Het dikke boek van onze bijzondere natuur, een pareltje

Wauw! Dat was echt het eerste wat ik dacht toen ik Het dikke boek van onze bijzondere natuur in handen kreeg. En het tweede wat ik dacht was: ‘wauw!’ Want dit boek is echt een opvallende verschijning. Het boek is prachtig vormgegeven. De voorkant is voorzien van een goudkleurige bedrukking in reliëf, de randen van de bladzijdes zijn verguld en het boek is afgewerkt met een luxe boekenlegger lintje. Maar het allermooist is de inhoud van het boek zelf!

Het dikke boek van onze bijzondere natuur

Het dikke boek van onze bijzondere natuur staat vol prachtige foto’s

Wanneer je het boek openslaat, is het eerste wat opvalt de prachtige foto’s! Deze foto’s zijn echt adembenemend mooi. Op de foto’s zijn de kleinste details van de dieren en planten duidelijk te zien. Naar deze foto’s blijf je gewoon kijken!
Ook is er op elke pagina naast een foto een leuke illustratie te zien. Deze illustraties zijn achter in het boek weer terug te vinden, waar alle dieren en planten nog een keer op een rijtje zijn gezet, met de belangrijkste details eronder. Leuk is dat daar ook de afmetingen bij staan, zo kun je een leuke vergelijking maken tussen de dieren onderling hoe groot ze in het echt zijn.

Indeling in vier delen

De auteur van Het dikke boek van onze bijzondere natuur heeft ervoor gekozen om het boek in vier delen te verdelen: Stenen en mineralen, Microscopisch leven, Planten en Dieren. Zo komen de meest bijzondere dieren, organismen, fossielen en planten naar voren. Wat te denken van: marmer, sterrenzand, het beerdiertje, de eenoogkreeft, zonnedauw, levende stenen, het Portugees oorlogsschip, de kasuaris en de tapir? Dit zijn vast allemaal organismen waar je nog niet zoveel van weet. En dat maakt dit boek zo leuk én leerzaam!  

Het dikke boek van onze bijzondere natuur

De leukste weetjes uit Het dikke boek van onze bijzondere natuur

Ik ben helemaal dol op gekke weetjes en feitjes. En ik merk dat mijn kinderen dit ook super interessant vinden. Dit boek werd dan dus meteen helemaal doorgebladerd. Het leuke van dit boek vind ik dat je het niet op volgorde hoeft te lezen, zo hebben wij eerst de onderwerpen eruit gepikt die wij interessant vonden. En de keer daarna, kwamen er weer andere bladzijdes aan bod.

In dit boek staan echt de leukste weetjes over onze bijzondere natuur. Wist je bijvoorbeeld dat de grootste bekerplanten zelfs wel een kikker of muis kunnen opslokken? En dat het vocht in zo’n bekerplant een dodelijk bad is, te vergelijken met onze maagsappen?
Of wist je dat er bloemen bestaan die wel een doorsnede van een meter kunnen krijgen, maar ruiken naar een rottend lijk?
Ook een leuk weetje: de groene watersalamander is als hij jong is felrood én bijzonder giftig. Zo staan er nog veel meer leuke weetjes in het boek. Maar die ga ik natuurlijk niet verklappen!

Specificaties Het dikke boek van onze bijzondere natuur

Auteur: Ben Hoare | Uitgever: Lannoo | 9789401464246 | februari 2020 | 224 pagina’s | meer informatie vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Het dikke boek van onze bijzondere natuur
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.