Wat zou je kiezen? – een boek vol dilemma’s

Iedereen kent wel het spelletje ‘Wat zou je kiezen?’ Je krijgt dan twee dilemma’s, en daar moet je dan een keuze uit maken. Dit zijn vaak lastige dilemma’s, wat het kiezen niet makkelijk maakt. Vooral met kinderen kan dit echt hilarisch zijn. Mijn 2 dochters vinden dit ook geweldig om te doen. En nu is hier dus een heel boek van verschenen!

Wat zou je kiezen

Het beste ‘Wat zou je kiezen?’ boek

Als dit de titel is, dan is het boek natuurlijk al veelbelovend. ‘Wat zou je kiezen?’ bevat honderden duivelse dilemma’s, gevatte vragen, uitdagende keuzes en maffe raadsels. Op sommige pagina’s hoef je alleen maar te kiezen uit twee opties. Op andere pagina’s zijn meerder hersenkrakers om uit te kiezen. En het is lastig, want je mag maar één antwoord kiezen!

inleiding

De gekste dilemma’s

Wat is dan een voorbeeld van de dilemma’s uit dit boek? Probeer maar eens een keuze te maken. Wat zou jij kiezen?

Wat zou je kiezen

Wat zou je liever hebben….. het bovenlichaam van een mens met een vissenstaart?

Of…. het bovenlichaam van een vis met mensenbenen?

dilemma's

Zou je liever…. je haar wassen met wc-water?

Of…. Extra stroperig snot gebruiken als haargel?

Een heerlijk boek voor kinderen die niet van lezen houden

Sommige kinderen zijn echte lezers. Ze verslinden werkelijk elk boek, en boeken kunnen soms niet dik genoeg zijn. Maar er zijn ook heel veel kinderen die niet al te graag een boek lezen. Ze doet dit vaak omdat het moet, maar zullen uit zichzelf niet zo snel een boek pakken. ‘Wat zou je kiezen?’ is echt fantastisch boek voor kinderen die niet van lezen houden. Ook al is het geen verhaal, het laat kinderen toch oefenen met lezen én nog belangrijker: het vergroot het leesplezier enorm.

Mijn ene dochter pakt niet zo snel uit zichzelf een boek. Als ik een stapeltje boeken heb liggen, heeft ze hier niet echt interesse in. Maar dit boek Wat zou je kiezen? werd er meteen uitgepikt! Ze leest elke keer een stuk, en legt ons dan weer een dilemma voor wat heel grappig is. En dat zorgt dan weer voor gekke discussies. De vele tekeningen maken dit boek ook nog eens visueel heel aantrekkelijk. Echt een heerlijk boek voor de bovenbouw, zeker een aanrader voor in de schoolbieb!

Specificaties ‘Het beste Wat zou je kiezen? boek’

Auteur: Gary Panton | Illustraties: Andrew Pinder | Vertaling: Léonne Neven | Uitgeverij: MUS boeken/ BBNC | 9789045327211 | augustus 2022 | 128 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.