De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen, een Andy Griffiths serie

Alweer het negende deel in De waanzinnige boomhut serie. De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen gaat dit keer over dat Terry, de illustrator van De waanzinnige boomhut boeken, een verhaal gaat schrijven over stippen. Normaal schrijft Andy de boomhut avonturen. Het verhaal van Terry pakt niet zo goed uit. Ze moeten vluchten voor de verhaalpolitie. De enige manier om daar vanaf te komen is de deur des doods.

De verhaalpolitie van De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen

meisje leest boek van terry

Op een dag bedenkt Terry dat hij een keer een verhaal wil schrijven in plaats van illustreren. Andy is het daar niet mee eens! Er volgt een welles -nietes discussie maar dan belt Meneer Grootneus. Hij zegt dat Terry wel een keer een verhaal mag schrijven. Het wordt een verhaal vol het stippen, strepen en vormen. Andy vind het niks. Maar het allerergste is dat het een “het-was-maar-een-droom” verhaal is! Als dat het geval is heb je probleem en komt de verhaalpolitie achter je aan. Toen de verhaalpolitie was aangekomen begonnen Terry en Andy te rennen. Er is nog maar één manier om te vluchten. De deur des doods in De waanzinnige boomhut. En dat is niet heel handig. Als je daar doorheen moet dan kom je voorlopig niet meer uit.

Het Faximonster

De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen

Het hoofdstuk, Fax en de faximonsters, in De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen, vind ik heel grappig omdat er een monster is die alles opruimt. Bijvoorbeeld, in de la van de letter P worden alleen voorwerpen en mensen gesorteerd die met de letter P beginnen. Maar je kan ook, als je Piet heet, in de I- la worden gedaan. Als het Faximonster jou irritant vind doet hij je gewoon in de I- la. Bijvoorbeeld als “irritant mens” . En zo gaat dat bij alle letters. Dit is een hele grappige manier van opruimen.

Fotoverpesthokje

De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen is weer een waanzinnig leuk boek voor kinderen vanaf 7 jaar. De vorige delen zijn al net zo grappig. Elke keer komen er weer 13 verdiepingen bij. Dit keer zijn de Boomhuttour, de minipaardjesverdieping, een slaapfeestkamer, een onderbroek museum, een fotoverpesthokje en nog veel meer van dit soort grappige etages toegevoegd. De tekeningen in de waanzinnige boomhut serie zijn altijd druk en met kleine tekstjes. Leuk om vaker te bekijken want je ontdekt steeds nieuwe dingen in de tekeningen. Ik kan niet wachten welke verdiepingen er in het volgende deel weer bij komen.

Specificaties De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen

Auteur: Andy Griffiths Terry Denton  | Uitgever: Lannoo  | Vertaald door Edward van de Vendel | 9789401465380 | februari 2020 | 384 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of lees je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen
Footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.