? Jawel dus, want nu is er mijn eerste encyclopedie!

Mijn eerste encyclopedie

Een speciale peuterencyclopedie: mijn eerste encylopedie

In deze Britannica -encyclopedie vind je een schatkist aan informatie. Met speelse tekst en herkenbare illustraties zet dit boek aan tot interactie. Ideaal om de ontwikkeling van kleine kinderen te stimuleren.

dieren

Britannica boeken voor jonge kinderen

Ik ken de naam Britannica van de encyclopedie voor volwassenen. De Britannica encyclopedie is de oudste Engelstalige encyclopedie die nog steeds in productie is. De laatste editie, die in 2010 is herzien, telt 32 delen en heeft in totaal meer dan 32.000 bladzijdes.
Sinds een aantal jaren zijn er ook uitgaves van Britannica voor jonge kinderen. Wij hebben voor StoerLeesVoer al een aantal van deze boeken mogen reviewen:

Ik heb de laatste 2 boeken mogen reviewen, en was daar echt ontzettend enthousiast over. Wij hebben zoveel plezier gehad van deze boeken! Echt ontzettend veel leuke weetjes zijn hier thuis uitgebreid aan de keukentafel besproken. Maar als kleuterjuf zou ik het ontzettend tof vinden als er ook een encyclopedie voor de jongste kinderen uitgebracht zou worden. Dat is natuurlijk wel lastig, want een encyclopedie bevat normaal gesproken natuurlijk veel tekst omdat er dingen uitgelegd moeten worden. Maar nu is er dan eindelijk ‘Mijn eerste encyclopedie’, van dezelfde makers als de andere boeken!

Mijn eerste encyclopedie

Een dik en kleurrijk geheel

Het eerste dat opvalt als je ‘Mijn eerste encyclopedie’ in handen krijgt, is dat het echt een ontzettend groot, dik en zwaar boek is. Het is een kartonboek, maar dan XXL. Echt geschikt voor kleine kinderhandjes, maar wel met de uitstraling van een echte encyclopedie voor grote mensen. Het boek is opgedeeld in 8 thema’s, die perfect aansluiten op de belevingswereld van jonge kinderen:

  • Onze wereld: Leer alles over de aarde, het klimaat en dag en nacht.
  • Dieren: Maak kennis met heel wat vogels, zoogdieren, reptielen en insecten.
  • Planten: Zie hoe zaadjes uitgroeien tot bomen, bloemen en lekkere dingen om te eten.
  • Je lichaam: Benoem lichaamsdelen en ontdek waarvoor ze dienen.
  • Eten: Geniet van het gevoel, de smaak en de geur van eten.
  • Machines: Leer over gereedschap, auto’s en andere apparaten.
  • Kunst & muziek: Ontdek kleuren en materialen, muziekinstrumenten en geluiden.
  • Vormen & getallen: Herken vormen, maten, hoeveelheden en aantallen.
baby

Mijn eerste encyclopedie is een fantastisch boek voor jonge kinderen

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik ontzettend enthousiast ben over dit boek! Wat een plaatje! De onderwerpen zijn heel goed gekozen en sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen van 0 t/m 5 jaar. En daarnaast zijn de tekeningen gewoon prachtig. Heerlijk vol kleur, verhelderend en leerzaam. De afwisseling tussen illustraties en tekst is ook heel goed gedaan, en vaak staan er ook wat korte woordjes bij. Bijvoorbeeld bij de doorsnede van de boom, waar alle onderdelen worden benoemd. ‘Mijn eerste encyclopedie’ is een mooi boek om te hebben óf cadeau te geven aan jonge kinderen, want ze kunnen hier heel lang plezier van hebben!

Specificaties ‘Mijn eerste encyclopedie’

Auteur: Sally Symes | Illustraties: Hanako Clulow | Consultant: Dr. Amanda Gummer | Vertaling: Karina van Santen | Uitgeverij: Lannoo | 9789401491662 | 13 september 2023 | 72 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.