Emma in de klas, een lief Beestenboel prentenboek

Ken je de Beestenboel reeks al van Federico Van Lunter? Ja? Dan heb ik goed nieuws, er zijn weer nieuwe delen! Ken je het niet? Dan wordt het hoog tijd om kennis te maken met deze lieve, fijne en vriendelijke wereld. Een plek om jezelf te zijn, ingetogen of uitgelaten. Om met vriendjes te spelen en te ontdekken. Emma gaat naar de klas en ze heeft er zin in! Wat ze daar allemaal doet? Lees vooral verder.

Emma in de klas voorkant cover federico van lunter beestenboel prentenboek school

Synopsis Emma in de klas

Hallo, ik ben Emma en vandaag ga ik voor de eerste keer naar school! Ik doe mijn lievelingsjurk aan voor deze bijzondere dag. Ik voel kriebels in mijn buik, maar ik heb er heel veel zin in! Ga je samen met mij naar de klas? Een lief en herkenbaar boekje over de spannende eerste schooldag. Voor kleine beestjes en grote kindjes vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Emma in de klas is geschreven en geïllustreerd door de Belgische Federico Van Lunter. Geen nieuwe naam voor mij. Ik ben zeer gecharmeerd van zijn werk voor jongere en oudere kinderen. Zo heb ik gesmuld van Hotel Habbekrats. Maar ook Emma is geen nieuw karakter. Eerder las ik al het prentenboek Emma gaat naar school. Het gaat hard met de fijne wereld van Van Lunter. Binnen no-time is de boekenreeks Beestenboel veel boeken rijker. Diverse soorten maar allen overeenkomstig dat het om de belevingswereld van het kind draait.

Lieve vriendelijke wereld

Wat hou ik van het werk van Federico Van Lunter. Hij heeft zo’n fijne energie die hij weet te verwoorden, en verbeelden voor kinderen. Ik denk dat elk kind zich thuis voelt tussen de bladzijden die van zijn hand komen. Het is zo lief, warm en welkom zonder dat het tuttig of suf is. Het is rijk aan fantasie en liefde. Federico Van Lunter is zelf een vader en ik denk dat dit een aangenaam extra perspectief meegeeft in zijn boeken. Waarom? Het zit in de details, zo ook bij Emma in de klas! Zoals de activiteiten in een klas, de versieringen die er hangen maar ook dingen als knoopjes van een jas en printjes op kleding.

De 4 hoofdkarakters van Beestenboel zijn divers en ik denk dat veel kinderen wel herkenningspunten zullen zien. Aan elk karakter zit ook een dier verbonden, wederom weer erg goed gevonden. Dit spreekt mijn dochters onwijs aan!

Karakters van Beestenboel

  • Emma: gevoelige denker
  • Louis: onhandige optimist
  • Olivia: creatieve dromer
  • Arthur: onstuimige wervelwind

Mijn jongste dochter is echt een onstuimige wervelwind, ik noem haar vaak een ongeleide stuiterbal. Mijn oudste dochter is zowel een gevoelige denker als een creatieve dromer. Ik vind de karakterkenmerken leuk verwoord en goed gekozen. Het is herkenbaar en lekker divers. Net zoals het uiterlijk van de karakters. Divers, inclusief zonder dat de nadruk daar overigens heel erg op ligt.

Weer naar school

Beestenboel is een serie die actuele onderwerpen pakt uit het leven van een kind. De boeken zijn ook echt vanuit de beleving van een kind getekend. Zo zie je alles vanuit kinderogen. Emma in de klas behandelt het thema ‘naar school’. Voor het eerst gaat ze naar school, maar het kan ook prima gebruikt worden voor na een vakantie. Het leuke van dit boek vind ik dat Emma er zin in heeft. Er is niks verdrietigs of spannends, nee het is leuk! Uiteraard is het voor elk kind anders, en komen er diverse emoties bij kijken. Maar mijn dochters gingen ook graag voor het eerst naar school en een positief verhaal lezen erover vind ik fijn.

Het dagritme wordt fijn besproken, dat is herkenbaar. De positieve punten van een klas komen goed naar voren in Emma in de klas. Een ritme, spelen, knutselen maar ook vriendjes maken en samenwerken. Het afscheid nemen van een ouder bij wegbrengen, maar ook het weer uitkijken naar het ophaalmoment om je knutselwerkjes te laten zien. Heel herkenbaar voor kind en volwassene.

Cadeau- en leestip

Ik denk dat Emma in de klas onmisbaar is voor op school, opvang en in je eigen kast. Het is meteen ook een tof cadeau om te geven aan een kindje wat naar school gaat. Het is lief, toegankelijk en het leest fijn voor, iets wat ook belangrijk is. Want we weten allemaal dat geliefde boekjes vaak in herhaling voorgelezen moeten worden.

Leestip: mijn dochters zien er een soort van zoekboek in, dat hebben ze nog onthouden van het eerdere prentenboek Emma gaat naar school. Ze zoeken overal naar een flamingo. Dit is Emma haar dier en die zit vaak speels verstopt. Net zoals er vaak hartjes, zonnetjes en regenbogen te vinden zijn.

Lees ook deze boeken met het thema naar school

Specificaties Emma in de klas

Auteur en illustraties: Federico Van Lunter | Uitgever: Clavis | Augustus 2023 | 32 pagina’s | 9789044850659 | Beestenboel boekenserie | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.