Vlinderkind – een prachtig boek over jezelf zijn

Hoe fijn is het als je als kind gewoon jezelf kunt zijn? Zonder je misschien te schamen, maar gewoon heerlijk spelen zoals je wil. Dat is waar het prachtige boek ‘Vlinderkind’ over gaat. Een jongen die zich graag als vlinder wil verkleden, maar daardoor gepest wordt weet zich uiteindelijk toch staande te houden. En belangrijker nog: is trots op zichzelf!

vlinderkind

Een kleurig vlinderkind

Als ik mijn vleugels opensla,
dan zwier ik en ik zwaai,
dan dol ik en ik draai,
e
n dan klapper en dan flapper ik…
En ik vlieg!

Vlinderkind is gek op de stippen en kleuren van vlinders en verkleedt zich het liefst met zijn zelfgemaakte oranje vleugels en voelsprieten. Maar wanneer de andere kinderen er gemene grappen over maken en de vleugels kapotscheuren, trekt vlinderkind zich boos en verdrietig terug. Gelukkig is papa er en leert hij vlinderkind om te blijven vliegen.

Een plaatje

Het prentenboek ‘Vlinderkind’ is echt een plaatje, ik kan het niet anders zeggen! Het boek is geschreven en geïllustreerd door Marc Majewski. De vertaling is gedaan door Edward van de Vendel. Het boek is sowieso prachtig om te zien. Alleen als je de kaft al ziet ben je eigenlijk al een beetje verliefd. De illustraties zijn echt met zorg gemaakt. Kleurrijk en je ziet hoeveel liefde erin is gestopt. De illustraties vertellen eigenlijk het verhaal.

Het verhaal heeft maar weinig tekst, maar heeft ook maar weinig woorden nodig. Als je goed kijkt, zie je op de illustraties zoveel. Vlinderkind is een jongetje dat echt van de natuur houdt, door zijn hele kamer zie je dit terug. En de gezichtsuitdrukkingen van de personages in het boek zijn echt geweldig weergegeven. Bij de pesters kun je hierdoor bijna gewoon in je hoofd horen wat ze zeggen. En ook de uitdrukkingen van Vlinderkind zelf zijn heel treffend.

vlinderkind

Een mooi thema

Het boek ‘Vlinderkind’ is een boek met een mooi en gevoelig thema. Ik denk dat het veel kinderen raakt en dat ze zich in kunnen leven in het gevoel van het jongetje. Want iedereen heeft het weleens meegemaakt: je bent ergens heel blij mee of trots op en dan wordt er eigenlijk een beetje vervelen dop gereageerd. Hierdoor ga je aan jezelf twijfelen. En dat gebeurt bij Vlinderkind. Maar hij loopt wel wat beschadigingen op, maar is dus uiteindelijk niet gebroken. Met dank aan zijn vader, die zich perfect kan invoelen in zijn gevoel. En je gunt toch ieder kind zo’n volwassene in zijn leven! Het is voor kinderen een mooi boek over de vrijheid om jezelf te zijn, en dat ook te durven uiten.

Specificaties ‘Vlinderkind’

Auteur en illustraties: Marc Majewski | Vertaling: Edward van de Vendel | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 9789021040509 | 1 maart 2024 | 48 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.