Winter prentenboeken met sneeuwpret, een drietal mooie boeken

De kinderen waren hier vanmorgen door het dolle want er was sneeuw! En sneeuw is natuurlijk magisch. Iets dat uit de lucht valt De ene keer is het nat en zie je er niks van, maar soms blijft het goed liggen en dan kun je er mee bouwen en sneeuwballen gooien, sleetje rijden en sporen zoeken! En laat er nou super leuke winter prentenboeken met sneeuwpret zijn. Dit keer 3 stuks in een review!

hoofd Winter prentenboeken met sneeuwpret

Winter prentenboeken met sneeuwpret

14 muisjes in de winter

In de winter is het koud, maar in het huis van de familie muis brandt het kacheltje lekker warm! En dat is zeker ook te zien aan de gele warme gloed die over de pagina’s schijnt. In de keuken worden er lekkere warme zoete broodjes gemaakt. Andere muizen zijn druk bezig met hout en een zaag. Wat zijn ze nou aan het maken?

Sleetjes natuurlijk! Want in de sneeuw kun je perfect sleetje rijden! En dat is wat de 14 muisjes in de winter dan ook gaan doen! Een herkenbaar prentenboek met sneeuwpret!

Specificaties 14 muisjes in de winter bij Winter prentenboeken met sneeuwpret

Uitgever: Clavis | Auteur: Kazuo Iwamura | 9789044831764  | 40 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

prentenboek met sneeuwpret

Als het winter wordt

Thomas Müller heeft een prachtig prentenboek gemaakt over de dieren in de winter. In het kartonboek zitten op veel pagina’s flapjes toegevoegd. Kinderen leren over sporen in de sneeuw, hoe de holen van verschillende dieren eruit zien. En waar verstoppen sommige dieren als lieveheersbeestjes en vleermuizen zich? En wat nou als het water is bevroren? Wat gebeurt er dan met de vissen en kikkers in de sloot?

En ligt er nou een berg sneeuw, probeer dan eens in het bos of park naar verse sporen te zoeken!

Een prentenboek met sneeuwpret en avontuur voor kinderen vanaf 3 jaar en iedereen die interesse heeft in de natuur!

Specificaties Als het winter wordt Prentenboek met sneeuwpret

Uitgever: De Vier Windstreken | Auteur: Thomas Müller | 9789051166651 | 16 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

prentenboek met sneeuwpret

De grootste sneeuwman van de wereld

Papa komt thuis en Stan wil dolgraag zwemmen. Maar daar heeft papa geen zin in. Hij is een beetje moe. Om maar van zijn zoon af te zijn stuurt hij hem naar buiten om in de sneeuw te spelen. Als hij een sneeuwman maakt zo groot als het huis dan belooft papa het zwembad in de tuin op te zetten. Een leuke belofte in dit derde Winter prentenboeken met sneeuwpret.

Papa gaat lekker slapen ondertussen. Niet wetende dat Stan van maar liefst 4 mensen hulp krijgt! Rachid de soepboer is de eerste die helpt met het rollen van een grote superbal. Boer Walter is de tweede die komt helpen. Met zijn drieën maken ze een tweede bal die nog groter is dan de eerste. Met de hulp van een plank rollen ze deze ballen op elkaar. De sneeuwman is nog niet groot genoeg dus rollen ze een derde bal. Maar hoe krijgen ze die er nu bovenop? Gelukkig is daar Mila zij heeft een heftruck in de vrachtwagen staan. Al snel is de derde bal er ook op. Maar nog niet hoog genoeg. Dus rollen ze nog een bal in dit prentenboek met sneeuwpret.

Met de hulp van de brandweerlieden komt ook de vierde bal erop en is de sneeuwman hoger dan het huis! Ze helpen zelfs allemaal om de sneeuwman te versieren met flesjes cola, parasol en brandweerslang. Als papa dan wakker wordt rest hem niks anders dan het zwembad op te zetten in de tuin. Gelukkig helpen ze daar ook mee!

Een heerlijk lang voorlees prentenboek met sneeuwpret samenwerken en beloftes. Want beloofd is beloofd!

Specificaties De grootste sneeuwman van de wereld Winter prentenboeken met sneeuwpret

Uitgever: Clavis | Auteur: Guy Daniëls | 9789044831290| 26 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

prentenboek met sneeuwpret

Winter prentenboeken met sneeuwpret

Deze 3 Winter prentenboeken met sneeuwpret zijn leuk hè? Dat vinden wij nou ook! Maar er zijn meer mooie winterse boeken te vinden. Hieronder nog wat leuke tips naar onze reviews.

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.