Zara Zoemmm redt de bijen – een kriebelbeestjes boek

Kriebelbeestjes als bijen, lieveheersbeestjes, mieren en wormen trekken altijd de aandacht van kinderen. Wormen en lieveheersbeestjes durven kinderen altijd wel op te rapen en bijen roepen altijd wat spanning op. Ze lijken zo op wespen in kinderogen, maar zijn zo veel nuttiger en vriendelijker. In Zara Zoemmm redt de bijen leren we alles over de kleine beestjes en helpen we de bijen!

Zara Zoemmm redt de bijen

Normaal is de omslag van een boek alleen maar mooi of heel saai geïllustreerd, maar in Zara Zoemmm redt de bijen wordt meteen een goede toon gezet. Het staat vol met prachtige kleurrijke illustraties met informatie over sommige kriebelbeestjes. Alleen al naar de omslag kun je een paar minuten kijken en vragen stellen aan de kinderen om je heen. Welke dieren zie je, wat zie je nog meer?

In Zara zoemmm redt de bijen volgen het meisje Zara. Ze is niet bang voor kriebelpootjes, spinnenwebben of vieze laarzen. Ze is gek op kleine beestjes hoe slijmerig of harig ze ook zijn. De bijen hebben haar hulp nodig. Gelukkig heeft Zara een magische vergrootglas.

Boek op rijm

Zara Zoemmm redt de bijen is geschreven op rijm. Dat vind ik altijd heerlijk voorlezen en als je een boek een aantal keer hebt voorgelezen kunnen kinderen vaak snel delen van het verhaal mee vertellen. Zara is een echte kleine dierenvriend. Ze helpt een duizendpoot uit de knoop te halen, en geeft een slak de nodige schaduw in de volle zon. Van haar oma ontvangt ze een heel bijzonder cadeau waarmee ze dieren kan verstaan. Al kijkend door haar magische vergrootglas kan ze de taal van de kleine insecten verstaan. En het is erg grappig verteld kan ik je wel vertellen.

De realiteit op een mooie manier verteld

Zara Zoemmm redt de bijen bevat een kern van waarheid. Zoals kinderen die te weinig buitenspelen, mensen die bang zijn voor al die kleine kriebelbeestjes en stukken natuur die worden gesloopt vanwege de wensen van de mensen. Bloemen die verdwijnen waardoor de bijen het zwaar hebben. We kennen allemaal de redt de bij campagnes met de bijensnelwegen en natuurlijk de nationale bijentelling.

Ik vind dit echt een prachtig prentenboek om voor te lezen aan kinderen van 2 tot 7 jaar. Helemaal door de echt prachtige illustraties van Lucy Fleming. Haar kleurrijke illustraties zagen we eerder al terug in: Wat wil ik worden. Ze heeft nog veel meer kinderboeken mogen illustreren, maar slechts 2 hiervan zijn vertaald naar het Nederlands. Haar vrije tijd brengt ze het liefst in de buitenlucht door.

Catherine Jacob is een auteur, awardwinnende tv-correspondent en moeder van drie kleine kinderen. Voor haar werk als milieucorrespondent reisde ze de hele wereld rond, van het Amazonewoud tot aan de poolcirkel.

Extra

wormenpot

In Zara Zoemmm redt de bijen komen verschillende kriebelbeestjes voor. Van Veltman Uitgevers ontving ik een leuke DIY om een eigen wormenpot te maken. Door een lege pot ( natuurlijk wel lekker een grote) te vullen met een laagje grind en vervolgens laagjes aarde, zand en wat water heb je al een basis voor je eigen wormenpot. Stop er je schillen, klokhuizen, blaadjes in en na een paar dagen stop je de wormen erin. Zorg er wel voor dat er gaatjes in de deksel zitten want wormen hebben wel lucht nodig! Altijd leuk als je je foto van je wormenpot deelt.

Natuurlijk kun je nog meer doen voor de insecten. Maak een eigen bijenhotel bijvoorbeeld!

Kijk ook eens naar deze thema blog boeken met bijen en andere kriebelbeestjes

Boeken over insecten

Specificaties Zara Zoemmm redt de bijen

Auteur: Catherine Jacob | illustrator : Lucy Fleming | Vertaling Ellen Hosmar / Vitataal | Uitgeverij: Veltman uitgeverij | 9789048320202 | februari 2022 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Zara Zoemmm redt de bijen
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

1 reactie

  1. Wat een goed idee de wormenpot. Mijn dochtertje verzameld ze wel in haar jaszak… Iets minder geslaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.