Sinterklaasliedjes – Mark Janssen; zijn jullie klaar voor Sinterklaas?

Het is begin november en de dagen beginnen te korten tot dat ene kinderfeest; Sinterklaas. Heb je je stembanden al gesmeerd? Want bij Sinterklaas horen Sinterklaasliedjes. Dit boek mag niet ontbreken als het gaat om Sinterklaas liedjes. Waarom niet? Dat ga ik je vertellen!

Sinterklaasliedjes

Sinterklaasliedjes

Het Sinterklaasfeest draait natuurlijk om verschillende dingen. Voor de kinderen zijn dat meestal de cadeautjes, maar voor de volwassenen is dat de sfeer van dit mooie feest. Wat zorgt er mede voor die mooie sfeer? Juist ja, de liedjes. Dit boek staat dan ook helemaal in het teken van de mooiste Sinterklaasliedjes.

Oud versus nieuw

Sinterklaasliedjes zijn al zo oud als het feest zelf. Door de jaren heen komen er nieuwe liedjes bij, vooral te danken aan de Club van Sinterklaas. Wat zo leuk is aan dit boek, is dat er voor mij oude en nieuwe liedjes in staan. Oude liedjes in de zin van die ken ik van vroeger en nieuwe liedjes in de zin van; nog nooit van gehoord..

Sinterklaas, die goede heer,
die komt alle jaren weer,
uit ’t land van Spanje.

Dan brengt hij ons lekkere koek.
speelgoed en een prentenboek,
appeltjes van oranje.

Dit is een voorbeeld van een Sinterklaasliedje dat dus geen belletje bij mij deed rinkelen. Lang leve YouTube want natuurlijk wil ik weten hoe dit liedje klinkt. Dit is wat dit mooie boek dus in mijn losmaakt; nieuwsgierigheid! Prachtig als een boek dat met je doet. Voor de mensen onder ons met Spotify; de uitgever Lemniscaat heeft een playlist gemaakt met alle liedjes uit dit boek. Hoe handig is dit als je met je kind(eren) de Sinterklaasliedjes uit dit boek gaat ontdekken en zingen. Zoek dus op Spotify naar ‘Lemniscaat’, of luister de lijst hieronder in deze review!

Sinterklaasliedjes oefenen

Zoals ik al aangaf staan er verschillende liedjes in dit prachtige boek. Met dit boek kun je samen met je kind(eren) de Sinterklaasliedjes op tijd gaan oefenen. De illustraties wakkeren de nieuwsgierigheid van mijn dochter meteen; en gebeurt ook zoveel op iedere bladzijde. De illustraties laten zien waar de Sinterklaasliedjes over gaan en zijn het niet de standaard Sinterklaas en Pietjes. Alle Sinterklaasjes en Pietjes zijn kinderen! Samen beleven ze op iedere bladzijde een avontuur. Van klimmen in de bomen tijdens ‘zie de maand schijnt door de bomen’ tot het kloppen op de deuren bij ‘hoor wie klopt daar kinderen’.

Het boek is misschien wat groot om vast te houden voor de kinderhandjes, maar dit stimuleert in mijn ogen alleen maar meer het samen op de bank kruipen met je kind en samen dit boek ontdekken en natuurlijk de liedjes zingen; heerlijk! Dit boek bevat 12 Sinterklaasliedjes om te oefenen. Zijn jullie klaar al voor Sinterklaas? Wij wel!

Specificaties Sinterklaasliedjes

Auteur: Mark Janssen | Illustrator: Mark Janssen | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047712213 | 2020|  32 pagina’s | Meer informatie en bestellen kan bij je lokale boekhandel of vind je hier

Meer reviews boeken van Sinterklaas vind je via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

sinterklaasliedjes kinderboeken thema sinterklaas
footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.