Leukste zomerboeken voor kinderen, een handige verzamelblog

De zomer is lekker afwisselend dit jaar. Maar of het nou zonnig is of regent, er is altijd wel tijd en plek voor een goed boek! In deze blog heb ik de De 10 leukste zomerboeken voor kinderen verzamelt. Met linkjes naar reviews en het boek zelf. Wel zo makkelijk, je hoeft alleen maar je favorieten te kiezen en met een klik worden ze ook nog eens op je deurmat bezorgd. Of ga naar je lokale boekhandel toe want dit kan weer! En ook lokale boekhandels bezorgen thuis tegenwoordig.

hoofd Leukste zomerboeken voor kinderen

De 10 leukste zomerboeken voor kinderen

1. De Wereld Rond Waar is Wally

Dit boek in klein formaat past prima in je tas of onder je oksel. Geen lastige verhalen, of vele pagina’s. Nee heerlijk simpel zoek en vind werk en eventueel je eigen fantasie wat op de loop kan gaan. Ik zeg wel simpel, maar Wally is natuurlijk behoorlijk uitdagend. Het is voor de wat oudere kinderen geschikt en zeker ook voor volwassenen. Dus het hele gezin kan hierin meedoen. Scheelt weer ruimte in je tas. Hierdoor is dit de eerste van De 10 leukste zomerboeken voor kinderen.

2. Buitenspelen, een box met 55 spelletjes

box met 55 spelletjes

Regen of geen regen, zomer is veel meer buitenleven. En vakantie is meteen een mooie reden om meer buiten te ondernemen. Het is niet altijd makkelijk om iets te bedenken en daar helpt dit boek bij. Wederom is dit een boek voor zowel ouders als kinderen. Want het is ook voor ons volwassenen goed om meer buiten te zijn en de telefoon even weg te leggen. Kies een leuke activiteit uit en maak het kind in jezelf weer wakker, en maak mooie herinneringen door samen leuke avonturen te beleven. Een absolute aanrader in De 10 leukste zomerboeken voor kinderen.

3. Tik Tak Kleuter Doe-boek

tik tak doeboek

De meeste doe-boeken zijn vanaf 4 jaar. En dat is jammer voor de jongere bezige bijtjes onder ons. Gelukkig is daar het Tik Tak kleuter doe-boek! Voor de jongste creatievelingen nu ook een heerlijk boek om zich tijdens de vakantie en zomer periode te vermaken. Er zitten stickers bij, je kan kleuren, raden en opdrachtjes doen. Al zijn we licht in verwarring over de naam van het boek, onder de 4 is het toch peuter? Verder zijn we heel enthousiast over dit leuke doe-boek en heeft het een plekje verdient in de 10 leukste zomerboeken voor kinderen.

4. Het Grote Anti-verveel boek

leukste zomerboeken voor kinderen

Dit boek is echt een must-have voor iedereen die met kinderen te maken heeft. Het staat boordevol leuke activiteiten die in tijden van verveling onmisbaar zijn. Uiteraard ook als leuke aanvulling, uitdaging en aanbod naar kinderen toe. Het varieert van simpel tot uitgebreider en alles staat helder van stap tot stap beschreven. Dit boek blijven we ook als ideale cadeau aangeven. Je maakt iemand zijn of haar leven er echt makkelijker mee. Het boek is uiteraard voor volwassenen of oudere kinderen, maar het aanbod er in al vanaf een jonge leeftijd toepasbaar! Een mooi vierde boek in de 10 leukste zomerboeken voor kinderen.

5. Een IJsje, op de helft van de leukste zomerboeken voor kinderen

leukste zomerboeken voor kinderen

IJsjestijd! Oftewel de zomer. Die 2 dingen gaan nou eenmaal hand in hand en hoe leuk is om dit ook in een prentenboek terug te kunnen lezen. Het heeft prachtige illustraties, een ijsje en dieren. Een heerlijk boek voor tijdens de zonnige maanden, en anders voor in de herfst en winter om aan de zon terug te denken. Een onmisbaar item in de 10 leukste zomerboeken voor kinderen.

6. Ken je die mop?

leukste zomerboeken voor kinderen

Lachen is samen met de zon en vakantiedagen een goede remedie voor een goede bui. Maar niet iedereen is gezegend met moppentap talent. Ik althans niet. Dit boek is dan ook ideaal om je daarbij te helpen. Lekker in de tuin met een ijsje, een leuke mop erbij en de sfeer is helemaal perfect zomers. Het is handig dun zodat het ook makkelijk mee kan in je strandtas. Een lachende toevoeging in deze 10 leukste zomerboeken voor kinderen lijst.

7. Kapitein Nemo in leukste zomerboeken voor kinderen

leukste zomerboeken voor kinderen

Het verlangen naar de zee. Hebben we dat allemaal niet wel eens? Ik heel erg. Altijd bij de zee in de buurt gewoond, inmiddels zuidelijker verhuist in Nederland en wat mis ik de zee. Kapitein Nemo kennen we allemaal wel en dit prentenboek is prachtig. Jakob heeft een intens verlangen naar de zee en allerlei vragen blijven door zijn hoofd duizelen. Een interessant boek over opgroeien en je dromen waarmaken. Omdat we ook van denken en de zee houden in deze 10 leukste zomerboeken voor kinderen blog.

8. Frida’s coole klimaatboek

Klimaatopwarming is bij jong en oud inmiddels bekend. En zeker in de zomer valt het veranderde klimaat steeds meer op. Intens hete dagen, afgewisseld met tropische stormen en flinke regenbuien trekken over onze zomermaanden. Kinderen voelen zich vaak betrokken en willen meer hierover lezen. Dit boek is perfect voor de jonge wereldwijze kinderen. Op een duidelijke en leuke manier wordt het klimaatprobleem aangekaart en daarom past het in deze top 10 leukste zomerboeken voor kinderen.

9. Brief voor de Koning in leukste zomerboeken voor kinderen

Ik weet dat dit inmiddels ook een Netflix serie is maar ik kan je echt ter harte aanraden om eerst het boek te lezen. Neem het mee de tuin in, op strand, vakantie of lekker in bed. Deze zomer hoor je hoefgetrappel, ridders vechten en voel je de adem van de vijand in je nek. Ook als je de serie wel eerst gezien hebt kan ik nog het boek aanraden, het is – uiteraard – echt veel beter. Duik in dit boek in je vakantie en als je geen genoeg kan krijgen… geen zorgen er is ook een deel 2, Geheimen van het wilde woud. review hiervan komt 12 augustus online!

10. Het dikke boek van onze bijzondere natuur

het dikke boek van onze bijzondere natuur

We sluiten deze top 10 leukste zomerboeken voor kinderen met een pareltje af. Dit boek van uitgeverij Lannoo is prachtig. De kaft is goudkleurig, met reliëf en de bladzijdes zijn verguld. De inhoud is ingedeeld in 4 delen: dieren, planten, fossielen en organismen. Veel tekst, informatie en prachtige foto’s. Dit is niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen een boek om van te houden. Zo’n boek wat wordt doorgegeven in de familie en waar elke keer wel weer iets uit wordt geleerd.

De 10 leukste zomerboeken voor kinderen

Dit is de lijst voor deze keer maar het is moeilijk selecteren. Er zijn zoveel mooie boeken die passend zijn. Ik hoop met bovenstaande lijst een divers aanbod te laten zien, van jong tot oud en het hele gezin. Doe jezelf en anderen een plezier en schaf een boek, of boeken aan voor deze zomer en geniet van de kracht die papier heeft. Fijne zomer!

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.