Simon Superspook – een eigengereid spookje

Spoken: ze spreken bij kinderen altijd tot de verbeelding. Sommige kinderen zijn er doodsbang voor, andere kinderen vinden het vooral heel erg stoer. Simon Superspook is geen eng spook, maar vooral een heel grappig spook. En soms ook wel een beetje chagrijnig….

kaft

Simon Superspook is een spook met snode plannen

Superspook Simon heeft een nieuwe baan: hij mag gaan rondspoken in een echt huis. Dit is voor hem echt een droom die uitkomt, want hij was wel een beetje klaar met het rondspoken in bushokjes, bootjes en bossen. Maar nu krijgt hij dus een echt huis, met een oud vrouwtje! En oude vrouwtjes zijn heel makkelijk te kwellen als spook. Simon komt er dan helaas achter dat er ook een nieuwsgierig kind in het huis woont, en daar is hij helemaal niet blij mee.
Simon Superspook wil niets liever dan tijd voor zichzelf en zijn eigen hobby’s, dus bedenkt hij een plan: hij laat Charlie mooi zijn spokenklusjes opknappen! Maar Charlie blijkt niet zo heel goed te zijn in spokenklusjes, tot grote ergernis van Simon.  

Enorm humoristisch prentenboek

Wat is dit een leuk boek zeg! Ik maak zelf vaak grapjes en ben dol op humoristische boeken. En ‘Simon Superspook’ is zeker een enorm grappig boek!
En dat begint al op de kaft van het boek. Als je namelijk de achterzijde van het boek bekijkt, zie je de billetjes van Simon. En ik had nog nooit spokenbillen gezien….
In het verhaal zit heel veel humor. Simon Superspook is een spook met menselijke trekjes, hij is soms net zo chagrijnig als mensen kunnen zijn. En hij is daarnaast ook een beetje doortrapt, want hij bedenkt allerlei manieren om Charlie voor zijn karretje te spannen. Maar dat lukt toch niet zo goed, en je ziet op een hele grappige manier de frustratie bij Simon steeds verder oplopen.

Originele vormgeving en verhaal

Het verhaal is niet alleen grappig, maar ook heel origineel. Dit keer bekijk je het eens vanuit het perspectief van een spook. Want hoe is het nu om een spook te zijn?
De vormgeving is ook echt geweldig! Het boek is heel speels qua opbouw, grote paginavullende prenten worden afgewisseld met kleinere plaatjes in stripvorm. Je ogen gaan echt over alle plekken van de bladzijdes. Dat maakt Simon Superspook echt anders dan andere boeken. En wij vinden het hier thuis echt een toppertje. Ook al is Simon soms een beetje mopperig, wij hebben dit superspook toch in ons hart gesloten!

Specificaties Simon Superspook

Auteur: Cale Atkinson | Uitgever: Flamingo/ BBNC │ 9789045326276 │maart 2021│48 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

kaft
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.