Wil je mij voorlezen? Een vrolijk StoryZoo voorleesboek

Ken jij aapje Toby al? Ik moet eerlijk bekennen dat wij hier thuis niet zo bekend zijn met de lieve vriendjes van StoryZoo. Maar je kan Toby, Bax en Pepper zeker kennen van tv! Het zijn de populaire karakters uit de educatieve animatieserie StoryZoo, o.a. te zien op Videoland en Ziggo. Naast de serie zijn er ook leuke boeken, knuffels en puzzels. Wil je mij voorlezen? is een vrolijk voorleesboek.

hoofd Wil je mij voorlezen?

Wil je mij voorlezen?

In ‘Wil je mij voorlezen’ ontmoeten Toby, Bax en Pepper uit de animatieserie StoryZoo elkaar voor het eerst. Een hartverwarmend verhaal over logeren bij oma, vriendschap en de magie van voorlezen.

Weet je wat Toby het allerliefst doet? Logeren bij oma, want dan leest ze voor! Maar vandaag heeft oma het te druk. Als Toby een magisch boek vindt, gaat hij op zoek naar iemand anders die hem voor kan lezen. Ga je mee op avontuur? Een hartverwarmend verhaal in Wil je mij voorlezen? over logeren bij oma, vriendschap, elkaar helpen en de magie van verhalen. In dit voorleesboek voor kleuters ontmoeten de hoofdpersonen Toby, Bax en Pepper uit StoryZoo elkaar voor het eerst.

Vrolijk en herkenbaar

Wil je mij voorlezen? is een vrolijk en herkenbaar voorleesboek. Mijn dochters willen er meteen in duiken. Op de schutbladen staan leuke interactieve opdrachten. Dingen als vragen die gesteld worden: wat stop jij in je logeertas? Of een paar Engelse woorden, weet jij wat ze betekenen? Wat ik ook leuk vind is dat er een zoekelement bij is. Zo wordt er gevraagd om op zoek te gaan naar alle dieren in het boek. Dat werkt altijd erg goed bij kinderen zo’n opdracht.

Zo goed zelfs dat we maar eerst alle dieren zijn gaan zoeken haha. Mijn dochters hadden minder aandacht voor het verhaal omdat ze een missie hadden. En omdat de toon met de Engelse vraag gezet was, benoemen we alle gevonden dieren in het Engels én Nederlands. En dat is natuurlijk erg leuk als een boek dat doet. Er zijn veel vrolijke illustraties te zien dus we waren wel even zoet hiermee.

Vriendschap, magie en fantasie

In Wil je mij voorlezen? komt Toby voor het eerst zijn vrienden tegen. Toby gaat bij zijn oma logeren en vindt daar een heel speciaal boek. Er ontstaat een fantasievol avontuur en en dus een eerste kennismaking met zijn vaste vrienden. Mijn dochters genieten van het verhaal. Het is een vrolijk avontuur wat fantasievol is en niet eng. Ik verklap verder niks, dat moet je zelf maar gaan ontdekken.

De Engelse papegaai is absoluut favoriet hier in huis en dankzij Wil je mij voorlezen? moet ik nu ook de filmpjes gaan opzoeken van Toby en co. En weet je wat ook leuk is? StoryZoo heeft een speciaal zomerpakket gemaakt. Deze heb ik ook gereviewd en kan je teruglezen op MamaScrapelle. Dit voorleesboek is onderdeel van het zomerpakket. En ik denk dat wij dit boek deze zomer nog vaker zullen voorlezen.

Achterin het boek zitten nog leuke QR-codes voor nog meer plezier.

Wil je mij voorlezen?

Specificaties Wil je mij voorlezen?

Auteur: Juliëtte Maslow-Rosenkamp | Illustrator: Marieke van Middelkoop | 978942966292 | 24 x 24 cm | 32 pagina’s | Fictie 4+ | November 2021 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.