Warrior Cats serie 5 – een visioen van schaduwen

Een nieuw seizoen Warrior Cats waarin er natuurlijk ook weer nieuwe profeties zijn. Een visioen van schaduwen is mijn eerste serie die ik niet achter elkaar kan lezen omdat nog niet alle delen verschenen zijn. Dat voelt raar maar ik kan met de eerste 3 boeken al aan de slag! Grote held Vuurster leeft nu in een andere clan en heeft gelukkig nog steeds een bijrol. Een nieuwe set nakomelingen is gekomen en daar zit weer een bijzonder katertje bij. Inmiddels heb ik voor jou 5 recensies van Warrior Cats serie 5!

De missie van de leerling eerste deel Warrior Cats serie 5

De start van dit eerste deel uit een visioen van schaduwen is gelijk een hele krachtige. Ik zit er direct weer in en weet het boek, de missie van de leerling, amper weg te leggen. Misschien heeft het ook wat te maken met dat ik me verstop voor groep 8 in een donker hok, in verband met een eindspel dat ze spelen op school. Het geeft een extra dimensie om met een minuscuul leeslampje te lezen. Natuurlijk is er weer een nieuwe profetie van de SterrenClan.

Omhels wat je in de schaduwen vindt, want alleen zij kunnen de hemel klaren.

Als de medicijnkatten van de DonderClan samen met de medicijnkatten van de andere clans dit horen is er een hoop discussie. Geldt dit voor alle clans? En Gaaiveder vraagt zich af: Wie is de kleine kit dat mee zat te luisteren?

Ook op de maanvergadering bij het meer wordt er flink gespeculeerd. Ondertussen is er een leerling in de DonderClan die zijn roeping niet lijkt te hebben gevonden als krijger. Elspoot is de zoon van Kwiklicht en Braamster, met Kwiklicht als dochter van Vuurster. De medicijnkatten zorgen dat hij in de leer gaat als medicijnkat.
Bij zijn eerste halve maan ontmoeting krijgt Elspoot van zijn voorvader een prachtig visioen. Maar zal hij ook snappen dat hij er wat mee moet doen en zal hij zich senang voelen in zijn nieuwe rol als medicijnkat?

Elspoot zal op een queeste moeten gaan. Een select gezelschap gaat mee. Maar zullen ze allemaal veilig thuiskomen? Ik vond het prachtig hoe oude verhalen met nieuwe worden verweven en dat het antwoord dat in de schaduwen ligt zo anders lijkt dan we denken. Tenminste dat vermoed ik. Heerlijk als je denkt te weten wat het verhaal inhoudt, of de profetie dan maar pas 1 boek uit hebt.

Specificaties De missie van de leerling – serie Een visioen van schaduwen

Auteur: Erin Hunter | Vertaling Pauline Akkerhuis | Uitgeverij Pelckmans | 9789059249752 | 01 maart 2022 | 360 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link naar bol

Donder en Schaduw – Warrior Cats serie 5

Donder en schaduw gaat voornamelijk om de DonderClan en SchaduwClan. Ze hebben beiden een kat van de profetie in de clan en dat levert heel wat emoties op. Een visioen van schaduwen, maar waar gaat hij nou precies over. Vioolpoot en Twijgpoot hebben het oprecht naar hun zin in hun eigen clan, maar worden ook verscheurd door het gemis van hun nestgenoot.

Ik voel helemaal hoe ze zich voelen. Iets als als eerste het huis verlaten en dan opeens niet meer elke dag je familie zien. Maar het maakt me ook bewust van de vele onrusten in de wereld waarin gezinnen verscheurd worden en kinderen noodgedwongen los van elkaar moeten verder leven. Wederom verwonder ik mij hoe de schrijvers achter Erin Hunter de menselijke wereld zo weten te verweven in de Clankatten.

Er zijn zwerfkatten in het woud gekomen, ze leven op terrein van de SchaduwClan, maar clanleider Lijsterster doet er niks aan. En dan worden opeens veel SchaduwClan katten ziek. Er is een medicijn, maar die groeit op het terrein van de WindClan. Maar hoe kom je daar aan als de WindClan leider Eenster ze niet wil helpen vanwege de zwerfkatten?

profetie Een visioen van schaduwen - Warrior Cats serie 5

Ook volgen we het verhaal van Elspoot. De kit van Braamster en Kwiklicht. Hij volgt het spoor van medicijnkat vanwege zijn visioen. Maar waarom krijgt hij geen hulp van de SterrenClan?

Weer een heerlijk dik avontuur als tweede deel van een visioen van schaduwen.

Specificaties Donder en schaduw serie Een visioen van schaduwen

Auteur: Erin Hunter | Vertaling Pauline Akkerhuis | Uitgeverij Pelckmans | 9789464291766 | 26 juli 2022 | 400 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link naar bol

Versplinterde hemel – derde deel Warrior Cats serie 5

Versplinterde hemel zorgde voor een heleboel hoofdpijn bij mij. Wat een goed geschreven deel van een serie die zo complex in elkaar zit. Niet complex als in lastig te lezen, maar de verhaallijnen vanuit alle vijf de clans, die bij elkaar komen in dit boek zijn schitterend. Alhoewel dat weer positiever klinkt dan het helemaal is.. maar ik wil ook niet teveel prijsgeven.

We hebben nog steeds de profetie en het is nog altijd onduidelijk of Twijgpoot en Vioolpoot nu echt deel uitmaken van de profetie. In dit deel krijg je daar antwoord op!

Wederom is de DonderClan in mijn ogen weer de meest ruimdenkende, behulpzame Clan die op het hoogtepunt katten van 4 clans op hun territorium hebben wonen. Wat een goed verhaal en wat een goede serie is Een visioen van schaduwen!

Het blad met de 5 punten uit serie 0 komt ook terug en past perfect in alle puzzelstukjes.
Dit deel is heftig om te lezen. Er wordt veel gevochten, katten sneuvelen. Er is sprake van een tiran die zeer bedreigend is voor de toekomst van de clans. Echt ik heb tranen gelaten, ik voelde spanning in mijn maag terwijl ik angstig verder las en de laatste hoofdstukken heb ik in een ruk uitgelezen tot diep in de nacht.

En nu… moet ik wachten tot de vertaling van deel 4 uit is. Voor het eerst dat ik geen vers recensie exemplaar van de Warrior Cats meer heb liggen. Dat voel raar en leeg…

Specificaties Versplinterde hemel – een visioen van schaduwen

Auteur: Erin Hunter | Vertaling Pauline Akkerhuis | Uitgeverij Pelckmans | 9789463373364 |  20 april 2023 | 320 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link naar bol

Een visioen van schaduwen - Warrior Cats serie 5

Donkere nacht Warrior Cats serie 5

Donkere nacht is het vierde deel uit de Visioen van schaduwen, Warrior Cats serie 5.

De voorspelling is vervuld en de HemelClan is weer waar hij thuishoort: bij zijn medeClans. Maar niet iedere kat is ervan overtuigd dat de vijfde Clan zich in het meergebied moet vestigen. Het wankele evenwicht tussen de Clans is brozer dan ooit – en niet alleen het lot van de HemelClan blijft onzeker.

Dit deel is een deel waar ik nog steeds van huiver, eigenlijk niet als het vorige deel. Veel moord, ruzie tussen vrienden en in families. Zoveel dingen die mis gaan, maar ook dingen die goed gaan gelukkig.

Ik merk ook gewoon dat ik het lastig vind om over dit deel iets te zeggen zonder dat ik enorme spoilers weggeef want er gebeurd zoveel met zulke heftige gevolgen voor alle Clans in het meergebied.

De katten hebben in elk geval hun vertrouwen in de toekomst heel hard nodig om alle ellende te laten genezen. En de RivierClan en SchaduwClan hebben het heel moeilijk in dit deel. Meer zeg ik maar niet.

Donkere Nacht Warrior Cats serie 5

Auteur: Erin Hunter | Vertaling Pauline Akkerhuis | Uitgeverij Pelckmans | 9789463375610 | 05 augustus 2023 | 336 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link naar bol

Een visioen van schaduwen - Warrior Cats serie 5

Rivier van Vuur – Warrior Cats serie 5

Ik merk dat ik echt weer even moet inkomen als ik aan het vijfde deel ga beginnen van Warrior Cats serie 5 – een Visioen van schaduwen. Dit deel heet rivier van vuur en het duurt een paar hoofdstukken voor je er achter komt wat de letterlijke, maar ook de diepere betekenis is van deze titel.

Ik moet ook wel heel eerlijk zeggen dat ik dit boek eigenlijk begin met een lichte irritatie. Er staat namelijk dat ratstreep, een oudsten in zowel de DonderClan als de HemelClan woont. En met al die kattennamen die in deze enorme boekenserie voorkomen is het zo belangrijk dat in elk geval bij de namen geen fouten worden gemaakt. Maar goed afgezien van een paar kleine vertaalfouten / drukfouten heeft Pauline Akkerhuis ook dit deel weer keurig vertaald.

Samenvatting deel 5 rivier van vuur

De Clans aan het meer maken een stormachtige tijd door: één van de Clans wordt ontbonden – misschien wel voor altijd – en een verloren gewaande Clan keert naar zijn rechtmatige plek tussen de andere terug. De SterrenClan waarschuwt voor duisternis, waarop Elshart, Vioollicht en Twijgpoot op zoek gaan naar een nieuw pad … en een manier waarop alle vijf de Clans samen kunnen overleven.

Rivier van Vuur heeft zowel een letterlijke als een figuurlijke betekenis. Meer dan ooit zijn de katten namelijk ook vurig naar elkaar. Clankatten die zich afzijdig houden, bemoeien met andere clans ten behoeve van de SterrenClan, vurig doorzetten om doelen te halen en zelfs een tikkie vurig verliefd worden. Twijgpoot staat samen met Elshart en Vioollicht centraal in dit deel. En voor allemaal is er een bijzondere rol weggelegd.

Zoals je al wellicht heb begrepen is de SchaduwClan dus ontbonden. Nadat Donkerstaart verschrikkelijke dingen had gedaan en sommige Clankatten hem zelfs hebben gevolgd was er zo weinig over van de SchaduwClan dat ze zijn opgenomen in de HemelClan. De SterrenClan is hier dan ook zeer duidelijk over. Er moeten 5 clans zijn om te zorgen dat alles in balans blijft. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
De HemelClan, zeer groot nu door de SchaduwClan katten is constant onrustig. Er komen namelijk ook oude Clankatten terug, maar of die allemaal het juiste met de Clankatten voor hebben…

rivier van vuur

Specificaties Rivier van Vuur – een visioen van schaduwen

Auteur: Erin Hunter | Vertaling Pauline Akkerhuis | Uitgeverij Pelckmans | 9789463375597  |  25 februari 2024 | 336 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link naar bol

De razende storm – Warrior Cats serie 5

Dit deel moet nog verschijnen.

Warrior Cats Pelckmans

Recensies Warrior Cats

Alle recensies van de Warrior Cats boeken kun je vinden op StoerLeesVoer. Vanuit de volgorde Warrior Cats boek om te lezen blog kun je overal naar door klikken!

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.