Woezel en Pip en de tijdmachine

Waar de magische wereld van kinderen meestal in de sfeer van elfen en feeën, draken en dinosaurussen of tovenaars en superhelden zijn. Is dat voor volwassen mensen meestal de magische wereld van het tijdreizen. We kennen allemaal wel de films van Back to the Future en Groundhog Day. En dan is er ook nog de klassieker The Time Machine waarin een uitvinder naar de toekomst reist. In Woezel en Pip en de tijdmachine is er ook een uitvinder, maar deze wil naar het verleden terugreizen.

De uitvinder

Niemand minder dan Wijze Varen is de uitvinder in het voorleesboek: Woezel en Pip en de tijdmachine. In de tovertuin is hij druk bezig met een tijdmachine maken. De vriendjes ontdekken hem terwijl ze druk aan het spelen zijn en schrikken zich rot want de machine begint de bewegen, te kraken en allemaal lichtjes gaan branden. Uit de rook stapt daar de Wijze Varen uit! De uitvinder dus. Ze mogen gelukkig een kijkje nemen in de machine en zien allemaal gekke knopjes en hendeltjes en allemaal plaatjes van dinosaurussen en ruimtewezens.

Op avontuur

De vriendjes zijn natuurlijk veel te nieuwsgierig en als de Wijze Varen even wegloopt dan gaan ze snel de tijdmachine weer in. Behalve Pip die blijft boos buiten staan, want dit mag niet wat ze doen.. maar.. uiteindelijk stapt ze toch naar binnen. Klaar voor hun eerste tijdreisavontuur. Na een hoop kraken van de tijdmachine zijn ze beland in de zomer! Wow wat is het leuk.. maar al snel hebben ze door dat de tijdmachine kapot is. Want ze zijn nog gewoon in de tovertuin van nu. Maar hoe moet dat nu met de avonturen van de Wijze Varen?

Wijze Tante Perenboom

Gelukkig is er nog een wijze Tante Perenboom die samen met de dieren uit de Tovertuin een plan bedenkt. En daarmee is Woezel en Pip en de tijdmachine een prachtig voorleesboek. Als je samenwerkt dan kun je iemand zijn dromen uit laten komen. Toneelspelen, magie, fantasie alles komt aan bod, want de Wijze Varen moet natuurlijk wel zijn droom van het tijdreizen uit laten komen. Zal hij echt ridders en Dinosaurussen ontmoeten? Of zal de Wijze Varen toch ook blij zijn met zijn leven nu in de tovertuin?

Leopold | Guusje Nederhorst | 9789025875848 | 88 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.