Wat wil Ollie? Een hartverwarmend boekje uit de Gonnie & vriendjes serie

Als peuter was mijn dochter helemaal weg van de verhaaltjes over Gonnie & vriendjes. Eindeloos hebben we gelezen over deze lieve gansjes. En zeker de kleine en eigenwijze Ollie vind ik bijzonder leuk. Dus toen ik zag dat er een nieuw avontuur zou verschijnen was ik direct enthousiast. Wat wil Ollie? zit verpakt in een mooie cadeauverpakking met knuffeltje van Ollie wat dit boekje nog leuker maakt!

Wat wil Ollie?

Wat wil Ollie? samenvatting

Het eigenwijze, kleine gansje Ollie heeft de hoofdrol in het boekje ‘Wat wil Ollie?’. Dit is een nieuw verhaaltje over één van Gonnie’s liefste vriendjes. Ollie voelt zich sip en heeft nergens zin in, maar gelukkig weet Gonnie wel wat de kleine Ollie wil hebben: een hele dikke, warme knuffel. Het kartonnen boekje is prachtig ingepakt in een cadeaudoos met een superzachte pluchen knuffel van de kleine Ollie. Daar kan je kleintje heerlijk mee spelen en knuffelen terwijl jij voorleest. Dit lieve pakketje is ook enorm leuk kraamcadeau!

Olivier Dunrea
Illustrator Olivier Dunrea

Voor wie is Wat wil Ollie?

Wat wil Ollie? is geschreven voor de allerkleinsten onder ons. Kinderen vanaf ongeveer 18 maanden zullen al plezier beleven aan dit lieve boekje. De pagina’s zijn van dik karton waardoor ze tegen een stootje kunnen. Daarnaast is het boekje klein waardoor het goed in kleine dreumeshandjes past. Het verhaaltje is eenvoudig en de tekst kort en bondig. De illustraties zijn bescheiden, maar kleurrijk en ontzettend schattig. Daarnaast zijn Gonnie en vriendjes inmiddels enorm herkenbaar. En dat maakt deze vrolijke gansjes alleen maar leuker.

Dreumesen, peuters en kleuters zullen Wat wil Ollie? met veel plezier keer op keer lezen!

Cadeauverpakking met Ollie knuffel

Wat wil Ollie? wordt geleverd in een leuke cadeauverpakking. Het zit in een stevige kartondoosje die leuk bedrukt is met verschillende Ollie’s. De deksel is doorzichtig en hierdoor zie je het boekje en de lieve kleine Ollie knuffel.

Dit pakketje is perfect als kraam cadeau of voor een eerste of tweede verjaardag. Het zachte knuffeltje van Ollie maakt dit lieve pakketje helemaal af en zal werkelijk bij ieder kind een succes zijn. Zelfs mijn zevenjarige dochter vindt het knuffeltje geweldig. En heeft hem dan ook met heel veel liefde geadopteerd.

Cadeauverpakking met knuffel
Cadeauverpakking Wat wil Ollie met knuffel van Ollie

Gonnie & vriendjes

Zoals ik al schreef was mijn dochter als klein meisje gek op de boeken van Gonnie en vriendjes. En ik stiekem ook wel een beetje vandaar dat ik Wat wil Ollie? ook zo graag wilde lezen.
Als peuter was vooral Gonnie & vriendjes gaan slapen lange tijd favoriet om te lezen voor het slapen gaan. Maar ook Gonnie & vriendjes in ganzenpas, een groot en dik kartonboek vol met flapjes, hebben wij eindeloos gelezen. En eigenlijk maakte het ook niet uit welk boek ik thuisbracht over deze gansjes ze vielen gewoon allemaal in de smaak.

En dat snap ik helemaal. Want Gonnie alleen is al een heel lief en schattig gansje. Maar doordat ze met een groep zijn en elk gansje zijn eigen karaktereigenschappen heeft is er voor iedereen ook een herkenbaar gansje. En ik denk dat dit deze serie zo ongelooflijk sterk maakt. Ken je Gonnie en vriendjes nog niet, dan zou ik hier zeker verandering in brengen. Ga deze boekjes lezen en laat deze lieve gansjes je hart veroveren.

Wat wil Ollie?
Gansje Gonnie in Wat wil Ollie?

Wat vind ik van Wat wil Ollie?

Ik ben fan van Ollie! Het eigenwijze karakter van dit kleine gansje spreekt mij erg aan. Ik kan me zijn reacties zo levendig voorstellen bij kinderen dat ik het helemaal voor me zie. Dit maakt Wat wil Ollie? voor volwassenen zeer herkenbaar. En voor kleine kinderen zal dit een boekje zijn wat ze keer op keer willen lezen. En juist doordat ze het verhaaltje gaan herkennen wordt het nog leuker om te lezen.

Het is dat mijn dochter de tijd van deze boekjes alweer eventjes achter zich heeft gelaten. Anders zou ik dit boekje keer op keer samen met haar lezen. Het is zo’n lief verhaal met een prachtige boodschap die we allemaal soms even nodig hebben! Wat wil Ollie? is een lief boekje voor kleine kinderen en stiekem ook voor volwassenen. Ik ga deze zeker onthouden om cadeau te doen als kraamcadeautje!

Wat wil Ollie
Gansje Ollie in Wat wil Ollie?

Leestips passend bij Wat wil Ollie?

Bij StoerLeesVoer hebben we nog veel meer leuke boekjes gelezen voor de allerkleinsten onder ons. Nieuwsgierig? Bekijk dan ook eens deze reviews:

Specificaties Wat wil Ollie?

Illustrator: Olivier Dunrea | Vertaling: J.H. Gever | Uitgever: Gottmer | 27 maart 2024 | 18 pagina’s | 9789025777920 | Meer informatie over Wat wil Ollie? kun je vinden bij je lokale boekhandel, bekijk de website van uitgeverij Gottmer of online bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.