Miss Eenhoorn – Edward van de Vendel, Tijgerlezen

Er is een Miss Eenhoorn verkiezing en Ayla wil meedoen. Ayla doet mee aan de voorronde waarvoor zij heel erg zenuwachtig is. De jury van de Miss Eenhoorn verkiezing schijnt nogal streng te zijn, heeft ze gehoord. Als je de Miss Eenhoorn verkiezing wint krijg je een gouden hoorn en Ayla is niet de enigste die hiervan droomt.

Vriendschap

De Miss Eenhoorn verkiezing loopt niet helemaal zoals Ayla had gehoopt. Tijdens de voorronde ontmoet Ayla, Zoetelieve waar ze direct vriendin mee wordt. Tijdens de 2 weken waarop zij op de uitslag wachten bellen ze elke dag en spreken ze regelmatig af. Maar dan komt de uitslag en veranderd de vriendschap. De oma van Ayla die boos is op de jury vindt de reden dat Ayla niet door de voorrondes komt niet terecht. Oma en Ayla gaan zelfs na waarop de andere deelnemers zijn afgewezen. Samen schrijven ze een brief waarin zij schrijven dat de reden die de jury heeft opgegeven als afwijzing heel erg oneerlijk is. Ze krijgen geen antwoord en gaan naar het huis van één van de juryleden. Ook daar geen succes maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

Gaan het de afgewezen kandidaten lukken een gelijke kans te krijgen? Wat heeft Zoetelieve voor plan en wie wint uiteindelijk de titel Miss Eenhoorn?

Een boek vol kleuren

Het boek Miss Eenhoorn is een verhaal over verschillende paarden die dromen de Miss Eenhoorn verkiezing te winnen. Het boek gaat over vriendschap, het gevoel oneerlijk behandeld te worden en samen een doel te bereiken. De conclusie is dat vriendschap belangrijk is en dat je samen sterker bent dan alleen. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten waar hij of zij trots op kan zijn. Aan het einde van het verhaal worden nog wat weetjes verteld over eenhoorns wat ik ook leuk vond.

Het boek is uit de serie Tijgerlezen, wat geschikt is voor beginnende lezers van 5 tot 9 jaar. De tekst is eenvoudig voor wat betere lezers, maar maakt het boek niet minder leuk . Het boek Miss Eenhoorn heeft grappige teksten en vrolijke, schattige gekleurde tekeningen. Kortom een boek waar je blij van wordt.

Heb je dit leuke eenhoorn boek ook al gezien? Evi en Eenhoorn is een graphic novel

Specificaties Miss Eenhoorn

Uitgever: Querido | Auteur: Edward van de Vendel | 9789045122816 | juli 2019  | 128 pagina’s | meer informatie vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

miss eenhoorn
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.