Zoeken in alle hoeken – een puzzel en zoekboek

Ben je op zoek naar een leuk boek voor de vakantie? Zoek dan zeker niet verder. Met ‘Zoeken in alle hoeken’ heb je een fantastisch boek in handen, wat zeker garant staat voor uren zoekplezier! En het is ook nog eens heel anders dan alle andere zoekboeken.

zoeken in alle hoeken

Daders in de problemen! Zoeken in alle hoeken

Zoeken in alle hoeken is een spelboek met een uniek concept: opvouwbare dubbele pagina’s die bij elk onderzoek anders zijn. Een diefstal waarvan de zanger van de rockgroep Les Kafars het slachtoffer werd, de verdwijning van een beroemde actrice in het Hapnigo-theater, de sabotage van een poolbasis of de overval van een saloon, … Jonge onderzoekers worden langs heel wat raadselachtige puzzels geleid om het mysterie op te lossen. In dit boek vind je 17 originele onderzoeken, elk met een eigen sfeer. Het maffe en humoristische universum van Paul Martin wordt door vele getalenteerde illustratoren tot leven gebracht. Goed voor urenlange observaties en puzzelplezier!

Een puzzel en zoekboek, anders dan alle anderen

Ik ben gek op zoekboeken en hou ook heel erg van puzzelen. Ik heb dan ook al veel van dit soort boeken geprobeerd. ‘Zoeken in alle hoeken’ is echt anders dan alle andere zoek- en puzzelboeken die ik eerder in handen heb gehad. In het boek staan namelijk 17 raadsels, en je moet bij elk raadsel de plaat vouwen. Zo krijg je de voorkant van het gebouw te zien, en als je het openvouwt krijg je de binnenkant van het gebouw te zien. Door deze 2 tekeningen met elkaar te vergelijken, kom je op allerlei aanwijzingen. Als je deze dan combineert met de tips en de getuigenissen, moet je het raadsel op kunnen lossen. De raadsels in het boek hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Maar de eerste puzzel vonden we al best pittig. Je moet hier dus echt even de tijd voor nemen.

Een ideaal boek voor de vakantie

Ik ga ‘Zoeken in alle hoeken’ meenemen in de vakantiekoffer! We hebben hier thuis nu 3 puzzels opgelost, maar er zijn nog 14 puzzels over, die we met het gezin lekker op het vakantieadres gaan oplossen. Want niet alleen ik vind deze puzzels leuk, mijn dochter van 8 vindt ze ook superleuk. En mijn man! Dit boek is dus echt een boek wat geschikt is voor alle leeftijden.
De tekeningen zijn supergrappig, met heel veel grappige details. En soms ben je na afloop echt verrast: ‘oh, dit had ik eerst helemaal niet gezien!’ Echt een boek om de hersens eens even goed te laten kraken.

Specificaties ‘Zoeken in alle hoeken – Daders in de problemen!’

Auteur: Paul Martin | Illustraties: Muzo, Guillaume Dumont, Guillaume Dezaux, Pronto, Manu Boisteau, Frédéric Rébéna, Nicolas Hubesch, Martin Berthommier, Jean-Marc Mathis, François Olislaeger, Marc Lizano, Jean-Christophe Raufflet, Jean-Louis Marco | Vertaling: Saskia Martens | Uitgeverij: Standaard Uitgeverij | 9789002275067 | juni 2022 | 80 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.