Panda & Pinguïn vinden een DING

Panda en Pingüin zijn dikke vrienden, tot er ineens een vreemd DING tussen hun vriendschap komt. En net als in het echte leven zorgt dat DING ervoor dat mensen geen aandacht meer hebben voor elkaar, en dat echt contact verdwijnt. Weet jij al wat voor ding dat is dat Panda en Pinguïn vinden?

Panda & Pinguïn vinden een ding

Op een dag vinden Panda & Pinguïn een mysterieus ding….

Panda & Pinguïn vinden een DING.
Ze raken volledig in de ban van… ja, van wat eigenlijk? Wat is het? Wat kun je ermee? ze maakten altijd zoveel plezier samen, en nu? Nu zijn ze verdrietig, bedroefd en boos. En dat komt allemaal door dat DING!
In dit verhaal kunnen Panda en Pinguïn gelukkig zonder het DING, maar niet zonder elkaar.

Geweldige tekeningen

Wat is dit een geweldig boek zeg! Toen ik de omschrijving van het boek las, werd ik meteen nieuwsgierig waar het dan precies over zou gaan. Al snel in het boek kom je erachter dat het DING dat Panda & Pinguïn gevonden hebben, een mobiele telefoon is. En dat maakt het verhaal eigenlijk ontzettend grappig. Ze hebben geen idee wat het is, maar het zuigt hun aandacht volledig op. Dat is humoristisch gebracht, maar eigenlijk ook wel heel triest. De tekeningen in dit boek zijn echt fantastisch! Ontzettend grappig, kleurrijk en eigenlijk ook heel eenvoudig, maar daarin zit ook juist de kracht.

panda & pinguïn vinden een ding

Een boek met een belangrijke boodschap

Hoewel het boek grappig is en fantastisch om te zien, is het vooral een boek met een hele belangrijke boodschap. Want is het niet zo wat we in het dagelijks leven het oog voor elkaar verliezen door onze telefoon? Is het niet zo dat echte contacten steeds zeldzamer worden? Doordat de telefoon kwijt raakt, ontdekken Pinguïn en Panda dat ze elkaar toch eigenlijk niet kunnen missen. Al lijkt de laatste bladzijde toch wel een kritische kanttekening te hebben…de verleidingen van een telefoon zijn wel heel erg groot!
Ik denk dat het boek ‘Pinguïn & Panda vinden een DING’ voor kinderen heel erg herkenbaar is. Want de verleiding van een telefoon is groot, dat zullen kinderen vast zelf ook wel herkennen. En ze zullen vast ook wel kunnen in de gaten hebben dat papa en mama stiekem ook wel (te) veel op hun telefoon zitten.

Specificaties ‘Panda & Pinguïn vinden een DING’

Auteur en illustraties: Zehra Hicks | Vertaling: Loes Randazzo | Uitgeverij: C. de Vries – Brouwers | 9789061746287 | 13 maart 2024 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.